Stryktipset, vecka 29, 23 juli 2016 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 23 juli 2016

Näe nu är det fanimig alldeles för varmt ute – in med dig och fokusera på Stryktipset istället! 🙂 Kul kupong den här veckan tycker jag! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Falkenberg – Örebro (x)2
• 17-årige Jesper Karlsson hade ingen dålig afton borta mot Bajen senast när han stod för två mål och en assist (3-3 till slut). Man hade behövt vinna den matchen – nu är det fortfarande sex poäng upp till en kvalplats. Viktiga pinnar på spel här alltså och visst har man möjlighet att störa ÖSK. Räcker x2?

 

2. Malmö – Kalmar 1
• Given etta här – inget Europaspel för MFF den här säsongen och man kan fokusera på att ta hem Allsvenskan istället. Lite skadebekymmer för KFF som kammar noll. MFF:s förstaelva är intakt. Jag funderar på att lira singelspel på MFF – kanske att man leder i paus till oddset 1.84? Kolla in det spelet här.

 

3. Norrköping – Gefle 1(x) M
• Peking har åkt ur Champions League och kan nu lägga krutet på serien. Dock är försvarsspelet inte det bästa just nu – tre insläppta mot ÖFK senast och totalt fem insläppta på två möten med Rosenborg. Tabelljumbon Gefle har stått för större skrällar än att få med sig en pinne från Norrköping. Oddset på ettan kommer att bli för högt i förhållande till skrällchansen.

 

Livespel tycker jag är roligt – kul att unibet visar många matcher direkt så att man får koll vad som händer. Kolla in matcher och odds här.

 

4. Dalkurd – Värnamo 1(x) M
• Värnamos skyttekung Jemali har lämnat för Elfsborg, medan Dalkurd har Ekblad och Ran?elovi? avstängda. Hemma är Dalkurd fortfarande obesegrat efter sju matcher och den sviten tror jag förlängs nu.

 

5. Degerfors – Örgryte (1x)2
• Kraftiga ekonomiska problem för Degerfors som gjort sig av med spelare och ber fansen om ekonomiskt stöd. Det skulle inte förvåna mig om det kom extra mycket publik till den här matchen. Öis tog en efterlängtad seger senast efter sex raka torsk. Dock fick man spela med en man mer i 85 minuter (3-0 borta mot Assyriska). Öppet.

 

6. Syrianska – Frej (x)2
• Sju raka utan vinst för tabelljumbon Syrianska som dock inte behöver stressa upp sig i en jämn bottenstrid. Frej har en riktig hög högstanivå och har slagit flera topplag. Jag testar x2, men helgardera om du har råd.

 

7. Åtvidaberg – Ljungskile 1
• LSK håller inte klassen på resande fot (1 1 5) och kommer att få det svettigt mot ÅFF som vill ha revansch efter 0-1-torsken hemma mot Frej senast. Procenten på ettan känns ok just nu, men stiger det för mycket så kanske man kan fundera på gardering.

 

8. Molde – Sarpsborg (1x)2
• Båda lagen på samma poäng, men har helt olika form. Hemmalaget imponerar inte alls just nu och har en poäng på de fyra senaste matcherna. Sarpsborg däremot har nio poäng på lika många matcher och kommer med högt självförtroende in i den här matchen. Helgardering till slut.

 

9. Hammarby – AIK (x)2
• AIK är fortsatt svårslaget men har tufft spelschema och kan vara lite slitet. Laddar man om batterierna efter spelet EL-kvalet? Det tror jag nog, men helt säker på poäng kan man ju kanske inte vara – Hammarby blixtrar till när man minst anar det. x2 räcker? Bortapoäng finns till ca 1.50 på Unibet – fler odds här.

 

10. Helsingborg – Häcken 1(x2)
• Lång jobbig skadelista för Hif som ändå lyckades slå Giffarna senast. Tung utgång ur EL för Häcken som torskade med 0-1 borta mot Cork i returen (1-2 totalt) – man matchade ordinarie elva i den matchen och frågan är om man roterar något här. Brukar bli en hel del mål när dessa lag möts.

 

11. Göteborg – Jönköping 1
• Inget snack här – Blåvitt hade en tacksam hemmaretur i EL-kvalet efter 3-0-segern borta och behövde inte förta sig. Jönköping ska vanligtvis vara klassen sämre. Ankersen avstängd för hemmalaget.

 

12. AFC – Trelleborg 1(x) M
• Första tävlingsmatchen på nya arenan Tunavallen för AFC. Visst ska man vara favorit hemma mot TFF, men helt säker på seger är jag inte. Första matchen utan El Kabir (till Djurgården) och han kommer att saknas mycket! Dessutom är inte Trelleborg kattskit, även fast man är mycket bättre hemma. Liten skrällvarning.

 

13. Halmstad – Ängelholm 1
• 11(!) insläppta mål på de tre senaste matcherna för tabelltrean HBK. Defensiven måste förbättras om det ska bli något lir i allsvenskan nästa säsong. Jumbon ÄFF tog viktig seger mot Degerfors senast men fick spela nästan en hel halvlek med en man mer. Borde vara klasskillnad.

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.