Stryktipset, vecka 31, 1 augusti 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 1 augusti 2020

Spretig men rolig och framförallt svinsvår stryktipskupong! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Chelsea (1x)2
• FA-cup-final på Wembley och Arsenals sista chans att nå Europaspel nästa säsong. Visst kan man slå Chelsea…och visst kan man förlora mot Chelsea. 🙂 Det känns som ett riktigt öppet möte där i princip vadsomhelst kan hända. Skadedrabbad defensiv hos Arsenal.

 

2. Dundee United – St Johnstone (x)2
• Snabba puckar! Från stekhet FA-cup-final till säsongspremiären av skotska Premiership. Japp, du läste rätt – nu drar det igång igen. Dundee vann Championship och är alltså nykomlingar i serien. Man har absolut chans mot St Johstone som slutade sexa förra året (flest kryss av alla lag).

 

3. Hibernian – Kilmarnock 1
• Hibernian är otroligt svårslaget hemma – på de tre senaste säsongerna har man bara förlorat tio hemmamatcher. Kilmarnock blixtrar till ibland, men trivs bättre hemma.

 

4. St Mirren – Livingston 1(x)
• Två lag som antagligen kommer att brottas på nedre delen av tabellen. St Mirren har dock värvat en hel del spelare och kanske kan man undvika den absoluta botten. Livingstons bortaspel imponerar sällan – på de två senaste säsongerna i Premiership har man totalt TRE bortasegrar. Chansetta.

 

5. AFC Eskilstuna – Öster 1(x2)
• AFC ligger visserligen näst sist i Superettan, men formen är helt okej med 2 1 2 på de fem senaste, och då har torskarna varit uddamålsförluster mot topplagen Brage och Halmstad. Öster är frustrerat efter fyra raka utan seger. Visst kan man kanske bryta trenden mot AFC, men det känns långt ifrån självklart.

 

6. GIF Sundsvall – Degerfors 1(x2)
• Toppmöte i Sundsvall när tabelltrean Giffarna tar emot serieledande Degerfors. Två starka lag och det känns öppet. Oddssättarna tror på Degerfors medan stryktipparna just nu tror på hemmalaget. Gardera!

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Ljungskile – Halmstad (x)2 M
• Det är en svettig kupong och jag har förståelse för att folk inte kan göra annat än att spika tvåan här. Men över 70% funkar inte alls för mig och utgångstvåan garderas tidigt.

 

8. Brann – Vålerengen 1(x)
• Ännu en öppen match på kupongen. Branns form är sådär, men hemma är man oftast starkt och ska ändå ha poängchans mot Vålerengen som fick sin förlustfria svit krossad senast när Molde vann med 4-1. Jag fattar dock inte riktigt varför Brann blivit SÅ stor favorit (nära 50%).

 

9. Helsingborg – Hammarby 2
• Sex raka matcher för Helsingborg utan förlust, men då har man också fyra raka kryss. Spelet är inte fantastisk och kommer Hammarby upp i normal nivå så är det fördel för stockholmarna. Bajen hade lekstuga mot Örebro senast trots att flera profiler inte startade.

 

10. Kalmar FF – AIK (x)2
• Jaha, kan tränarbytet få någon effekt för krisande AIK nu då? Ka nske, men det är definitivt ingen självklarhet. KFF ligger näst sist och kommer inte att ge upp lätt. Det brukar bli tajta matcher lagen emellan och det kan det mycket väl bli igen. Får kryssvibb.

 

11. IFK Göteborg – Malmö FF 2
• Revanschchans för MFF som torskade cupfinalen senast, just mot Göteborg i Göteborg. MFF har verkligen den vassaste bredden i serien och jag tror man har riktigt bra chans till att få med sig alla tre pinnar.

 

12. Varberg – Östersund 1(x2)
• Ingen sprudlande fotboll av ÖFK direkt. Två raka 0-0-matcher nu och på bortaplan har man faktiskt bar släppt in mål i en av de fyra senaste matcherna. Visst lirar Varberg trevlig fotboll senast, men det är skillnad att spela hawaii mot Elfsborg och mot ÖFK:s parkerade buss. Procenten på ettan är helt urballad och jag tar helst med alla tecken.

 

13. Norrby – Jönköping 2
• Fyra raka utan torsk för Norrby – men svårt att få grepp om ett lag som lirar 0-0 mot både topplaget Sundsvall och jumbon AFC. Även Jönköping blandar och ger, men man har verkligen hittat formen på slutet och jag tror att man har bra chans till att hänga några baljor här.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.