Stryktipset, vecka 39, 1 oktober 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39, 1 oktober 2022

Äntligen är England tillbaka! Med jackpott dessutom. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. West Ham – Wolverhampton 1(x2)
• Två lag som överraskande nog ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Jag skulle bli mycket förvånad om man ligger kvar där nere när säsongen är över, men vi får se. Känns helt öppet.

 

2. Crystal Palace – Chelsea (1x)2
• Och osäkert känns det även här. Potters Chelsea är långt ifrån stabilt och möter ett Palace som imponerat positivt på mig den här säsongen. Det kan ta ett tag innan Potter får ordning på sitt nya lag och garderingarna ska fram här.

 

3. Liverpool – Brighton 1
• Och så till laget som Potter lämnat, Brighton. Visst kan det bli tufft för laget nu när han lämnat och det börjar ju inte med lättast motstånd direkt, även fast Liverpool ligger fyra poäng efter Brighton i tabellen just nu. Uppehållet kan ha gjort Liverpool gott och jag singlar ettan.

 

Brett spelutbud på NordicBet – kolla in det här

 

4. Fulham – Newcastle 1(x)
• Intressant möte mellan två lag som kan tvingas spela utan tongivande spelare – både Mitrovic och Isak kan missa pga skada, så det kan vara värt att avvakta tills man ser startelvorna. Även Callum Wilson och Saint-Maximin kan tvingas vila för gästerna och det skulle avgöra en hel del.

 

5. Southampton – Everton 1(x)
• Everton puttrade igång lite innan uppehållet och är obesegrat de sex senaste tävlingsmatcherna – dock 2 4 0 så man är ju ingen segermaskin direkt. Borta mot Southampton har man förlorat fem av de sex senaste mötena. Bortaspelet övertygar inte hos gästerna och jag filar bort tvåan.

 

6. Bournemouth – Brentford (1) 2
• Sedan 0-9-torsken borta mot Liverpool så har Bournemouth hämtat sig bra med tre raka utan torsk. Och visst kan man även rå på Brentford. Jag tror det kan bli en öppen och underhållande match med en hel del mål.

 

7. Bristol C – QPR 1 
• Visserligen två raka förluster för Bristol precis innan uppehållet, men det var borta mot starka Burnley och Norwich. Någon större fara med formen borde det inte vara. Hemma har man tre raka segrar (utan insläppt mål) och man borde kunna förlänga sviten mot QPR.

 

Unibet dubblar din insättning upp till 1000 kr – kolla in det här

 

8. Blackburn – Millwall 1(x2)
• Lätt att stirra sig blind på Millwalls dåliga bortastatistik den här säsongen men man har också stött på riktigt vasst motstånd. Visst, Blackburn kan också vara riktigt bra men jag tycker inte att den höga procenten på ettan är motiverad. Helst alla tecken!

 

9. Blackpool – Norwich 2
• Norwich börjar trampa igång och uppehållet kom inte superlägligt. Många lirare ute på landslagsuppdrag och kanske kan det roteras lite inför det här mötet. Med tanke på förutsättningarna känns kanske prollen på singeltvåan lite hög, men just nu lämnas den ensam.

 

10. Cardiff – Burnley (x)2 M
• Bara en seger på de sju senaste matcherna för Cardiff som bara ligger en poäng från nedflyttningsplats. Steve Morison har fått kicken som tränare och ingen ersättare har tagits in än.

 

Välkomstbonus på 500 kr hos Coolbet – kolla in det här

 

11. Coventry – Middlesbrough (1x)2
• Coventry är tvärsist efter sju omgångar. Bara tre inspelade poäng och kris är bara förnamnet. Nu ställs man mot ett annat krisgäng i Boro som också ligger på nedflyttningsplats med sina tio poäng. Ångestladdat och ovisst.

 

12. Rotherham – Wigan 1 (2)
• Nykomlingsmöte mellan två gäng som inlett det bra i Championship med tanke på förutsättningarna. Efter fem hemmamatcher så har Rotherham fortfarande inte förlorat och man ska ha bra chans till poäng igen. Dock har Wigan faktiskt inte förlorat på bortaplan efter fyra matcher så vi får väl se. 🙂

 

13. Sunderland – Preston 1
• Endast en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna för Preston och jag tror att det kan bli svettigt igen när man gästar Sunderland. Det är bara Norwich som åkt hem med att pinnarna från Stadium of Light den här säsongen (oförtjänt dessutom). Jag testar ettan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.