Stryktipset, vecka 4, 26 januari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 26 januari 2019

FA-cup-lördag! Hög skrällchans när det vankas FA-cup – vilka storfavoriter kan falla idag? Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Burnley 1
• FA-cupen. Burnley borde ha fullt fokus på överlevnad i Premier League och kommer troligtvis inte att han en suck mot City som roterade i stort sett hela laget i Ligacupsemifinalen mot Burton.

 

2. Millwall – Everton (x)2 M
• FA-cupen. Inte en chans att jag spikar ett skakigt Everton. Visst har man en starkare elva även fast man roterar, men att komma till The Den är aldrig lätt för något lag. Räcker x2?

 

3. Newcastle – Watford 1(x2)
• FA-cupen. Det får snabbt bli helgardering här. Newcastle brukar rotera ordentligt när det är cupspel och naturligtvis är PL-överlevnad högsta prioritet. Watford har hög högstanivå och kan definitivt vinna detta.

 

4. Portsmouth – QPR 1(x2)
• FA-cupen. Pompey leder League One och slog ut Norwich på bortaplan i förra omgången – man fick spela med en man mer nästan hela matchen, men ändå! QPR slirar lite i Championship men tog också en meriterande seger i förra omgången när man slog Leeds. Öppet.

 

Speltips varje dag av mig

 

5. Shrewsbury – Wolverhampton (x)2
• FA-cupen. Nästintill skadefritt Wolves har många lirare att välja på inför det här mötet. Shrewsbury är svårslaget hemma och jag är lite sugen på att ta med krysset.

 

6. Brighton – West Bromwich 1
• FA-cupen. Inför förra omgången mot Wigan (1-0) så roterade WBA på nästan alla positioner. Gör man något liknande här så blir det naturligtvis svårt. Visst kommer även Brighton att rotera, men hemma är man starkt och ettan känns ok.

 

7. AFC Wimbledon – West Ham 2
• FA-cupen. Wimbledon ligger tvärsist i League One och jag har svårt att se skrällen komma. Lång skadelista hos gästerna men här ska det skilja för mycket ändå mellan lagen.

 

8. Norwich – Sheffield U 1(x)
• Championship. Toppmöte och förväntar mig även en toppmatch. Dock torsk för Sheffield senast (borta mot Swansea) och en olycka kommer ju sällan ensam. Kan få svårt mot Norwich som öser in mål nu (över tre mål framåt i snitt på de sex senaste ligamatcherna).

 

Veckans topptipskupong

 

9. Aston Villa – Ipswich 1
• Championship. Bra chans för Villa att bryta den negativa trenden när tabelljumbon Ipswich kommer på besök. Hög procent på ettan just nu och får jag någon gardering över så kanske jag pillar med ett lyxkryss tillslut.

 

10. Blackburn – Hull 1(x2)
• Tio raka utan torsk för Hull som har klättrat ordentligt. Nu ligger på man på samma poäng som Blackburn (40) och bara sex poäng upp till en kvalplats. Rovers är riktigt starkt hemma och har bara torskat mot topplagen Norwich och Sheffield U.

 

11. Rotherham – Leeds (x)2
• Leeds leder förvisso serien men har nu torskat fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna. Klassiskt Slamp-Leeds! Pontus Jansson åkte på ett rött kort senast och är nu avstängd. Procenten på tvåan funkar inte för mig.

 

12. Nottingham – Wigan 1(x)
• Två lag som letar efter formen. Martin O’Neil fick ingen vidare start som Forest-tränare då man torskade förra matchen mot Bristol C. Men det tar förstås ett tag att komma in i det hela. Viktig poäng på spel om Nottingham ska hänga med i racet om en kvalplats.

 

13. Stoke – Preston 1(x2)
• Hua vilken lurig match som avslutar kupongen. Stoke slog visserligen Leeds senast, men man har agerat ojämnt hela säsongen och är inget spikbud för mig. Även Preston blandar och ger, men man har en faktiskt en hög högstanivå och kan mäta sig med de flesta gängen.

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

18+ | stodlinjen.se | Spela Ansvarsfullt

 

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.