Stryktipset, vecka 32, 13 augusti 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 13 augusti 2016

Äntligen är Premier League här! Som jag längtat efter den här dagen. Riktigt tuffa matcher som inleder, men kul att det drar igång! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Burnley – Swansea 1(x2)
• Nykomlingen Burnley går definitivt inte att räkna bort här. Tunga spelarförluster för Swansea, framförallt lagkaptenen och mittbacksklippan Ashley Williams som lämnat för Everton. Några spännande offensiva värvningar, men man går en oviss säsong till mötes. Helst alla tecken.

 

2. Crystal P – WBA 1(x2)
• Många som lämnat Crystal Palace och Bolasie kan bli nästa att dra. Man är på jakt efter en stjärnanfallare – Benteke ryktas vara på ingång. WBA har en hyfsat intakt trupp sedan förra säsongen, förutom Sessegnon som lämnat. Jag gillar inte procenten på ettan. Kolla in odds på WBA här.

 

3. Everton – Tottenham (x)2
• Lukaku småskadad och på gång till Chelsea – Stones har lämnat för City och Coleman kan missa i backlinjen. Fjolårets krislag Everton kan få ytterligare en tuff säsong. Spurs var nära att ta hem titeln förra säsongen men strulade till det på slutet. I stort sett samma lag den här säsongen. Kane avgör? Spela på matchen här.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Middlesbrough – Stoke 1(x)
• Nykomlingen Boro känns spännande. Visserligen tung skada på Ayala i backlinjen, men man har stärkt laget med bl a Valdes i mål och Negredo/Fischer framåt, men även många andra spelare. Får man ihop allt till ett vinnande lag? Oklart. Inte lika mycket action hos Stoke som dock fixat en stark kugge i form av Joe Allen från Pool.

 

5. Southampton – Watford 1(x) M
• Southampton har sålt storstjärnorna som vanligt och får nu klara sig utan Mané, Pelle och Wanyama. Värvat sparsamt – Nathan Redmond från Norwich är en av få nytillskott. Man kan få det tufft den här säsongen, men visst ska man vara favorit mot Watford som förlängt med Ighalo. Procenten har dock ballat ur en smula.

 

6. Aston Villa – Rotherham 1
• Villa har inlett säsongen ganska knackigt, men nu börjar man kanske bli varm i kläderna och måste vinna sådana här matcher om det här ska bli en trivsam säsong och raka spåret upp till PL igen. Rotherham brukar göra det bättre hemma och får det tufft.

 

Bild 1

 

7. Barnsley – Derby 2
• Procenten på tvåan börjar bli lite hög, men visst ska Derby vara stor favorit att hem detta. Barnsley spelar väldigt offensivt och frågan är om man kan göra det mot ett så pas spelskickligt lag som Derby. Gästerna har rutinerade Pearson vid rodret – leder laget till tre poäng?

 

8. Leeds – Birmingham 1(x2)
• Åh herregud. Slamp-Leeds är, som de flesta läsarna vet, inte mitt favoritlag att ha med på kupongen. Alla har vi våra bogey team. 🙂 Och faktiskt så hör även Birmingham till ett av dessa lag. Båda gängen har en tendens att agera märkligt och som blandar högt och lågt. Kul med Marcus Antonsson i Leeds ivarjefall!

 

9. Newcastle – Huddersfield 1(x) M
• Det här borde bli för svettigt för Huddersfield. Över 50 000 hemmafans lär göra sig hörda och allt annat än seger är naturligtvis oacceptabelt. Newcastle har definitivt stora chanser att göra tiden kort i Championship, men det är verkligen inget man ska ta för givet! Jag tar med ett lyxkryss.

 

Betsson är en klassiker där jag spelat länge – som ett andra hem! 🙂 Kolla in det här.

 

10. Wigan – Blackburn 1(x) M
• Skadebekymmer för Rovers som ser ut att gå en tuff säsong till mötes – dyngtorsk mot Norwich i premiären. Även nykomlingen Wigan föll i inledande matchen (1-2 borta mot Briston R).

 

11. Wolverhampton – Reading 1(x)
• Walter Zenga vs Jaap Stam. För dessa ikoner är nämligen tränare i de båda lagen. Reading har inlett säsongen starkt och jag tycker man är värt minst en kryssgardering. 0-0 kanske om tränarna är lika defensiva nu som under deras spelarkarriärer? 🙂

 

12. AIK – Helsingborg 1
• Allt annat än tre poäng till Gnaget skulle vara en överraskning. Skador och dålig form talar emot skåningarna som bara har en vinst på de nio senaste. AIK måste vinna för att haka på i toppen.

 

13. Gefle – Norrköping 2
• Livsviktig seger för Gefle senast när man vände borta mot Helsingborg. Men mot Peking ska man naturligtvis få det riktigt tufft. Många mål att vänta? Lira på det här.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

 

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.