Stryktipset, vecka 36, 6 september 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 36, 6 september 2014

 

Ibland är det lite svårare att skriva dessa stryktipsförslag, som den här veckan när det bara är League One och Two på kupongen. Men ska jag berätta en hemlighet? …det är fan ännu roligare att skriva då! Visst, det kan sluta i fyra fem rätt, men det är faktiskt riktigt spännande att gräva ner sig i Yorks försäsong, Scunthorpes skadehelvete och Burys heta värvningar. Jag har väl antagligen en mindre störning. Och jag kommer ju inte gråta floder direkt när Premier League är tillbaka, tvärtom! Jackpot på 14 miljoner idag och då blir det ett större system. R-4-4-144 (12) + en halvgardering. 288 kronor.

Spelar du mycket från mobilen förresten? Isåfall kan du lira riskfritt på Unibet just nu. Man kan även få en fet bonus på 1200 spänn om man signar upp sig nu – taaaget! Kolla in det här.

1. Bradford – Yeovil 1(x) M
• Yeovil har en hel del lirare på skadelistan och kaptenen Joe Edwards är även han tveksam till spel. Bradford däremot har en helt intakt trupp och trots att man åkte ur JPT-cupen i veckan så har man startat säsongen bra. Bara en seger på de fem första ligamatcherna för nedflyttade Yeovil och det skulle förvåna mig mycket om man åkte hem med tre pinnar nu. James Hanson gör som vanligt mycket mål för Bradford och han kan mycket väl sänka Yeovil här. Given utgångsetta, men lite orolig för kvaliten på Bradfords trupp som inte mött jättemotstånd i ligan än så länge. Lär inte bli något topplag i slutändan.

2. Bristol C – Scunthorpe 1
• Giftige anfallsvapen i Bristol C, främst i form av rutinerade Aaron Wilbraham som gjort fyra mål den här säsongen. Även nye Kieran Agard blir intressant att följa – han gjorde 22 mål för Rotherham förra säsongen och kan göra hemmadebut nu. Scunthorpe har visserligen två raka segrar men har också mött uselt motstånd i svaga Walsall och Colchester. Mycket svårare nu. Dessutom har man en jävla massa spelare på skadelistan – tränaren Russ Wilcox har sagt att det är det värsta han varit med om under sina 30 år som tränare.

3. Crawley – Rochdale 1(x2)
• Crawley är ett lurigt gäng. Trea raka ligatorsk nu, men har också mött ganska jobbigt motstånd. Ser svagt ut framåt med bara tre gjorda mål på fem matcher. Nu saknar man dessutom yttern Gwion Edwards och försvararen Joe Walsh (båda startspelare) då de ska spela landslagsfotboll för Wales U21. Lagkaptenen hann bara spela halva premiärmatchen innan han gick av skadad – han är fortsatt borta. Rochdale gick upp från League Two och har haft en lite skakig start med fyra inspelade poäng. Det finns dock potential att störa här och procenten på ettan är lite saftig.

4. Oldham – Fleetwood 1
• Gamla skinkan hamnar konstant runt 16:e plats i League One varje år – och det är precis där man ligger just nu. Fleetwood kvalade sig upp till League One men är obesegrat efter fem spelade matcher, men det känns som om formen är dalande (två raka kryss i ligan och 1-3-torsk hemma mot Morecambe i JPT-cupen). Oldham har bara en seger på de tio senaste hemmamatcherna och älskar att kryssa. Nu har man värvat ett par intressanta spelare och kanske kan det får fart på grejerna? Drar en rövare och spikar ettan.

5. Peterborough – Port Vale 1
• Posh toppar tabellen efter fem omgångar och som vanligt öser man in mål. Man har några skadeproblem men Ntlhe är tillbaka efter avstängning och några till kan vara åter efter skada, bl a den duktige mittfältaren Jon Taylor. Port Vale har faktiskt värvat från svenska seriesystemet – franske anfallaren Achille Campion gick från Norrby. Han är dock skadad. Gästerna har trots mänskligt motstånd inlett säsongen svagt. Blir mycket svårt att störa här.

