Stryktipset, vecka 36, 9 september 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 36, 9 september 2023

Landslagsuppehåll är ju förstås en plåga! Men det är ivarjefall jackpott på stryket, alltid något. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Estland – Sverige 2
• Det ska jävligt mycket till för att Sverige ska ta sig ur den här soppan. Men en sak är klar: Det är bara tre poäng som gäller borta mot Estland.

 

2. Ukraina – England 2
• Fint spelvärde på England här och tvåan känns fin. Matchen spelas förstås inte i Ukraina, utan i grannlandet Polen. England har haft lekstuga i Grupp C än så länge och även fast det kan bli tufft mot Ukraina så tror jag att britterna vinner.

 

3. Nordmakedonien – Italien (x)2 M
• Italien kör sällan över motståndet och jag känner mig inte trygg med en singeltvåa här. Nordmakedonien har skrällt mot Italien tidigare och vet att man har kapacitet att störa.

 

4. Rumänien – Israel 1(x2)
• Rumänien tog en imponerande poäng borta mot Schweiz i senaste kvalmatchen när man både reducerade och kvitterade i slutminuterna. Spelmässigt var man sådär och jag är inte lika övertygad som tipparna på att man vinner det här.

 

5. Kosovo – Schweiz (x)2
• Visst ska Schweiz vara det bättre laget, men det här är känslosamt prestigemöte och då svalnar mitt intresse för singeltvåan. Kosovo är svårslaget hemma och en kryssgardering kan det vara värt!

 

6. Tyskland – Japan 1(x2)
• Träningsmatch i Wolfsburg och det förändrar ju saker och ting. Japan slog Tyskland i VM och kan kanske störa igen.

 

7. Vänersborg – Oskarshamn 1(x2)
• Ok Vänersborg har tre raka torsk…men har också mött samtliga topp 3-lag! Det borde blir lättare nu när ett formsvagt Oskarshamn kommer på besök. Sexpoängsmatch i botten och det känns ganska öppet trots allt.

 

8. Åtvidaberg – Falkenberg (x)2
• Falkenberg visar upp riktigt fin form just nu och borde kunna bärga en viktig trepoängare. ÅFF är svårspelat på hemmaplan men här borde motståndet vara för svårt.

 

9. Ängelholm – Ahlafors 1(x)
• 8 mål på 20 matcher är imponerande uselt av Ängelholm och det är inte undra på att man ligger sist i tabellen. Ahlafors är det dock inte mycket bättre och är bara två poäng och två placeringar bättre. Mycket på spel alltså! Hemma Är ÄFF inte fullt lika katastrofalt som på resande fot och jag tror på hemmapoäng.

 

10. Dalkurd – FC Stockholm Internazionale 1 (2)
• Tabelltvåan Dalkurd är ruggigt starkt hemma och visst ska man kunna fixa viktiga poäng här. Men formen är ändå dalande och nerverna kan spöka. Dessutom är Vits och Ntuli avstängda.

 

11. Motala – Vasalund 2
• Bara segrar som gäller för Vasalund nu om man ska några chanser till en kvalplats – åtta poäng upp till Dalkurd på andraplatsen. Vasalund har inte kryssat ni någon av de 20 spelade seriematcherna och jag tror inte att det blir oavgjort nu heller.

 

12. Örebro Syrianska – Nordic United FC 2
• Just nu tycker jag det finns fint värde i tvåan. Örebro Syrianska har inte vunnit en hemmamatch sedan premiären och får svårt igen. Nordic blandar och ger men borde fixa detta!

 

13. Burgos – SD Eibar (1x)2
• Jahopp då kör vi lite LaLiga2 då. Bara några få omgångar spelade och naturligtvis svårt att sia. Eibar ska vara bättre i grunden men jag tänker inte förlita mig på bortapoäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.