Stryktipset, vecka 38, 21 september 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 21 september 2019

Ja men då kör vi igen – äntligen dags för veckans stryktips! Här kommer mitt stryktipsförslag. Systemet heter R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Watford 1
• City vilade några nycklar borta mot Donetsk i CL-premiären. Vinst med 3-0 men Aguero och Silva x 2 startade på bänken. Intressant att långtidsskadade Mendy kom in på slutet. Det mesta talar för hemmaseger här förstås.

 

2. Burnley – Norwich 1
• Efter segern i premiären så har det varit svettigare för Burnley som ligger på 14:e plats efter fem omgångar. Imponerande hemmaseger mot Man C av Norwich senast, och det är just hemma på Carrow Road som man är hetast. Borta på Turf Moor mot ett retat Burnley kan det bli jobbigt. Jag streckar från vänster.

 

3. Everton – Sheffield U 1(x) M
• Everton såg inte alls bra ut senast, när man föll borta mot Bournemouth med 1-3. Nu måste det till skärpning hemma mot Sheffield. Men jag dyker att procenten dragit iväg för mycket på ettan – visst är Everton starkt hemma, men senast hemma mot Wolves så såg det inte jätteövertygande ut. Richarlison och Gomes dras med skavanker, men kan eventuellt spela. United krigar på riktigt bra och kan kanske störa ett småskakigt hemmalag.

 

4. Newcastle – Brighton 1(x2)
• Hemmacoachen Steve Bruce har blåst upp det här till en MÅSTEMATCH…trots att det är 32 omgångar kvar efter den. Och visst, alla matcher mot bottenkonkurrenter är ju väldigt viktiga i Premier League eftersom man oftast kammar noll mot lagen på övre halvan. Två lag som fått lite ny fräsch luft under vingarna med tränarbyten, och kanske är det Måsarna från Brighton som svävar allra högst med Graham Potter i spetsen. Svårbedömt, men kul match att vänta och helst alla tecken.

 

Förutom stryktipsförslag skriver jag ju faktiskt speltips VARJE DAG.

 

5. Kalmar FF – Häcken 2
• KFF tog en stärkande seger borta mot ÖFK i förra omgången, men då fick man också spela med en man mer i mer än en timme. Romario är fortsatt avstängd och det betyder mycket för offensiven. Häcken föll orättvist hemma mot AIK och jagar revansch + en Europaplats. Jag streckar från höger.

 

6. Norrköping – Örebro 1
• Varken man vill eller inte så är det en ganska stor rivalitet mellan dessa två klubbar. Inte så mycket trist hat som mellan andra föreningar, men en extra nerv är det definitivt. Visst är Norrköping befogad favorit – man har inte förlorat hemma mot ÖSK sedan 2011 och jag tror inte att man gör det nu heller. Hemmalaget är mer motiverat och mitt älskade ÖSK har förlorat offensiv kraft i Strandberg/Rogic som lämnat för andra klubbar. Men heja Svartvitt!

 

7. Göteborg – Sirius 1(x)
• Sirius anfallare Philip Haglund är lagets i särklass vassaste vapen – har både gjort flest mål och flest assist: 6+5. Men det blir inga fler mot IFK, för han är nämligen avstängd och alltså ett STORT avbräck. Det är offensiva problem även för hemmalaget som har duktige georgiern Kharaishvili (7+7) borta av samma anledning. Prollen på ettan är sjukt hög med tanke på hur bökigt Göteborg har haft det hemma mot bottenlagen.

 

8. Birmingham – Preston 1(x2)
• Två lag som inlett säsongen piggt och båda hänger med i toppen. Preston har dock bara en poäng på resande fot och kanske kan man få problem igen på bortaplan. Jag känner mig inte bekväm med att utelämna något tecken, så helst helgardering. Birmingham är favorit hos stryktipparna…men oddssättarna tror på Preston.

 


Ofta bra odds och spelbonus på Coolbet – kolla in det här.

 

9. Bristol C – Swansea 1(x2)
• Tungviktsmöte i Championship mellan fyran och tvåan och öppet som bara fan. Swansea chocktorskade hemma mot Nottingham senast och kanske kan det vara starten på en nedåtgående trend, vem vet. Bristol har 4 1 0 på de fem senaste. Helst alla tecken.

 

10. Cardiff – Middlesbrough 1(x)
• Båda lagen har skrapat ihop blygsamma nio poäng vardera efter sju omgångar och ligger mitt i tabellen. Både Cardiff och Boro är faktiskt obesegrade de fyra senaste omgångarna, men kryssar för ofta för att hänga på i absoluta toppen. Ett oavgjort resultat även nu skulle ju inte direkt chocka. Alltid lurigt att spela borta mot Cardiff.

 

11. Millwall – QPR 1(x2)
• Londonderby på The Den mellan vanligtvis hemmastarka Millwall och QPR som inlett säsongen piggt. Det känns dock lite skumt att gästerna blivit favorit hos stryktipparna. Jag kryssar från vänster, men ska försöka få till en helgardering till slut.

 

12. Reading – Blackburn 1(x)
• Ännu ett lurigt möte i Championship, men jag får lite känsla för Reading ändå. Man är retat efter två raka torsk och jag tror inte på en tredje. Rovers brukar ha problem borta mot Reading och man kan få struligt igen.

 

13. Sheffield W – Fulham (x)2
• Två lag som kämpar på för att nå den absoluta toppen, och visst är det Fulham som har högst kapacitet. Men det är inte bara att hämta trepoängare i Championship och någon självklar spiktvåa är det inte för mig. Räcker x2?

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.