Stryktipset, vecka 35, 2 september 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 35, 2 september 2017

Många spännande grupper i VM-kvalet och kanske framförallt i grupp I där det är ett riktigt getingbo. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Spanien – Italien 1(x2)
• Superviktigt supermöte i grupp G dessa giganter som ligger etta och tvåa i gruppen, men på samma poäng. Vinner något av lagen den här matchen så VM-biljetten så gott som klar. Oavgjort så har Spanien fyra måls bättre målskillnad och fördel i racet. Öppet!

 

2. Albanien – Lichtenstein 1
• Inte lika hett supermöte mellan två inte så superbra gäng. Men Albanien är underskattat och kan kanske böka till det för topplagen (se match 1) som man har sju poäng upp till just nu. Man har både Spanien och Italien kvar att möta. Inget snack här förstås. Etta.

 

3. Israel – Makedonien 1(x) M
• Vi är fortfarande i grupp G. Makedonien vann inte helt otippat borta mot Lichtenstein senast, men faktum är att det var makedonernas första bortaseger i kvalsammanhang sedan den tunga 2-0-skalpen i Andorra 2010. Enligt uppgift ska gästerna även peta några rutinerade lirare till förmån för spelare från U21. Om Israel inte underskattar motståndet så borde det blir tre pinnar. Absolut max en kryssgardering.

 

4. Georgien – Irland (x)2 M
• Grupp D där Irland ligger tvåa efter Serbien, som dock bara leder på målskillnad. Lagen möts i Dublin i nästa match och då kan mycket avgöras! Men först måste irländarna få med sig tre pinnar från Georgien, vilket inte behöver vara det lättaste. Utgångstecknet känns ju givet, men man såg ju hur det gick för Sverige igår. Nu är kanske Bulgarien lite vassare än Georgien, men ändå. Målsnålt i snålblåsten?

 

5. Serbien – Moldavien 1
• Som sagt, tabellettan Serbien har en otroligt viktig match borta mot Irland efter mötet med jumbon Moldavien som normalt sett inte har en suck här. 4-0-ish.

 

6. Wales – Österrike 1 (2)
• Dessa två gäng ligger på åtta poäng vardera, fyra poäng upp till Serbien och Irland. Inte omöjligt att komma ikapp, men då gäller det att vinna här! Lagen må ha samma poäng, men har helt olika facit i kvalgruppen än så länge – Wales har märkliga statistiken 1 5 0 medan Österrike har 2 2 2. Bale var avstängd senast mot Serbien men är nu tillbaka för walesarna. Kom igen nu, fullt ös framåt nu tack era trögkorvar! Kryss ger två förlorare så jag testar 1 2.

 

7. Finland – Island 2
• Nordiskt möte i kanske den mest spännande gruppen där fyra lag verkligen är med och slåss om topplaceringarna. Kroatien och Island har 13 poäng vardera, medan Ukraina och Turkiet jagar på 11 poäng där bakom. Finland ligger på futtiga en poäng och inte mycket har gått finnarnas väg det här kvalet…men det är ju lite precis som vanligt. Bortapoäng känns troligt. Gylfi Sigurdsson betyder massor för Island och han kan säkert fixa hem tre viktiga poäng till ön.

 

8. Ukraina – Turkiet 1(x)
• Viktig match bakom toppduon i Grupp I. Det blir tufft för turkarna – Ukraina har varit riktigt starkt hemma i VM-kvalsammanhang de senaste åren. På de åtta senaste VM-kvalmatcherna hemma har man vunnit 6 matcher, kryssat 2 och bara släppt in två futtiga mål på dessa matcher. 1X borde räcka, men ev helgardering för den som har råd.

 

9. Degerfors – Brommapojkarna (x)2 M
• Jaha, var det nervdaller eller olycksfall i arbetet mot TFF senast för BP? 1-5 slutade matchen hemma på Grimsta och det såg inte speciellt bra ut. Degerfors är svårslaget på Stora Valla, men hemmalaget har en tung avstängning på bäste målskytten Hasani vilket öppnar upp lite mer för gästerna. Även Erik Lindell är avstängd för hemmalaget, och detsamma gäller mittbacken Carl Starfelt hos gästerna.

 

10. Falkenberg – Gefle 1
• Nio raka matcher utan torsk för FFF som har tagit upp jakten på toppduon. Gefle har förvisso gått bra på slutet, men får svårt på naturgräset + att man har Deniz Hümmet, Anton Lans och Jesper Florén avstängda.

 

11. Assyriska BK – Oskarshamn (1x)2
• Äntligen en seger för Assyriska senast! Efter tio utan raka vinst så lyckades man slå Husqvarna borta med 2-1. Man möter ett bortasvagt Oskarshamn så visst finns det chans till sköna poäng igen. Assyriska har bara förlorat två matcher hemma och det har varit mot topplagen Mjällby och Landskrona. Nu väntar seriefyran, och det hela känns ganska öppet.

 

12. Kristianstad – Husqvarna 1(x)
• Husqvarna har på de 13 senaste ligamatcherna; tre vinster, en torsk och hela NIO kryss. Inte undra på att man segnat ned farligt nära nedflyttningsstrecket. Det blir inte lätt borta mot Kristianstad som vanligtvis trivs hemma där man öser in mål – 2,42 i snitt. Även Husqvarna är målglatt och det skulle vara förvånande om detta blev en tillknäppt historia.

 

13. Ljungskile – Oddevold 1(x2)
• Tungt Bohus-derby så stirra dig inte blind på tabellen. Mer än poäng på spel och det väntas storpublik till Uddevalla Arena. Procenten är ganska hög på ettan och det känns som om det kan bli jämnare än så. Roligt chansdrag.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.