Stryktipset, vecka 4, 24 januari 2015 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 4, 24 januari 2015

Kul med en massa FA-cupmatcher på kupongen och det ska bli intressant att se om det kan bli några superskrällar eller inte. 13 miljoner i jackpot den här veckan! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

sosfotboll

1. Birmingham – West Bromwich (1x)2
• FA-cupenRiktigt bra form hos hemmalaget och en skräll mot WBA är långt ifrån omöjlig, även fast gästerna gjort det bra under Tony Pulis ledning. Lloyd Dyer inlånad till Birmingham – han spelade för WBA tidigare.

2. Cardiff – Reading 1 (2)
• FA-cupenHemma i Wales brukar Cardiff göra det bra och Reading borde få det jobbigt. Men även fast Cardiff har en bra trupp, så har man inte varit pålitligt den här säsongen. Reading kan mycket väl ta det här om Cardiff hamnar i gamla spår. Ferdinand och Mackie skadade borta för gästerna, men jag tar ändå med en skrälltvåa.

3. Chelsea – Bradford 1
• FA-cupenNäe. Allt flyter på hos Chelsea och det känns som helt fel läge för lilla Bradford att fälla jätten nu.

1200 kronor i insättningsbonus hos Unibet just nu

4. Derby – Chesterfield 1(x) 
• FA-cupen. Derby åkte på en riktigt tung förlust mot Nottingham senast och fick dessutom viktige mittfältaren John Eustace skadad. Fokuset borde ligga på att kriga till sig ett PL-kontrakt så frågan är hur allvarligt man tar på FA-cupen (imponerade inte i förra omgången mot Southport) och om Chesterfield kan ställa till det. Jag tar med ett kul kryss.

5. Liverpool – Bolton 1
• FA-cupenFull fokus är det dock för Liverpool – FA-cupen är den enda titel man har chansen på i år och matchade ordinarie lag i förra omgången. Formstarkt och Bolton får det väldigt svårt. Lira på resultat här.

6. Manchester C – Middlesbrough 1(x) M
• FA-cupenYaya spelar Afrikanska mästerskapen medan Lampard och Nasri dras med skavanker. Men visst ska man vinna ändå. Boro är långt ifrån dåligt men ligger tvåa i Championship och bör ha större fokus på ligan. City – den av elefanterna på kupongen som har störst risk att falla? Äh va fan, jag tar väl med ett kryss då!

SE_January_Sale_Generic_Affilliates_716x300

7. Preston – Sheffield U 1(x2)
• FA-cupenSheffield är även i semifinal i Ligacupen där man förlorade första mötet borta mot Tottenham med 0-1. Preston har en vass offensiv och slog Norwich hemma i förra omgången, men precis som Sheffield har man en cup till att fokusera på – JPT-cupen. Känns oklart vilka lag man väljer att matcha så håll koll på startelvorna.

8. Southampton – Crystal P 1(x)
• FA-cupenJag tror det kan bli jämnare än vad procenten pekar på. Southampton har fin form i ligan men samtidigt väldigt många lirare borta. Men även Crystal Palace får klara sig utan viktiga pjäser – Jedinak och Bolasie borta. 1x räcker långt?

9. Sunderland – Fulham 1(x2)
• FA-cupenSpelar i olika divisioner visserligen men värst mycket i kvalitet borde det inte skilja mellan lagen. Tufft schema för Sunderland så lite svårt att avgöra hur det står till med formen. Spännande värvning av Defoe. Man borde matcha ett ganska ordinarie lag så att man komma ur formsvackan. McCormack gjorde hattrick för Fula Skinkan i förra matchen och han kan avgöra igen.

10. Tottenham – Leicester 1(x)
• FA-cupenSpurs möter Sheffield United i Ligacupreturen på onsdag så frågan är vilket gäng man ställer på planen. Känns inte helt bra att lämna ettan ensam. Leicester kan få klara sig utan Wood framåt, men Esteban Cambiasso och Dean Hammond kan vara åter efter skada. Chadli och Bentaleb missar garanterat för Spurs. Håll koll på startelvorna!

980x120px

11. Norwich – Brentford 1
Championship. Sedan tränarbytet så har Norwich börjat prestera ordentligt. Man har ett riktigt bra lag och kan slå alla lag. Jag tycker inte att Brentford imponerar lika mycket som tidigare och man kommer att få det jobbigt mot en riktigt bra offensiv. Många mål? Spela på det här.

12. Wigan – Huddersfield 1(x2)
• Championship. Mitt kära Wigan tog visserligen en välbehövlig poäng senast mot Blackburn, men vidare bra var man inte. Tio raka hemmamatcher utan seger (dock många kryss) och frågan är om det kan bli ändring på det mot Huddersfield som lånat in duktige försvararen David Edgar från Birmingham. Öppet.

13. Wolverhampton – Charlton 1
• ChampionshipWolves kanske bäste anfallare Bakary Sako spelar inte då han lirar för Mali i Afrikanska mästerskapen. Dock har gästande Charlton en jävla massa skadebekymmer och Frederic Bulot lirar för Gabon. Dessutom är formen urusel och man får normalt svårt.

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.