Stryktipset, vecka 34, 22 augusti 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 34, 22 augusti 2020

Ännu en vecka och ännu ett stryktipsförslag! 10 miljoner i jackpott att lägga vantarna på. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. GAIS – Örgryte (x)2
• Jämn match att vänta igen? De fem senaste matcherna med GAIS som hemmalag har slutat oavgjort. Örgryte med bra mycket bättre form – Öis har sex raka utan torsk. Åtta raka utan seger för Makrillarna som har det jobbigt. Jag kryssar från höger.

 

2. Halmstad – Sundsvall 1(x)
• Toppmöte mellan tvåan Halmstad och trean Sundsvall. Båda lagen är inne i fina perioder och delad pott vore väl ingen superskräll direkt. Giffarna är ingen vinstmaskin på bortaplan och HBK borde greja minst en pinne på Örjans vall.

 

3. Ljungskile – Öster (x)2
• Öster har faktiskt bara förlorat två bortamatcher den här säsongen – och det har varit mot serieledande Degerfors och serietvåan Halmstad. Så nästjumbon Ljungskile borde man inte vara chanslöst emot, tvärtom.

 

4. Sandviken – Haninge 1(x2)
• Nykomlingen Haninge har verkligen tagit Ettan med storm. Man har fyra raka segrar nu och ligger på en finfin tredjeplats. Nu väntar en tuff uppgift borta mot Sandviken på Jernvallen. Visst ska kanske Sandviken vara liten favorit, men jag skulle gärna få med alla tecken faktiskt.

 

5. Sylvia – Sollentuna 1
• Vi fortsätter i division 1 norra. Sollentuna är starkt hemma men har bara en bortaseger den här säsongen. Man är underdogs mot Sylvia som ligger tvåa i tabellen. Sylvia har gjort mål i 19 raka hemmamatcher i serien och kommer antagligen måla igen. Jag kryssar från vänster.

 

6. Motherwell – Hamilton 1
• Inget sexigt möte i Skottland. Hamilton har torskat tre av tre spelade matcher medan Motherwell skrapat ihop två pinnar på fyra matcher. Hemmalaget slutade trea förra säsongen och har mycket mer att ge. Tre poäng är det som gäller nu, men jag tror inte att det blir någon överkörning. Gardering på större system.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. St Mirren – Ross County 1(x2)
• Två lag som öppnat överraskande bra och som ligger med på övre halvan. Men någon sprakande offensiv är det inte riktigt att tala om och jag räknar med en målsnål historia där dagsformen avgör.

 

8. Strömsgodset – Viking 1
• Vidöppna spjäll när de här lagen spelar och jag förväntar mig inget annat än målkalas även nu. Sjuka 5,25 mål i snitt i Strömsgodset senaste fyra matcher, medan Vikings senaste sju har snittat 3,7 mål. Viking har bara en bortaseger och har inte slagit Strömsgodset borta på TOLV försök. Det var för 13 år sedan man vann här senast.

 

9. Mjöndalen – Rosenborg (1x)2
• Två raka segrar för Mjöndalen som nu klättrat upp till säker mark. Visst får man det svårt mot Rosenborg, men gästerna har visat sig mänskligt på bortaplan och jag tycker det känns jobbigt att spika till nära 70%. Jag testar en rolig helgardering.

 

10. Elfsborg – Östersund 1(x) M
• Defensiva bekymmer för ÖFK som saknar både Sonko Sundberg och Haugen pga avstängningar. Detsamma gäller målfarlige Fritzson. Avstängningar även i hemmalaget där Frick och Strand är avstängda. Men helt klart stor fördel serietvåan Elfsborg som inte förlorat hemma den här säsongen. ÖFK är dock svårslaget just nu med bara en torsk på de åtta senaste. Många kryss och kanske kan man kriga till sig en pinne igen. Prollen på ettan börjar balla ur ordentligt.

 

11. Malmö FF – Falkenberg 1
• Thelin och Toivonen ska vara tillbaka till den här matchen är det tänkt. Och det är ju inga dåliga förstärkningar direkt. Ahmedhodzic avstängd för hemmalaget som borde kunna ta en bekväm seger.

 

12. AIK – Helsingborg 1(x)
• Nu ska det bli intressant att se om AIK:s värvningar kan få igång laget. Anfallaren Radulovic Samuokovic, mittbacken Sotirios Papagiannopoulos och mittfältaren Filip Rogic är klara för klubben. Oklart om alla tre får chansen på söndag. Ångetmöte mellan Gnaget som har åtta raka matcher utan seger, mot Hif som har noll bortasegrar och bara en seger på de nio senaste matcherna.

 

13. Varberg – Örebro SK 1(x2)
• Jag hade gärna sett Filip Rogic återvända till ÖSK förstås – han är en riktig klasspelare. Framförallt nu när skadorna hopar sig i klubben. Det känns inte speciellt lovande inför mötet på naturgräset i Varberg. Hemmalaget har inte vunnit på åtta matcher men man vet hur man gör mål (gjort mål i samtliga hemmamatcher) och kommer antagligen göra det igen. Visst blixtrar ÖSK till ibland och man kan absolut åka hem med alla poängen, men då Besara, Gerzic, Mårtensson och gänget göra en bra insats.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.