Stryktipset, vecka 3, 23 januari 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 23 januari 2021

12 millar i jackpott och en härlig blandning på stryktipskupongen med matcher i Premier League, Championship, League One och FA-cupen. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Aston Villa – Newcastle 1
PREMIER LEAGUE Tre raka torsk för Villa men det har också varit mot väldigt bra motstånd (United och City i ligan, Pool i FA-cupen. Lättare motstånd nu och bra möjligt att ta viktiga poäng för hemmalaget.

 

2. Swansea – Nottingham 1
FA-CUPEN Extra vila för Swansea vars match i veckan ställdes in. Nottingham lirade och torskade mot Boro med 1-2. Fin form hos hemmalaget och man borde kunna ställa en stark utvilad elva på banan. Jag streckar från vänster. Vinnaren här ställs troligtvis mot Manchester C i nästa omgång.

 

3. West Ham – Doncaster 1
FA-CUPEN Hm, West Ham till ca 80% lockar ju inte direkt. Visst ska man vara stor favorit mot Doncaster som lirar två divisioner under Premier League, men det kommer att roteras ordentligt i hemmalaget och kanske KANSKE kan gästerna störa? Ettan lämnas ensam nu, men om jag hinner skaffa mig en ryggrad innan lördag kl 15.59 så garderar jag.

 

4. Barnsley – Norwich (x)2
FA-CUPEN Det lär roteras i dessa två Championship-gäng som har huvudfokus på att ta sig högt upp i serien. Dock bra mycket bredare trupp hos gästerna som borde kunna greja ett avancemang.

 

5. Millwall – Bristol C 1(x2)
FA-CUPEN Ännu ett Championship-möte i FA-cupens fjärde omgång. Millwall, som har lirat tre raka tuffa bortamatcher i rad i ligan, kommer enligt tränare Gary Rowett att rotera ordentligt för att ta sig an Watford hemma i nästkommande match: “I’ll have to do that – we’ve just come off the back of three hellish away trips.” City kommer säkerligen också rotera en hel del, men det känns som en öppen match.

 

6. Brighton – Blackpool 1(x) M
FA-CUPEN Ytterligare en stor PL-favorit här förstås när Brighton tar emot League One-laget Blackpool. Gästerna vet dock hur man slår ut lag från Premier League då man vann över West Bromwich i förra omgången på straffar. Det krävdes även straffar för Brighton i förra omgången för att ta sig förbi Newport.

 

 

På NordicBet så får man 100 kr gratis att spela för om man sätter in minst 100 kr som ny kund.

 

7. Sheffield U – Plymouth 1
FA-CUPEN När Sheffield slog Bristol Rovers i förra omgången så var det i stort sett med bästa laget. Nu är det troligt att man gör likadant den här gången och då ska Plymouth få det riktigt svårt.

 

8. QPR – Derby (x)2
CHAMPIONSHIP QPR är favoriter hemma entligt tipparna, men hemmaformen är riktigt usel och det är långt ifrån säkert att det blir tre pinnar, eller ens en. Derby tog en meriterande och rättvis seger hemma mot Bournemouth senast och är på gång under Rooneys ledarskap.

 

9. Gillingham – Rochdale 1(x)
LEAGUE ONE Inget sexigt möte direkt mellan två lag på nedre halvan. Det brukar bli många mål både bakåt och framåt för Rochdale och kanske ballar det ut även mot Gillingham. Hemmalaget känns minst lika bräckligt som gästerna, men jag hoppas att 1X ska räcka.

 

10. Ipswich – Peterborough (x)2
LEAGUE ONE Intressant möte i League One mellan två lag som är med i toppen och kämpar. Strålande form för gästerna som har fem raka utan förlust, men det är hemma som man är som bäst (bäst i ligan) – på bortaplan har man det jobbigare (inte vunnit en bortamatch sedan i början av november). Ipswich imponerar inte just nu och får nöja sig med max en pinne.

 

 
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för bra bonusar.

 

11. Portsmouth – Hull 1(x2)
LEAGUE ONE Toppmöte mellan tabelltrean Pompey och serieledande Hull. Ruggigt jämnt i toppen och bara en poäng skiljer lagen åt (Portsmouth har dock en match mindre spelad). Pompey är faktiskt bättre borta än hemma, men hemmaspelet har blivit bättre på slutet och man har fem raka utan förlust där. Hull har gjort mål i samtliga 11 bortamatcher och nätar antagligen igen. Men frågan är hur många mål man släpper in. Öppet.

 

12. Sunderland – Shrewsbury 1(x2)
LEAGUE ONE Sunderland är visserligen obesegrat på bortaplan (5 5 0), men hemma har man det jobbigare (3 4 4). Hemmalaget streckas hårt av tipparna och det funkar inte alls för mig. Shrewsbury är inget strykgäng och kan mycket väl ställa till problem för Sunderland.

 

13. Charlton – Swindon 1(x2)
LEAGUE ONE Charlton ligger sexa, men det var den fina säsongsinledningen som gör att man ligger så pass högt upp tabellen. Nu är formen svag och man har bara en seger på de sju senaste matcherna. Swindon ligger nästjumbo men brukar stångas bra på resande fot – man har gjort mål i 8 av de 9 senaste bortamatcherna.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.