Stryktipset, vecka 32, 14 augusti 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 14 augusti 2021

Halleluja! Premier League är tillbaka på stryktipset igen! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Crystal P 1
• Lukaku är klar för Chelsea men han kommer inte att vara spelklar mot Palace. Men även utan honom ska förstås hemmalaget vara storfavorit i det här derbyt. Palace har fyra raka torsk borta mot Chelsea och jag tror det blir en femte.

 

2. Norwich – Liverpool 2
• Kul att Norwich är tillbaka i Premier League tycker jag! Man brukar kunna bjuda på fin offensiv fotboll (ivarjefall hemma). Men det kommer antagligen inte att fungera mot ett revanschlystet Liverpool som nu kan ha tillbaka viktige van Dijk i backlinjen.

 

3. Everton – Southampton 1(x2)
• Nja, jag köper inte riktigt det stora favoritskapet på Everton. Det är lite skavanker i offensiven och lite oklart hur man kommer att ställa upp. Southampton har sålt Ings till Aston Villa men det finns andra som kan fylla hans skor – Adams och nye Armstrong t ex.

 

4. Leicester – Wolverhampton 1(x) M
• Jag får ingen bra vibb alls av Wolves just. Laget känns som en spillra av det gänget som snurrade upp de flesta lagen i serien. Jimenez är visserligen tillbaka, men jag tror det kan bli en tuff säsong. Dock är procenten på ettan alldeles för hög för min smak och rensarkrysset följer med.

 

5. Burnley – Brighton (x)2
• Två gäng som slogs i botten förra säsongen och visst finns det risk att det blir så även nu. Jag ser nog Brighton som det bättre laget och med större möjligheter att leta sig upp i tabellen. Borta mot Burnley brukar man trivas bra och jag tror på bortapoäng.

 

6. Watford – Aston Villa (1x)2
• Det ska bli spännande att se vad nykomlingen Watford kan göra i Premier League. Laget känns inte fantastiskt men hemma är där man ska ta de flesta poängen och visst ska man ha poängchans här i premiären. Villa har sålt Grealish, men man har värvat friskt (Buendia, Bailey, Ings) och blir att räkna med i den här säsongen. Helst alla tecken.

 

7. Birmingham – Stoke 1(x2)
• Då var vi nere i Championship och bökar. Två lag som vann i förtsta omgången och båda vann dessutom sina respektive matcher i Ligacupen. Stoke har gästat Birmingham elva gånger genom åren och aldrig vunnit efter ordinarie tid (vann på straffar i Ligacupen 2013).

 

8. Blackpool – Cardiff 2
• Nykomlingen Blackpool kommer stärkta ur premiären efter att ha grejat 1-1 borta mot Bristol C i den 92:a minuten. Cardiff är nog inte lika nöjt med 1-1 hemma mot Barnsley. Inget snack om att det är gästerna som sitter på bäst manskap. Jag testar tvåan, men garder om du har råd.

 

9. Hull – QPR (x)2
• Tipparna tror för mycket på hemmaseger här och procenten på ettan är urballad. Jag kommer att gå emot. QPR gjorde det helt okej i premiären mot ett defensivt lirande MIllwall (1-1) och nu tror jag det kan bli en mer öppen och underhållande match. Det borde kunna passa gästerna som gjorde det bra på resande fot förra säsongen.

 

10. Huddersfield – Fulham 2
• Huddersfield har haft stora problem med Covid-19 i laget och det kommer att påverka uttagningen även till den här matchen. Man grejade 1-1 borta mot svaga Derby – nu blir det ett helt annat motstånd när Fulham gästar.

 

11. Millwall – Blackburn 1(x2)
• Armstrong har lämnat Rovers, men man visade i premiären att man klarar sig utan honom – hemmaseger mot starka Swansea med 2-1 efter en riktig fin match av Blackburn. Millwall är ett starkt gäng och ska ha en hyfsat bra chans att nå en playoff-plats. Dock trivs man vanligtvis inte hemma mot Blackburn…och jag trivs inte med att utelämna något tecken! För hög procenten på singelettan är det hursomhelst.

 

12. Nottingham – Bournemouth (x)2
• Forest har aldrig förlorat hemma mot Bournemouth och kanske kan man fixa en pinne även den här gången. Jag är lite sugen på att spika tvåan, men säsongen är ung och favoritskap får man ta med en nypa salt innan tabell sätter sig något. X2 känns bra.

 

13. Kalmar FF – Halmstad 1(x)
• Avstängningar stör i båda lägren; KFF har ytterbacken Sebastian Ring borta, medan gästerna är hårdare drabbade med både innermitten Amir Al-Ammari och mittbacken Baffo borta pga gula kort. Fördel Kalmar, men frågan är om man vågar fila bort krysset här…?

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.