Stryktipset, vecka 37, 16 september 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 37, 16 september 2017

Massa miljoner i jackpot på veckans stryktips. Var hittar du dina skrällar? Här är mitt spelförslag. R-3-3-24 (12) + två helgarderingar. 216 kr. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Swansea 1
• Otroligt lite som talar för att Swansea ska få med sig poäng härifrån. Spurs skrämde iväg hemmaspöket mot Dortmund i veckan när man äntligen fick vinna hemma på Wembley, där man spelar sina hemmamatcher den här säsongen. Alli var för övrigt avstängd i den matchen, och kommer att vara helt fräsch inför det här mötet. Swansea som sålde Lloriente till just Spurs har en jobbig säsong framför sig och det skulle inte förvåna mig om man spelar i Championship nästa säsong.

 

2. Huddersfield – Leicester 2
• Nja, vetefan hur det ska gå för Huddersfield egentligen. Man kan ju inte låta bli att gilla detta Åshöjdens BK, men frågan är om det inte blir endast en säsong i högsta divisionen. Leicester må ha torskat tre av fyra, men det har varit mot Chelsea, City och Arsenal. Och efter den här matchen vankas dubbelmöte med Pool (liga + cup). Kul tvåa!

 

3. Liverpool – Burnley 1(x)
• Mane avstängd för Pool och mycket möjligt att Coutinho får chansen från start för första gången sedan Barca-tjafset under transferfönstret. Liverpool är som vanligt helt schizo och varvar strålande matcher med mindre bra insatser. 2-2 hemma mot Sevilla i veckans CL-match var inte direkt övertygande och Burnley behöver inte vara helt uträknat. Visst ska Liverpool vara stor favorit, men om man jämför med match 1 mellan Spurs och Swansea så tror jag att det är bra mycket större risk för Pool än Tottenham att tappa poäng.

 

4. Newcastle – Stoke 1(x2)
• Nykomlingen Newcastle har tagit två raka sköna segrar och hemma är man alltid svårspelat. Stoke har jag underskattat, men kanske mår man bättre utan energislukare somArnautovic i laget? Efter 0-1-torsk borta mot Everton i premiären så är man obesegrat. 2-2 hemma mot United senast vittnar om klass. Helst alla tecken.

 

5. Watford – Manchester C 2
• Trots att halva backlinjen är skadad så har Watford imponerande nog hållit nollan i tre raka ligamatcher. Det blir naturligtvis jävligt svårt att hålla tätt mot City som öser in mål för tillfället, men man kommer definitivt ge gästerna en ordentligt match. Hektiskt spelschema för City som kan rotera en aning.

 

6. WBA – West Ham 1(x2) M
• Tio insläppta mål på tre bortamatcher för Västra Skinkan, men senast höll man nollan när Reid var tillbaka i försvaret. Det var visserligen hemma, och Huddersfield, men ändå – gött att äntligen vinna! Arnautovic är spelbar igen för gästerna efter sin avstängning. Efter en fin inledning åkte WBA på en snöplig förlust borta mot Brighton senast. Jag tror det är mer ovisst än vad procenten visar på nu.

 

Stryktipsförslag får du varje vecka – men mina singelspelsförslag kan du läsa varje dag, nämligen här.

 

7. Birmingham – Preston (1x)2
• Fem raka torsk för Birmingham som inte riktigt fått ihop laget. Kanske kan det bli en efterlängtad poäng mot Preston som har 14 raka bortamatcher i Championship utan seger? Men samtidigt har inte Preston förlorat mot Birmingham på de sju senaste mötena.

 

8. Bristol C – Derby (1x)2 M
• Hemmalaget är i gott slag – fem raka ligamatcher utan torsk (dock fyra kryss) och dessutom slog man ut Watford ur Ligacupen (avgörande målet av Niclas Eliasson). Derby har ett riktigt vasst lag och efter en trevande inledning så blev det islossning hemma mot Hull senast när man krossade motståndet med 5-0. Derby på bortaplan är dock inget jag litar på helt – man har bara vunnit tre av de 16 senaste ligamatchera på resande fot.

 

9. Hull – Sunderland 1(x)
• Usch fy fan vilket ångestmöte. Två lag som gärna vill vara med och slåss om platserna till Premier League, men där det inte riktigt går som planerat. Poängen lyser med sin frånvaro för båda lagen. Till Hulls försvar så kan man till viss del skylla på att man spelat fyra bortamatcher på de fem senaste. Hemma är man bra mycket starkare med publiken i ryggen. Men nära 60% mot Sunderland känns lite märkligt med tanke på förutsättningarna. Minst kryssgardering.

 

10. Middlesbrough – QPR 1
• Boro har börjat hitta formen och framförallt defensiven har känts väldigt stark inledningsvis. Fyra raka tävlingsmatcher utan insläppt mål. QPR har öppnat säsongen starkt, men trivs bättre hemma. Det här blir antagligen för tufft.

 

11. Millwall – Leeds (x)2
• Vilken sinnesjukt stark start av Slamp-Leeds! Man har inte förlorat en match på hela säsongen och vunnit samtliga bortamatcher. Urladdning för Millwall i prestigemötet med QPR senast och det kanske gästerna kan utnyttja. Jag tror att Slamporna rider vidare på framgångsvågen och tar med sig ytterligare poäng. Men man ska aldrig underskatta hemmafördelen i Championship.

 

12. Nottingham – Wolverhampton (1x)2
• Fem raka möten lagen emellan utan Forest-seger. Och det är mycket möjligt att den sviten förlängs nu, med tanke på hur fint Wolves inlett säsongen. Nottingham har dock en hel del kvaliteter, och en helgardering behöver inte vara fel om man har råd.

 

13. Djurgården – Örebro 1
• Det är bara toppklubbar som AIK, Peking, MFF + Sirius som lyckats rubba Djurgården på Tele2. Sen att Dif även trivs väldigt bra mot kära Örebro ökar ju inte direkt chanserna för gästerna. Sju poäng upp till Malmö för Djurgården, och hoppet lever nog ett tag till – men då måste man vinna sådana här matcher. Hemmalaget får tillbaka Walker och Olsson efter avstängningar.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.