Stryktipset, vecka 3, 22 januari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 22 januari 2022

Härliga helg, äntligen är du tillbaka! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Manchester C 2
• Tolv raka ligasegrar för City som toppar ligan överlägset. Nu väntar ett hemmastarkt St Marys. City har dock vunnit fyra av de fem senaste mötena här och ska förstås vara storfavorit till segern. Utgångstvåan är given, men krysset behöver inte vara fel.

 

2. Manchester U – West Ham 1(x2)
• Bäddat för underhållande match när United tar emot ett offensivt lagt West Ham som leds av före detta United-coachen David Moyes. Man U imponerar ju sällan nuförtiden och någon säker seger mot West Ham är det inte. Helst alla tecken!

 

3. Leeds – Newcastle 1(x)
• Imponerande av Leeds att bortaslå West Ham senast trots lång skadelista. Hemma är man svårspelat och ett formsvagt Newcastle (tre poäng på de nio senaste matcherna) kommer att få problem igen.

 

4. Brentford – Wolverhampton (x)2
• Wolves är väldigt stabilt just nu och går sällan på minor. Defensivt ser man riktigt starkt ut. Gästerna har bara två förluster på de tio senaste bortamatcherna och bra chans till poäng även nu. Brentford har kapacitet hemma, men mer än en pinne borde det inte bli.

 

5. Blackpool – Millwall 1(x)
• Två mittengäng med liknande formkurvor som inte får spelet att stämma. Millwall har kanske något högre kapacitet än Blackpool men det brukar ju sällan spela någon roll i Championship. Dessutom saknas lirare i båda lägren. Nja, jag streckar från vänster.

 

6. Bournemouth – Hull 1
• Bournemouth är 23 poäng före Hull av en anledning och visst blir det svårt för gästerna att skrälla här. Cherries brukar dominera hemma och Hulls bortafacit imponerar inte. Trolig etta.

 

7. Birmingham – Barnsley 1(x)
• Barnsley är det enda laget i Championship som inte vunnit en bortamatch så inte speciellt konstigt att Birmingham är favorit. Men samtidigt: Hemmalaget har bara EN seger på de elva senaste tävlingsmatcherna. Jag vet inte jag är så sugen på att spika ett sånt gäng till över 60%.

 

8. Coventry – QPR (1x)2
• Två roliga gäng och som dessutom börjar hitta lite form. Tre raka ligasegrar för QPR som dessutom har 4 1 0 på de fem senaste bortamatcherna. Coventry skräller dock till ibland och ska inte räknas bort här. Helgardering.

 

9. Reading – Huddersfield 2
• Totalt mörker för Reading just nu med tre raka ligatorsk och dessutom uttåg ur FA-cupen mot Kidderminster. Hemma har man bara tre poäng på de åtta senaste matcherna och ett formstarkt Huddersfield kan bli svårt att rå på. Gästerna har åtta raka tävlingsmatcher utan förlust och poäng här känns givet. Jag testar tvåan.

 

10. Sheffield U – Luton 1(x2)
• Lurig match mellan två mittenlag. Hög högstanivå hos Sheffield men finfin form hos Luton som har 4 1 0 på de fem senaste tävlingsmatcherna. United har inte spelat hemma sedan 28 november förra året så blir nog lite speciellt att få lira på Bramall Lane igen. Prollen på singelettan lockar inte mig.

 

11. Stoke – Fulham 2
• Serieledande Fulham har gjort sinnessjuka 19(!) mål på de tre senaste matcherna. Snacka om målform! Inget vidare motstånd och nu blir det tuffare men samtidigt är Stokes hemmafacit föga imponerande – bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna hemma.

 

12. Swansea – Preston (1x)2
• Nja, det stora favoritskapet på Swansea har jag svårt att köpa. Preston har fått upp farten och har bara en förlust på de sju senaste ligamatcherna. Swansea kan få in träffar hemma i Wales ibland och kanske kan det vara värt att strössla med garderingarna.

 

13. WBA – Peterborough 1(x) M
• Ok ok, WBA är bättre än nykomlingen Peterborough, men bara två vinster på de elva senaste tävlingsmatcherna är ju inte direkt imponerande. Jo jag vet att Peterborough är seriens sämsta bortalag, men jag är ändå och pillar på garderingar här. Hursomhelst tänker jag inte spika WBA till ca 80%.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.