Stryktipset, vecka 37, 12 september 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 37, 12 september 2020

Nu är det dags. Dagen är här. Premier League är tillbaka! 😀 Inte nog med det – det är även 15 miljoner i jackpott på veckans stryktipskupong. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Leeds 1
• Regerande mästarna har truppen intakt sedan förra säsongen, men Henderson är osäker till spel här. Nykomlingen Leeds är förstås vråltaggat men får väldigt svårt att störa på Anfield.

 

2. Crystal Palace – Southampton (x)2
• Två spännande gäng tycker jag som kan rå på de flesta lagen i ligan om man har en bra dag. Skador stör i defensiven hos hemmalaget men visst har man möjlighet mot Saints ändå. Dock fyra raka möten utan Palace-seger och jag tror på poäng för gästerna även den här gången. Ings nätar?

 

3. West Ham – Newcastle 1(x2)
• Svårbedömd premiär. West Ham kanske ska vara liten favorit, men Newcastle är lurigt och har gjort spännande värvningar i Fraser och Wilson bland annat. West Ham har förlorat de två senaste mötena mot Magpies och kan mycket väl göra det igen. Helst alla tecken!

 

4. Barnsley – Luton 1(x2)
• Två lag som överlevde förra säsongen med nöd och näppe. Och kanske blir det kniven mot strupen även den här säsongen. Luton släppte in näst flest mål i serien men har sett bättre ut defensivt under försäsongen. Öppet!

 

5. Bournemouth – Blackburn 1(x)
• Blackburn har inte vunnit en premiärmatch på de nio senaste säsongerna, och det blir ju inte direkt lätt mot Bournemouth som precis trillat ner från Premier League. Dock har ju hemmalaget sålt spelare för 900 miljoner så visst är laget sämre än förra säsongen.

 

6. Bristol C – Coventry 1
• Ännu en nykomling här när League One-vinnaren Coventry gästar Bristol C. Hemmlaget brukar spela offensivt med många mål både bakåt och framåt. Kanske även här i premiären? Procenten börjar bli lite hög men just nu lämnas ettan ensam.

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

 

7. Cardiff – Sheffield W 1(x2)
Sheffield Wednesday har brutit mot finansiella bestämmelser och kommer att starta säsongen med tolv minuspoäng. Jobbigt läge! Cardiff åkte ur ligacupen borta mot Northampton med hela 0-3. Kanske kan det vara en väckarklocka för laget inför seriespelet. Det brukar bli tajta matcher lagen emellan och ett oavgjort resultat skulle inte förvåna mig, men helst alla tecken.

 

8. Derby – Reading 1(x) M
• Derby har inte förlorat på de elva senaste ligapremiärerna och visst kan den sviten förlängas mot Reading. Hemmalaget har några skador på bland annat Lawrence och Bielik, men Rooney ska vara tillbaka efter skada. Readings bäste målskytt förra säsosongen Yakou Meite är avstängd. Jag kryssar från vänster.

 

9. Huddersfield – Norwich (x)2
• Norwich ramlade ur Premier League med dunder och brak. Det vrålusla bortaspelet var en starkt bidragande orsak. Visst är motståndet sämre nu, men Championship är fruktansvärt tufft och nu gäller det för ett sargat Norwich att komma igång från början. Det brukar bli många mål när de här lagen möts och kanske blir det målfest igen.

 

10. Millwall – Stoke 1(x)
• Stoke brukar inte trivas speciellt bra på The Den, och framförallt så gillar man inte premiärmatcher – man har inte vunnit en premiär på de tio senaste åren. Jag räknar med en målsnål tillställning.

 

11. Preston – Swansea 1
• Preston har haft en fin försäsong med tre kryss mot Premier League-motstånd. Dessutom tog man sig vidare i Ligacupen efter 4-0-vinst mot Mansfield. Swansea däremot åkte ur efter 0-2 borta mot Newport. Hemmafördelen brukar vara viktig när dessa lag möts och jag kryssar från vänster.

 

12. QPR – Nottingham 1(x2)
• Forest trivs bra borta mot QPR – tre raka segrar har det blivit. Men att förlita sig på Nottingham i en premiär tänker jag inte göra. Det känns alldeles för ovisst detta. Vissa helgarderingar känns lättare än andra. 🙂

 

13. Degerfors – Jönköping 1
• Vilken match Degerfors gjorde mot Halmstad senast när man vann med 4-1 borta. Nu väntar ytterligare en nyckelmatch, mot tabelltrean J-Södra. Degerfors förlorar någon gång ibland, men agerar imponerande stabilt och mycket talar för att man tar ytterligare stort kliv mot Allsvenskan.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.