Stryktipset, vecka 38, 22 september 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 22 september 2018

Vad skulle du göra för 15 miljoner kronor? Jag skulle förstås lägga rubbet på söndagens Europatips – man får ju inte vara dum! Här kommer veckans stryktipsförslag och alltså nådjävulskt hög jackpott. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Bournemouth (x)2
• Deltagandet i Europa League verkar ha tagit hårt på Burnley som bara skrapat ihop en poäng på fem spelade ligamatcher (sämsta ligastarten sedan 1927). Bournemmouth däremot har öppnat mycket starkt och ligger på en imponerande femteplats. Josh King har gjort mål i de tre senaste mötena med Burnley och kanske hänger norrmannen en balja även den här gången.

 

2. Cardiff – Manchester C 2
• City åkte på en riktigt örfil i Champions League i veckan när Lyon kom till stan och vann med 2-1. Kan man skaka av sig det nu? Ja, det brukar City kunna göra och visst ska man kunna klara av Cardiff som dras med lite skadebekymmer. Mendy missar för City med Aguero borde få starta nu.

 

3. Crystal Palace – Newcastle 1(x)
• Newcastle har visserligen bara en poäng så här långt, men då har man också mött Arsenal, Chelsea, Tottenham, City och Cardiff. Inte så jävla lätt att vinna matcher då. Och vidare lätt blir det väl inte mot Palace men vissa möjligheter finns det om man kan få stopp på formstarke Zaha där framme.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Leicester – Huddersfield 1
• Det känns som om mötet med Huddersfield kommer lägligt för Leicester som behöver en seger nu efter två raka torsk. Kapten Wes Morgan är avstängd men man borde ändå ha bra chans till tre poäng. Huddersfield gjorde det bra senast på resande fot när man grejade 1-1 borta mot Everton, så visst finns det potential. Är Leicester för stor favorit?

 

5. Liverpool – Southampton 1
• Supermatch av Pool mot PSG i veckan och nu gäller det att leverera igen mot ett inte lika sexigt motstånd. Gästernas bäste målskytt Danny Ings får inte spela då han är utlånad från just Liverpool. Historiskt sett så har Southampton gjort det jobbigt för Pool många gånger, men nu borde man få det svårt.

 

Kolla in bombutbudet!

 

6. Manchester U – Wolverhampton 1(x) M
• Även United har CL-fotboll i benen och ställde en nästintill ordinarie elva på benen i bortamötet med Young Boys. Man har inte råd att slappna av mot Wolves som inte tar någon skit i Premier League. Jag tror man har kapacitet att skrälla igen!

 

7. Aston Villa – Sheffield W 1(x)
• Villas nyförvärv Tammy Abraham nätade senast i den viktiga 2-0-segern mot Rotherham. Sheffield vann det här mötet förra säsongen men jag tror att man max får med sig en pinne nu mot ett Villa som kanske börjar få gång maskineriet.

 

8. Ipswich – Bolton 1(x)
• Inga lag som briljerar direkt och det känns som ett öppet ångestmöte. Ipswich har bara vunnit en av de 13 senaste hemmamatcherna i Championship, men kryssat i hela sex av dessa. Räcker 1x?

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Leeds – Birmingham 1(x2)
• I mitt huvud är detta Slamp-Leeds mot lilla Slamp-Leeds. Två lag som ställt det ordentligt för mig genom åren och nu ställs de alltså mot varandra. “Härligt”. Efter åtta omgångar så har Birmingham fortfarande inte vunnit men har ändå sex poäng efter lika många kryss. I kontrast till det så är Leeds det enda laget i serien som fortfarande är obesegrat. Men Leeds har bara vunnit två av de åtta senaste hemmamatcherna mot Birmingham och jag gillar inte procenten på singelettan. Bortkastade garderingar? Ja men se det skiter jag fullständigt i!

 

10. Middlesbrough – Swansea 1
• De sprudlar inte om Graham Potters Swansea just nu som gjort ett futtigt mål på de fem senaste matcherna. Men tack vare en bra start på säsongen så ligger man fortfarande bra med. Jag tror att man får svårt att få hål även mot Boro som är erkänt försvarsstarkt och framförallt hemma. Procenten på ettan känns bra just nu (höga 50).

 

11. Elfsborg – Örebro SK 1(x2)
• Har jag missat något på världsrankingen? Varför är Elfsborg så stor favorit? Har de värvat Cavani? Är detta innebandy? Åker ÖSK utan målis? Ok ok, jag ska sluta. Och visst kan Ellos vinna det här, men man har trots allt bara fyra segrar på hela jävla säsongen så visst ska garderingarna fram. Viktige anfallaren Igboananike kan vara åter i ÖSK:s anfall.

 

12. Sirius – Östersund (1x)2
• ÖFK känns skakigt just nu och jag tror inte man kommer att få de speciellt lätt mot ett desperat Sirius som krigade till sig en pinne hemma mot Bajen senast. Öppet.

 

13. Trelleborg – Djurgården (1x)2
• Enligt säkra källor från Trelleborgsområdet är blåsigt som fan och helt bedrövliga förutsättningar för match. Något som trelleborgarna såklart uppskattar! Ett redan darrigt Djurgården kan darra igen i den skånska stormen och kanske kan TFF ta viktiga poäng i bottenstriden.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.