Stryktipset, vecka 30, 31 juli 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 31 juli 2021

Stor blandning av matcher på veckans stryktipskupong och en hel del skrällmöjligheter. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. Lycka till! /BB

1. Degerfors – Varberg (x)2
• Tre raka torsk för Degerfors och 1-12 i målskillnad. Nu gäller det att få fart på grejerna igen om man inte ska rasa ner i tabellen. Varberg nosar Degerfors i häcken och går förbi vid seger. Procenten på ettan har helt ballat ur och värdet finns i bortapoängen.

 

2. Trelleborg – Helsingborg 2
• Två lag i gott slag som drabbar samman i ett Skånederby på klassiska Vångavallen. Lillebror TFF brukar ha det jobbigt mot Helsingborg och jag tror på gästerna även den här gången.

 

3. Vasalund – AFC Eskilstuna (1x)2
• Fyra raka torsk för Vasalund som nu är nästjumbo. Tre av dessa matcher har dock varit borta och hemma sköter man sig oftast helt okej. Och detsamma gäller Eskilstuna – hemma är man bra, borta har man fem raka torsk.

 

4. Ross County – St. Johnstone 2
• Första omgången av skotska högstaligan och väldigt svårt att sia här. Men St Johnstone ska tillhöra toppskiktet medan Ross borde få det jobbigt. De fyra senaste gångerna som St Johnstone gästat Ross County så har det slutat avgjort. De fyra gångerna innan dess så vann St Johnstone.

 

5. Dundee FC – St. Mirren (x)2
• Dundee är nykomlingar i Premiership och streckas alldeles för hårt av tipparna. Visst är man inte chanslöst mot St. Mirren men jag tycker inte att favoritskapet på hemmalaget är motiverat.

 

6. Hearts – Celtic (x)2 M
• Celtic känns ju inte direkt stabilt nuförtiden och stor besvikelse efter CL-uttåget mot Midtjyllande i veckan. Frågan är om man hinner skaka av sig det innan premiären borta mot nykomlingen Hearts som dominerade i andradivisionen. Jag vill gärna få med en gardering.

 

7. Viborg – Midtjylland (x)2
• Viborg har öppnat säsongen starkt med två fina insatser på resande fot. Vinst mot Nordsjaelland och så kryss senaste borta mot hemmastarka Bröndby. Kanske kan man skrälla även mot Midtjylland som matchas hårt just nu?

 

8. Karlstad U – Vänersborg 1(x2)
• En riktig skitmatch för att kupongen ska gå ihop! 🙂 Två lag som inte briljerat direkt. De har vunnit fem matcher totalt och samtliga har kommit mot bottengäng. Öppet.

 

9. Djurgården – Häcken 1
• Häcken har öppnat höstsäsongen fint och har absolut potential att störa Djurgården. Dif gå riktigt starkt just nu och det krävs en perfekt insats av gästerna. Hög procent på ettan, men jag lämnar den ensam just nu.

 

10. Kalmar FF – Mjällby 1
• Ruggigt tuff inledning på omstarten för Mjällby som åkte på fjärde raka torsken senast. Även KFF har inlett höstsäsongen svagt med bara en pinne på fyra matcher. Vråltunga avbräck för gästerna att Adam Petersson är långtidsskadad och lagkaptenen David Lövquist är avstängd. Etta.

 

11. Östersund – Hammarby (1x)2
• Med tanke på Bajens tuffa schema och höga förtroende hos tipparna så måste jag ta fram garderingarna. Högst oklart vilka lirare som kan lira för Hammarby och då känns det olustigt att spika tvåan. Man spelade alltså en krävande match borta mot Maribor i torsdags, och efter matchen mot ÖFK så drar man snart igen – möter serbiska Cukaricki på torsdag nästa vecka. Turgott tillbaka i hemmalaget.

 

12. Falkenberg – Norrby (1x)2
• FFF åkte på dyngtorsk borta mot Helsingborg senast med 0-4. Men man skapade faktiskt nästan lika mycket som hemmalaget, men anfallsspelet får man inte att stämma. Nu ställs man mot ett Norrby som ligger tvåa och bara har en torsk på de tio senaste matcherna. Snart kommer att lossna för Falkenberg.

 

13. Västerås – Landskrona (x)2
• När oddssättarna ser den här matchen som nästan helt öppen samtidigt som streckprocenten på tvåan ligger på 55% då måste garderingarna fram. Västerås har bara en torsk hemma och kan ge serieledarna en match.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.