Stryktipset, vecka 30, 30 juli 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 30 juli 2016

Nu är det nära! Premier League är igång om ett par veckor och peppen är total! Men förutom att stirra på transferfönstret hela dagarna så måste man ju variera sig lite med en härlig stryktipskupong! 🙂

R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr.

1. Gefle – Hammarby 1(x2)
• Oj vilket ångestmöte mellan tabelljumbon Gefle och Hammarby som ligger på kvalplats. Kanske lite mer ångest för Bajen som har NOLL form just nu, medan Gefle har gjort några fina insatser på slutet. Öppet. Kolla in odds här.

 

2. Sundsvall – Norrköping (x)2
• Peking har lånat in Eliasson från Gnaget och köpt Kalle Holmberg från ÖSK. Som ÖSK-supporter och ganska insatt i laget så kan jag faktiskt inte riktigt förstå den övergången, men jag antar att det handlar om pengar. ÖSK får någon mille och Holmberg får mer i kuvertet, men mer speltid lär han inte få. Giffarna går aldrig att räkna bort och en kryssgardering känns given. Jag kanske bör tillägga att jag gillar Kalle Holmberg och att jag antagligen bara bitter. 😉

 

3. Östersund – Elfsborg 1(x2)
• Skada på viktige Brwa Nouri för ÖFK och osäkert om han kommer till spel. Elfsborg har fått bud på både Rohdén och Claesson – kanske kan det påverka laguttagningen, vad vet jag. Min rekommendation: Kolla in startelvorna innan du bestämmer dig!

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

4. Ljungskile – Halmstad (1x)2
• HBK börjar vackla lite och trots att man ligger i toppen så är det ingen säker tvåa för mig det här. LSK hemmastatistik (2 5 1) är inte kattskit och Halmstads bortaspel har inte varit bländande.

 

5. Trelleborg – Dalkurd 1
• Trelleborgs hemmafacit går inte att klaga på – 13 raka hemmamatcher utan förlust. Lite grus i maskineriet för Dalkurd som ändå kan störa om man får ordning på målskyttet. Bra procent på ettan just nu tycker jag. Kanske lägga en peng på TFF? Kolla in odds här.

 

6. Ängelholm – Sirius 2
• Kaoslaget ÄFF kommer allt närmre en konkurs och vetefan hur man ska klara av tabellettan Sirius. Allt annat än en tvåa skulle förvåna.

 

Älskar att Unibet visar många matcher live! Jag brukar kika samtidigt som jag lägger livespel. Skaffa ett konto här.

 

7. FC Köpenhamn – Nordsjälland 1(x) M
• Procenten har ballat ur här. Nära 80% på Köpenhamn som har CL-kval i tankarna och som möjligen roterar lite här. Nordsjälland har hög potential och kan mycket väl sno med sig en pinne.

 

8. Viking – Rosenborg 2
• Matchen lottas med fördelningen 2-2-12. Just nu singeltvåa.

 

9. AIK – Falkenberg 1
• AIK har en greklandsresa i benen och EL-retur i skallen. Ett desperat Falkenberg kan kanske kriga till sig en pinne om allt stämmer, men troligtvis inte. David Svensson avstängd för gästerna och Nisse Johansson för Gnaget. Det brukar bli många mål när lagen möts. Även nu? Spela på matchen här.

 

10. Häcken – Helsingborg 1(x) M
• Vanligtvis stark etta här, men skador oroar i båda lägren. Nasiru Mohammed och Paulinho ser ut att missa för Häcken medan Hif har frågetecken för många lirare, bl a Dahlberg, Rusike, Hallenius och Carl Wede.

 

Betsson är en klassiker där jag spelat länge – som ett andra hem! 🙂 Kolla in det här.

11. Jönköping – Göteborg (x)2 M
• Tung EL-torsk för Blåvitt mot Helsingfors i veckan – 1-2-förlust hemma och dessutom skador på Hysén och Bjärsmyr. Om de ska vara med i returen så kanske de vilas nu. J-Södra ska inte underskattas och en kryssgardering kan vara på sin plats.

 

12. Frej – Gais 1(x)
• Craig Henderson, Steven Old och Kieron Cadogan är avstängda för Gais, vilket inte direkt hjälper om man ska ta sig ur sin usla bortafacit den här säsongen (0 4 4). Frej är vanligtvis svårslaget hemma och 1x borde räcka här.

 

13. Varberg – AFC 1(x)
• Mittfältaren Rogic (målskytt senast) är skadad och jag tror det blir tufft för AFC att få med sig alla tre poängen mot ett vanligtvis hemmastarkt Varberg som nog gärna får med sig en seger här för att knappa in på AFC och resten av lagen i toppen.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.