Stryktipset, vecka 31, 7 augusti 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 7 augusti 2021

Hurra, den engelska fotbollen är tillbaka på stryket! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Leicester – Manchester C 2
• Community Shield på Wembley och visst ska Manchester vara favoriter även fast man inte matchar bästa gänget. Inget fel på Leicesters offensiv men defensiven är tungt skadedrabbad.

 

2. Blackburn – Swansea 1(x)
• Woho, Championship är igång! Svårbedömt så här i början förstås, men tränare Mowbray är kvar i Blackburn trots den usla avslutningen förra säsongen. Nu väntar en tuff premiär mot det förmodade topplaget Swansea.

 

3. Bristol C – Blackpool 1(x)
• Gott om kvalitet i Bristol, men en riktigt svag avslutning på förra säsongen och nu gäller det att få ordning på grejerna direkt mot nykomlingen Blackpool. Matty James och Andy King nya kuggar i hemmalaget.

 

4. Cardiff – Barnsley 1(x2)
• Hemmalaget ska vara favorit kanske, men jag tycker att man blivit lite väl stora favoriter. Barnsley är ett lurigt gäng i en premiär kan mycket hända.

 

5. Derby – Huddersfield 2
• Två lag som hade det jobbigt förra säsongen, men Derby hade det svettigast och överlevde mirakulöst. Nu väntar antagligen ännu en besvärlig säsong för Rooney och co. Klubben har transferförbud och kommer att matcha ett ungt gäng mot Huddersfield som har goda chanser till tre premiärpinnar.

 

6. Luton – Peterborough 1 (2) M
• Nykomlingen Peterborough brukar gasa på framåt och jag tror inte att man kommer att försöka deffa sig kvar i Championship. Luton är ingen omöjlig uppgift för gästerna.

 

7. Preston – Hull 1(x2)
• Hull är tillbaka i Championship efter att ha vunnit League One förra säsongen. Det ska bli spännande att se vad man ska hitta på nu. Jag tror inte att man blir någon slagpåse.

 

8. QPR – Millwall 1
• Londonderby och fördel hemmalaget som värvat en hel del – kan kanske QPR vara ett lag för topp sex till och med? Vi får väl se. Viktiga Mason Bennett saknas för gästerna. QPR har inte förlorat mot Millwall på sex raka möten (4 2 0), och jag tror att sviten förlängs nu.

 

9. Stoke – Reading 1(x)
• Hög omsättning på lirare hos Stoke under sommaren och lite oklart vilket gäng man ställer på benen. Reading är hyfsat intakt men poängmaskinen Olise har lämnat för Crystal Palace. Det brukar bli jämna tajta matcher lagen emellan och jag tror på något liknande den här gången.

 

10. Halmstad – Malmö FF (1x)2
• HBK är en svår nöt att knäcka på Örjans Vall och läget kan inte vara bättre för hemmalaget att knipa en skrällpoäng. MFF har en tuff retur borta mot Rangers på tisdag – en match som betyder MASSOR. Det lär roteras hos gästerna.

 

11. Örebro SK – Mjällby 1(x2)
• Alltså, jag må hålla på ÖSK, men procenten på ettan är minst sagt urballad. Mjällby har haft en tuff omstart på säsongen, men nu har man sparkat tränare Järdler och kanske kan det få fart på grejerna. Man har även värvat anfallaren Sam Johnson.

 

12. Falkenberg – Sundsvall 1 (2)
• Tabelljumbon FFF jagar trepoängare och kanske kan den komma mot ett bortasvagt Sundsvall. Det finns dock gott om offensiva kvalitet hos gästerna och hemmalaget får se upp. Många mål?

 

13. Värnamo – AFC Eskilstuna 1
• Serieledande Värnamo fortsätter ösa på och har nu fyra raka segrar. Passande uppgift nu när bortasvaga AFC gästar. Procenten på ettan är hög men just nu lämnar jag den ensam.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.