Stryktipset, vecka 3, 21 januari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 21 januari 2017

Fortsätter Spurs ösa på? Kan Everton upprepa krossen från senast? Och kan Wigan ta sig samman i bottenstriden? Många frågor på veckans knepiga kupong. Jackpot på 9,5 miljoner! Jag testar R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Tottenham 1(x2)
• Finns ingen anledning att räkna bort Spurs här – formen är fantastisk samtidigt som procenten på ettan är alldeles för hög. Helgardering just nu, men eventuellt kanske jag pillar bort ettan om jag hinner fixa mig en ryggrad innan spelstopp. Många roliga spel att hitta i den här matchen – kolla in oddsen här.

 

2. Bournemouth – Watford 1
• Även här är ettan är lite väl högt streckad, men Watford har inte vunnit i ligan sedan 10 december och inte gjort mål på de tre senaste bortamatcherna. Etta just nu, men drar procenten iväg för mycket så kanske det får följa med en gardering. Francis fortsatt avstängd för hemmalaget.

 

3. Crystal P – Everton (x)2
• Vilken knock out från Everton senast när man slog City med 4-0. På bortaplan är man inte lika vasst vanligtvis och procenten på singeltvåan lockar inte mig.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Middlesbrough – West Ham (x)2
• Livet utan Payet gick ju alldeles utmärkt för Västra Skinkan senast när man slog Crystal Palace med klara 3-0. Defensivt starka Boro på bortaplan är dock en riktigt tuff match och någon säker tvåa är det verkligen inte. Helst helgardering.

 

5. Stoke – Manchester U 2
• Stoke har haft det svettigt mot toppgängen den här säsongen (förutom 1-1 borta mot just United i oktober). Man har två raka segrar i ligan, dock mot svaga Watford och Sunderland. Sviten bryts nu – United känns kanske inte vrålstabilt, men man vinner matcher. Kan Zlatan karata in ytterligare en balja? Kolla in oddsen här.

 

6. WBA – Sunderland 1
• Bra chans för WBA till revansch efter 0-4-torsken borta mot Spurs senast. Sunderland har en milslång frånvarolista och får svårt att få med sig någonting här. Procenten på ettan börjar bli skyhög så om du har råd ska ett kryss rensa mycket.

7. Aston Villa – Preston 1(x2)
• Villa fortfarande obesegrat hemma, men formen är dalande och snart kommer den där torsken att komma. Preston kan skrynkla till samtliga gäng i serien och helgarderar mer än gärna den här matchen!

 

8. Blackburn – Birmingham 1
• Sju matcher sedan Zola tog över Birmingham – och sju matcher utan seger. Tränarbytet var mysko från början och jag är inte förvånad över de uteblivna resultaten. Blackburn ligger under nedflyttningstrecket men är ingen slagpåse hemma på Ewood Park. Det är en tuff kupong och testar singelettan.

 

9. Derby – Reading 1(x)
• Viktig match i kampen om platserna i toppen – Derby måste börja visa lite bortastabilitet om ska sluta topp sex. Hemma går man som tåget med sex segrar och två kryss på de åtta senaste hemmamatcherna. Nu möter man dock ett väldigt kompetent Reading som sällas räds motståndet. Prollen på singelettan är inget som lockar!

10. Huddersfield – Ipswich 1(x) M
• Ipswich spelar långt ifrån fantastiskt men jag tycker ändå att det ser bättre ut och att man kanske kan störa. Över 70% på ettan känns väldigt högt och kanske KANSKE kan det vara en skräll på gång?

 

11. Norwich – Wolverhampton 1(x2)
• Inte en snögubbes chans i helvetet att jag spikar Norwich till den här procenten! Wolves gör det riktigt bra under tränare Lambert, framförallt på resande fot. Öppet.

 

12. Nottingham – Bristol C 1(x2)
• Inget möte jag går upp i brygga över direkt. Forest har sju raka utan seger medan Bristol har EN seger på de TOLV senaste ligamatcherna. Så jag spelar på att båda förlorar. Allt annat är omöjligt! …ja men ok då, det får väl bli en helgardering till då.

 

13. Wigan – Brentford (x)2
• Två segrar (en i ligan och en i FA-cupen) för Wigan och lite vind i seglen för en gångs skull. Kanske kan det räcka för ännu en seger mot Brentford? Nja, det vetefan. Gästerna har en hög kapacitet och borde klara minst en pinne. Helgardera om du har råd.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.