Stryktipset, vecka 30, 28 juli 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 28 juli 2018

13 rätt på styktipsförslaget förra veckan!

Massa extra miljoner i potten den här veckan och en ganska klurig kupong med stora favoriter så det borde finnas goda möjligheter till hög utdelning. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. IFK Göteborg – Brommapojkarna 1
• Blåvitt brukar ha lätt för BP, men Blåvitt brukar ju också vara ganska bra vanligtvis. Så är inte riktigt fallet nu. Dock borde man ha bra chans att bryta den negativa formkurvan mot ett formsvagt BP. Emil Salomonsson avstängd för hemmalaget.

 

2. Östersund – Elfsborg 1 (2)
• Ännu en profil lämnar ÖFK – lagkaptenen Brwa Nouri är klar för spel i indonesiska ligan (wtf?). Tungt tapp för Östersund och ettan känns inte självklar – mer öppet än vad procenten pekar på. Brukar bli många mål när lagen möts. Drar en liten rövare.

 

3. Dalkurd – Sirius 1(x2)
• Viktig match i botten av tabellen. Dalkurd åkte på en riktig smäll borta mot Hammarby senast, men är bättre hemma och ska inte räknas bort mot Sirius som fått en fin start på höstsäsongen. Sirius målis Lukas Jonsson är avstängd efter sitt röda kort senast. Dalkurd har gjort mål i samtliga hemmamatcher och gör det antagligen igen.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Malmö FF – Norrköping 1(x2)
• MFF tog viktig seger borta mot Cluj i CL-kvalet i tisdags. Ordinarie manskap på planen då och rotation att vänta mot Norrköping. För visst prioriterar väl skåningarna Champions League den här säsongen när man är så pass långt efter i ligan? Jón Gudni Fjóluson avstängd för gästerna.

 

5. Brage – Värnamo 1
• Omstart i superettan och om formen är intakt så ska Brage ta hem detta. Man avslutade vårsäsongen med fyra raka segrar. Värnamo är vanligtvis uselt på bortaplan och borde få problem i Borlänge.

 

6. Norrby – Öster 2
• Tung avstängning hos Norrby när Nicklas Savolainen saknas pga gula kort. Han är kanske lagets bästa spelare och kommer att vara saknad. Öster brukar trivas mot Norrby och bra chans igen att åka hem med alla tre poängen.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Varberg – Falkenberg (x)2
• Hett derby där storebror FFF oftast brukar dra det längsta strået. Fem raka hemmamatcher utan seger för Varberg och visst blir det svårt igen när tabellettan kommer på besök. Ejupi och Bergman avstängda för Varberg och detsamma gäller Tobias Karlsson och Östlind i FFF.

 

8. Frej – GAIS (1x)2
• GAIS har fem raka segrar mot Frej och en sjätte raka är inte omöjlig. Men det känns ändå som ett öppet möte. GAIS bortaspel är inte riktigt att lita på samtidigt som Frej har en ganska hög högstanivå.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. AIK – Kalmar 1(x) M
• AIK har en EL-match i benen då man torskade med 0-1 borta mot Nordsjælland i torsdags. Kan säkerligen sitta i benen. Kalmar har dock inte sett speciellt bra på sistone, men man brukar spela tajt med gnaget och kanske kan man kriga till sig ett kryss ändå med lite flax.

 

10. Djurgården – Sundsvall 1
• Även Djurgården lirade Europa League i torsdags (1-1 hemma mot Mariupol). Sundsvall är en frisk fläkt i allsvenskan men jag tror att man får tufft mot ett gulddrömmande Djurgården som bara accepterar tre poäng.

 

11. Häcken – Örebro 1(x)
• Häcken åkte på en dänga i Europa League där man föll med 0-4 borta mot RB Leipzig – inte helt oväntat kanske. ÖSK har inte förlorat mot Häcken på de sex senaste mötena (dock fyra kryss), men jag har svårt att se en bortaseger just nu. Formen är dalande för gästerna, Gerzic är avstängd och Häcken har bara förlorat en av de 12 senaste hemmamatcherna i allsvenskan.

 

12. Landskrona – Gefle 1(x2)
• Inte två lag som övertygade under våren direkt. Gefle har elva raka matcher utan seger medan Landskrona bara har en seger på de tio senaste, mot just Gefle. Bois har bara en hemmaseger och jag tycker att procenten på singelettan är för hög. Uppehållet kan ha gjort gott för Gefle som kan få en fin start på höstsäsongen med lite flax.

 

13. Jönköping – Helsingborg (x)2
• Ingen kan väl ha missat att Granen nu är tillbaka i Helsingborg? Ja det är han ivarjefall och visst kommer det att stärka lagets chanser för avancemang till allsvenskan. Men J-södra är inget lag som man bara kör över, det har flera topplag fått erfara under våren. Så någon kassaskåpsseger för Hif är det inte.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.