6. Walsall – Colchester 1(x2)
• Två lag som frenetiskt letar efter formen – Walsall trea från slutet och Colchester näst sist med bara en inspelad poäng. Men båda lagen (framförallt Colchester) har mött tufft motstånd i inledningen av säsongen. Joe Dunne har fått kicken som tränare för Colchester och han ersätts av Tony Humes som ska försöka få slut på blödningen.

7. Carlisle – AFC Wimbledon 1(x2)
• Efter en dålig start på säsongen för Carlisle har tränare Graham Kavanagh fått sparken – Paul Thirlwell har tagit över så länge som spelande tränare medan man letar efter en ny coach. Efter avskedet vann laget direkt i JPT-cupen och kan vara på gång nu, även fast det är en hel del skador i laget. Matthew Tubbs är farlig hos gästerna (4+1 den här säsongen) men mittfältaren Harry Pell är avstängd och spelar inte. Carlisle vill såklart kravla sig upp i League One igen, men det ser tufft ut just nu.

8. Dagenham – Northampton (x)2
• Trots en del skador så har Dagenham tre raka utan förlust i serien – motståndet har dock inte varit det bästa. Mittfältaren Ogogo har gjort mål i tre raka matcher för Dagenham och kan avgöra igen. Ett målglatt gäng både framåt och bakåt. Northampton har värvat försvararen Ryan Cresswell från Fleetwood och kan gå direkt in i laget, eller ivarjefall truppen. Man har även lånat in mittfältaren Ryan Watson från Leicester och kan också få speltid. Lagen har mötts åtta gånger sedan december 2009 – en har slutat oavgjord och hela SJU har slutat med Northampton-seger. Traditionens makt är stor, osv.

9. Hartlepool – Shrewsbury 2
• Gästerna ska vara klassen bättre här, framförallt när Hartlepool är ett så uselt hemmalag (sex torsk på de sju senaste hemmamatcherna). Shrewsbury som slog ut självaste Leicester på bortaplan i Ligacupen får tillbaka sin lagkapten Liam Lawrence efter avstängning. Många starka offensiva krafter hos gästerna som jag tror åker hem med alla tre poängen.

10. Morecambe – Cheltenham (x)2
• Hemmalaget har lite försvarsproblem då lagkaptenen Mark Hughes är avstängd och två färska skador som oroar. Formen är det dock inget fel på, inte hos något av lagen som båda inlett säsongen lysande. Morecambe har inte gjort mål på Cheltenham på fyra försök – bryter man förbannelsen idag? Ja det tror jag, men inte säkert att man vinner för det. 🙂 18-årige Koby Arthur öser in mål för Cheltenham just nu och han kan få större ytor nu när hemmaförsvaret är lite sargat. Helst alla tecken.

11. Southend – Oxford 1(x2)
• Svag form hos båda lagen men där Southend måste ses som favorit, men runt 65% på ettan funkar inte för mig. Oxford tog sin första poäng för säsongen när man kryssade mot Dagenham senast och det kanske kan få igång laget. Man åkte visserligen ur cupen i veckan mot Cheltenham, men då spelade man också med en man mindre i 30 minuter – Jon Meades är avstängd nu. Finns värde i skrällen här.

12. Stevenage – York 1(x)
• Sexiga York har inlett säsongen med fem raka kryss – bara Leicester och Stockport har lyckats med fler (sex raka) under seriens 126-åriga historia. Så en kryssgardering känns väl inte speciellt omotiverad. 🙂 Stevenage ska vara liten favorit, men har ni råd så behöver inte en helgardering vara fel – hemmalaget är långt ifrån pålitligt.

13. Wycombe – Bury (x)2
• Två lag som inlett säsongen bra, men inte heller mött riktigt bra motstånd hittills, så detta blir en bra värdemätare. Bury som satsat ordentligt inför den här säsongen saknar sin lagkapten och mittbacksklippa McNulty som blev utvisad i förra matchen – ett rejält avbräck. Hemmalaget måste se upp för giftige Danny Rose som redan gjort fyra mål för Bury. Fördel gästerna enligt mig, men helst helgardering.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring. 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.