Stryktipset, vecka 29, 22 juli 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 22 juli 2023

Nämen helg IGEN!? Jaja, då är det bara att leverera. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Värnamo – Häcken 2
• Häcken matchas hårt nu med spel både i allsvenskan och Champions League-kvalet. Det var nära att kosta poäng mot BP. Men kanske kan det varit en väckarklocka för gästerna?

 

2. Molde – Sarpsborg 1
• Kanonform hos Molde som sett riktigt bra ut på senare tid. Sarpsborg är inte kattskit men får svårt här.

 

3. Lyngby – Köpenhamn (x)2 M
• Premiär i Danmark och regerande mästarna FCK gästar befarande bottengänget Lyngby. Visst kan allt hända, framförallt i en premiär. Jag jobbar in ett kryss.

 

4. HJK – Ilves 1(x)
• Det krävdes förlängning för att HJK skulle ta sig vidare i CL-kvalet borta mot nordirländska Larne. Det kan vara slitet och viss rotation känns troligt. Ilves är ingen vinstmaskin, men kryssar mest av alla så en sån gardering följer med.

 

5. Inter Åbo – SJK 1(x2)
• SJK har inte förlorat en bortamatch på hela säsongen medan Åbo bara har en hemmatorsk. Ett intressant möte! De elva senaste gångerna som SJK gästat så har det aldrig slutat oavgjort.

 

6. Oulu – KTP 1(x)
• Ovisst möte mellan två lag som blandar och ger. Oulu är dock starkt hemma och borde ha bra chans till poäng mot KTP som sällan briljerar på resande fot.

 

7. Flamengo – America FC 1
• Otroligt svårt att rubba Flamengo hemma i Rio. America matchas hårt just nu och väger antagligen för lätt – man har förlorat sju raka bortamatcher mot Flamengo.

 

8. Palmeiras – Fortaleza 1(x)
• Palmeiras brukar vara starkt hemma och är med rätta favorit. Men vidare säkert känns det inte att spika ettan till hög prolle på ett lag som har fem raka utan seger. 1x räcker?

 

9. AIK – Malmö FF (1x)2
• AIK har vunnit två av de tre senaste, men det har varit mot BP och Varberg. Nu blir det jobbigare när ett revanschsuget MFF gästar. Två raka torskar för Malmö inför den här matchen. Inför matchen är det lite skadeoro i defensiven för gästerna.

 

10. IFK Göteborg – Halmstad (1x)2
• Poäng för Blåvitt borta mot Elfsborg senast. Man känns fortfarande uddlöst och jag tror man får problem mot HBK som har fyra raka bortasegrar.

 

11. Norrköping – Degerfors 1
• Peking har sett starkare ut på senare tid tycker jag och jag tror det kan bli urladdning mot Degen om man kommer in i matchen bra.

 

12. Kalmar – Varberg 1(x2)
• Nja, nje, nej! Det blir ingen spik på storfavoriten Kalmar. Man har sett riktigt svagt ut på slutet samtidigt som Varberg har börjat spela ut ordentligt.

 

13. Utsikten – J-Södra 1(x)
• Torsk för Utsikten i toppmötet med Västerås senast. Visst ska man rå på J-Södra men gästerna har fin form och är faktiskt obesegrat på resande fot (1 5 0). Jag försöker jobba in minst en kryssgardering.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.