Stryktipset, vecka 3, 20 januari 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 3, 20 januari 2018

Dagens stryktipsförslag skrivs från en stol på Arlanda. Jag och bloggen är på väg till London för att bevaka öl och fotboll på plats. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Good Luck! /BB

1. Manchester C – Newcastle 1
• Citys förlustfria svit sprack senast när man fick smisk av Klopp och gänget. Bra läge för revansch nu även fast Newcastle sällan blir totalöverkört. Magpies lär parkera det svartvita bussen framför mål och hoppas på det bästa.

 

2. Arsenal – Crystal Palace 1(x)
• Jag är på plats på Emirates för att kika på den här! Naturligtvis hedrar båda lagen min närvaro med en händelserik match och jag förväntar mig också en stående ovation från publiken när jag zoomas in på läktaren. Arsenal är allt annat än pålitligt just nu. Walcott har lämnat och Sanchez är på väg (lär inte spela ivarjefall). Minst en kryssgardering!

 

3. Burnley – Manchester U 2
• Efter en riktigt fin höstsäsong börjar raset för Burnley som har sju raka tävlingsmatcher utan seger. Visst måste väl lite osäkerhet krypa sig in i truppen nu när drömmen om Europa sakta men säkert tynar bort? Lukaku var tillbaka i Uniteds elva senast – han gjorde mål direkt och kan mycket väl hänga en balja till här.

 

4. Everton – WBA 1(x2)
• Livsviktig seger för WBA senast som slåss för sin överlevnad. Jag tror definitivt att man har möjlighet att rubba Everton som känns allt annat än inspirerat just nu – sex raka tävlingsmatcher utan vinst och ett anfallsspel lika giftigt som en lövsångare. Skrälldrag!

 

5. Leicester – Watford 1 (2) M
• Än så länge har inte stjärnorna lämnat Leicester,men det rycks i både Vardy, Mahrez och Slimani. Ingenting är klart än och jag tror att de är spelbara här. Efter en tyngre period är Watford på gång igen och är inte alls ofarligt här. Prollen på tvåan är ett skämt.

 

6. Stoke – Huddersfield 1(x2)
• Ångestmöte mellan två gäng som krigar för att undvika nedflyttning. Störst press på rutinerade Stoke förstås som ligger trea från slutet och som verkar kunna förlora mot vilket lag som helst den här säsongen. Öppet.

 

7. West Ham – Bournemouth 1
• Båda lag som ligger i mitten av tabellen, men avståndet ned till strecket är skräckinjagande litet. 11:e placerade Västra Skinkan har bara fem poäng ned. Viktiga poäng på spel. Många mål känns nästan givet här och jag tror på hemmapoäng.

 

8. Bolton – Ipswich 1(x)
• Snart börjar tiden bli knapp för Ipswich om man ska hinna med playoff-tåget. Viktig seger hemma mot Slamp-Leeds senast och kanske var det sista chansen. Det blir inte lätt att följa upp den segern mot Bolton, som trots bottenplacering bara förlorat en av de åtta senaste hemmamatcherna.

 

9. Leeds – Millwall 1(x2)
• Upp och ner som vanligt för Leeds som nu har tre torsk + ett kryss på de fyra senaste och bara ett mål framåt på dessa. Man har fortfarande bra häng på topp sex men måste få igång spelet igen. Lätt blir det inte mot Millwall som bara förlorat två av de nio senaste tävlingsmatcherna. Mer öppet än vad procenten pekar på tycker jag.

 

10. Norwich – Sheffield U 1(x2)
• Vilken match Norwich gjorde borta mot Chelsea i FA-cupen! Man tvingade giganten till straffar där man dock föll tillslut. Besvikelsen var enorm och jag är lite osäker på hur det är med fokuset här. Sheffield United har en hög högstanivå och gjort det bra mot topplagen den här säsongen.

 

11. QPR – Middlesbrough 1(x)
• Boro har gjort mål i elva raka bortamatcher och mycket möjligt att man hänger minst en balja mot QPR som släppt in mål i sex raka hemmamatcher. Dock är hemmalaget svårslaget just nu och Boro instabilt som fan. Räcker 1x?

 

12. Reading – Brentford 2
• Efter sju raka ligamatcher utan seger så börjar Reading hamna farligt nära nedflyttning. Omvänd form för Brentford som bara har en torsk på de sex senaste. På en svintuff kupong så testar jag spiktvåan.

 

13. Sunderland – Hull (x)2
• Ångestmöte i botten av Championship. Bedrövlig säsong av båda lagen och nu gäller det att leverera om man ska hålla sig kvar. Hull känns vassare just nu och med tanke på Sunderlands katastrofala hemmaspel så får man tipset.

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.