Stryktipset, vecka 35, 29 augusti 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 35, 29 augusti 2020

Nu gäller det att läsa på ordentligt! 13 miljoner i jackpott att lägga vantarna på. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Liverpool 2
• Community Shield som spelas på Wembley och Liverpool ska vara storfavorit till att ta hem det. Henderson är skadad men annars ska laget vara intakt. Arsenal har inte gjort några supervärvningar än och borde få det svettigt. Just nu känns singeltvåan spelvärd.

 

2. AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall (x)2 M
• Sundsvall är bra, men borta är man mänskligt och har blivit lite väl stor favorit här. Giffarna åkte på en jobbig torsk borta mot toppkonkurrenten Halmstad senast och en olycka kommer ju sällan ensam. Dessutom känns AFC lite för bra för att ligga jumbo. Det finns definitivt kapacitet att störa.

 

3. Trelleborg – Jönköping (x)2
• Lurigt möte där viktiga poäng står på spel. TFF föll i hemmapremiären men är sedan dess obesegrat hemma på Vångavallen. Man har mest mött lag på nedre halven iofs, men ändå! Lagets främste målskytt Safiu är avstängd. J-Södra är bättre i grunden, men blandar och ger. x2 borde räcka.

 

4. Öster – GAIS 1(x2)
• Prollen på ettan börjar att balla ur här. Nära 70 % på Öster funkar inte för mig. GAIS är inget sexigt gäng direkt men står upp bra mot de flesta gängen och kan kanske skrälla med lite flax.

 

5. Kilmarnock – Dundee U (x)2
• Kilmarnock står fortfarande utan seger den här säsongen och möter nu den heta nykomlingen Dundee som ligger på en överraskande femteplats. Visst kan hemmalaget ta detta, men självförtroendet är lågt samtidigt som Dundees är högt. Helst alla tecken.

 

6. Livingston – Ross C 1(x2)
• Livingston ligger visserligen sist med bara två inspelade poäng, men det finns potential hos hemmalaget och tredjeplacerade skrällgänget Ross County kan inte bara ställa in skorna.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. St Johnstone – St Mirren 1(x2)
• Öppen historia mellan två gäng som det inte direkt sprudlar om. Jag räknar inte med någon underhållande och målrikmatch direkt. Jag fattar inte riktigt varför St Johnstone ses som så pass stor favorit. Jag helgarderar helst. Skotska ligan är sjukt svår!

 

8. Haugesund – Vålerengen (x)2
• Ovisst möte i Norge mellan två lag som blandar och ger. Vålerengen är dock bättre i grunden och förlorar sällan. Även fast man är starkare hemma än borta så tror jag på bortapoäng här.

 

9. AIK – Häcken 1(x2)
• Spännande att se om AIK kan fortsätta vinna nu efter den efterlängtade 2-0-segern mot Helsingborg senast. Häcken är dock bra mycket bättre än skåningarna så det blir ett ordentligt test för hemmalaget. Dock trivs Häcken bättre hemma på Hisingen än på Friends.

 

10. Hammarby – Kalmar FF 1
• Trots lir i Europa League i veckan så ska Bajen vara stor favorit här mot ett riktigt blekt Kalmar. Dock sprattlar KFF till ibland och om procenten på ettan ballar ur alldeles för mycket så kanske det kan vara kul med en kryssgardering. Hammarby har faktiskt bara vunnit en av sju senaste mötena med Kalmar. Statistiken för Bajen hemma mot Kalmar i de senaste sju matcherna i allsvenskan: 1 4 2.

 

11. Helsingborg – Djurgården 2
• Ja, frågan är ju om den här matchen kommer att spelas eller lottas. Det avgörs imorgon lördag. Hif har flera coronafall i klubben och man har överklagat beslutet om att matchen ska spelas. Om överklagan går igenom så kommer matchen att flyttas…och lottas.

 

12. Mjällby – IFK Göteborg (x)2
• Fina nyförvärv hos IFK som snart har skrapat ihop till en trepoängare. Dock tufft på Strandvallen där Mjällby är svårslaget. Kryssglada gäng och visst kan det bli oavgjort även nu. Jag garderar med tvåan…men helst alla tecken!

 

13. Malmö FF – Elfsborg 1
• CL-avancemang för MFF i veckan, men jag tror inte att man roterat så mycket i den här seriefinalen. Viktiga poäng på spel och då ställer Malmö det bästa man har på planen. Tror jag ivarjefall. 🙂 Elfsborg briljerar ibland men finns risk att formkurvan dippar snart.

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.