Stryktipset, vecka 29, 24 juli 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 24 juli 2021

Så där ja, nu är äntligen tipset klart! Spelstopp 16.59 idag förresten. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sirius – Degerfors 1(x2)
• Kouakou kan missa för Sirius medan mittfältaren Adam Hellborg är avstängd. Kanske kan det öppna för Degerfors i detta ångestmöte på Studenternas? Jag tittar gärna på startelvorna innan jag bestämmer mig helt.

 

2. Brage – Trelleborg 1(x)
• Tung avstängning på viktige mittfältaren Petar Petrovic för TFF. Brage kan bättre än vad tabelläget visar och har chans att störa. Jag tror det är bra möjlighet till hemmapoäng.

 

3. Landskrona – Sundsvall 1
• Bois fortsätter imponera och toppar Superettan. Det är dock ruggigt jämnt och femteplacerade Sundsvall är bara fem poäng efter. Giffarna har sett stundstals bedrövliga ut på bortaplan och jag testar ettan.

 

4. Ålborg – Midtjylland 1
• Midtjyllade lirade 1-1 borta i CL-kvalet mot Celtic och har fina chanser till avancemang. Och visst är det fullt fokus på onsdagens retur. Ålborg fixade fina 2-2 mot Köpenhamn i premiären och kan mycket väl ta en skalp till. Jag testar en skrälletta.

 

5. Hammarby – Norrköping 1 (2)
• Hattrick av Selmani när Hammarby slog Maribor med 3-1 i ECL-kvalet i torsdags. Viktig retur i Slovenien nu på torsdag så visst kan det roteras här mot ett utvilat Norrköping. Bergmann Jóhannesson saknas hos gästerna (avstängd).

 

6. Häcken – Elfsborg (1x)2
• Häcken krossades av Aberdeen i ECL-kvalet med 1-5 och är dessutom stukat spelarmässigt. Friberg och Olsson är avstängda medan det är en hel del skavanker i laget. Frick tillbaka för Elfsborg som har fin form och bra chans att störa.

 

7. Kalmar – Djurgården (1) 2
• Fin form hos Djurgården men samtidigt är man inte starkast på resande fot. Men borta mot KFF trivs man – på de åtta senaste besöken har man vunnit SJU. Dock är detta ett nytt Kalmar under Rydström och någon form av gardering känns givet.

 

8. AFC Eskilstuna – Örgryte 1(x2)
• Två mittenlag som möts men där Örgryte har bäst form med fem raka utan förlust. Dock är AFC riktigt starkt hemma just nu, det visade man inte minst senast när man slog Sundsvall med 2-0 efter en helgjuten insats.

 

9. Värnamo – Vasalund 1 (2) M
• Visst ska Värnamo vara favorit här, men nära 80% på ettan när oddset är 1.65 tycker jag talar sitt tydliga språk – det finns inget värde i spikettan. Vasalund brukar bjuda upp borta, 10-16 i målskillnad på sex bortamatcher vittnar om det.

 

10. Bröndby – Viborg 1(x)
• Nykomlingen Viborg öppnade på bästa sätt genom att slå Nordsjälland. Nu väntar dock riktigt tufft motstånd. Bröndby på bortaplan är inte lätt – Bröndy har bara förlorat en av de 13 senaste matcherna här. Dock är procenten på ettan urballad och jag tar gärna med en kryssgardering.

 

11. FC Köpenhamn – Silkeborg 1
• Nykomlingen Silkeborg ska förstås få det riktigt kämpigt på Parken mot Köpenhamn. FCK krossade Torpedo Belaz i Europa League med 4-1 och behöver inte förta sig i returen. Man borde kunna sätta en stark elva på plan.

 

12. Nordsjälland – Århus 2
• Nordsjälland är länsat på spelare samtidigt som skadelistan är lång. Just nu känns procenten på tvåan intressant! Århus ska vara med i toppen och det är långt ifrån en skräll om man vinner här.

 

13. Randers – Odense 1(x2)
• Otroligt stark trepoängare för Odense i premiären när man bortaslog Midtjylland med 2-1 efter en fint genomförd match där man skapade mycket. Även Randers vann i premiären (borta mot Vejle, 2-0). Helst alla tecken!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.