Stryktipset, vecka 29, 22 juli 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 22 juli 2017

Sex miljoner extra i potten den här veckan – var hittar du dina skrällar? Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Halmstad – Sundsvall 1(x2)
• Otroligt viktiga pinnar på spel, kanske framförallt för Halmstad som ligger på kvalplats med hela sex poäng upp till just Giffarna och säker mark. Tre poäng är ett måste, men med 14 raka utan seger så kanske man har glömt hur man gör? Ca 50% på singelettan är inget för mig hursomhelst.

 

2. Malmö FF – Jönköping 1
• MFF utslaget ur CL-kvalet + att skador och avstängningar på Erdal Rakip och Oscar Lewicki stör. J-Södra är ju ingen vinstmaskin men på större system tycker jag ändå att man kan pilla med ett kryss.

 

3. Sirius – Häcken 1(x)
• Alla tippare har väl lärt sig att inte underskatta Sirius nu? Frågetecken för Paulinho och Friberg som varit krassliga. Alexander Nilsson avstängd för gästerna. Helst alla tecken.

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

4. Degerfors – Trelleborg 1(x2)
• Omstart för Superettan efter sommaruppehållet och det ska bli intressant att se hur detta slutar. TFF avslutade vårsäsongen fint med seger mot serieledande BP. Det blir dock svettigt borta mot Degerfors som är erkänt svårslaget hemma på Stora Valla. TFF på resande fot har inte varit övertygande men har en vass offensiv. Klurigt.

 

5. Helsingborg – Örgryte 1
• Innan den svidande hemmatorsken mot BP (0-4) så har Hif varit riktigt bra hemma. Pär Hansson och Johan Persson är bra nyförvärv. Man borde ha bra chans att störa ett bortasegt Örgryte som saknar både Martin Mutumba och William Atashkadeh pga skador. Max 1x.

 

6. Norrby – Falkenberg 1(x)
• Procenten på ettan lockar mig här. Hemma på Borås Arenas konstgräs trivs Norrby ypperligt. FFF mår bäst hemma på naturgräset och kan komma att få en jobbig eftermiddag. Dock kan man få tillbaka lirare efter skada, men jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig här.

 

I augusti börjar jag skriva spelförslag VARJE DAG!

 

7. Varberg – Gefle 1
• Oremo har lämnat Gefle för Halmstad. Han har gjort typ hälften av lagets mål. I samma veva som Johan Oremo såldes till Halmstad, bröt Deniz Hümmet handleden, Jacob Hjelte drog baksida lår och Tshutshu Tshakasua blev sjuk. Allt inom fem timmar. Prollen på ettan är inte speciellt sexig, men jag har lite svårt att se hur Gefle ska kunna stå emot Varberg.

 

8. Åtvidaberg – Brommapojkarna (1x)2
• ÅFF är inte dåligt och procenten på BP känns hög. ÅFF har torskat två hemmamatcher och i båda dessa har man åkt på utvisningarna. Om man kan undvika röda kort så finns möjlighet att störa.

 

9. Frankrike – Österrike 1(x) M
• Nu kan jag inte påstå att jag är extremt insatt i EM. Men jag såg delar av Frankrikes premiärmatch mot Island och blev ju inte direkt asimponerad. Jag ryggar tillbaka direkt när procenten på singelettan är 80%.

 

Leta spel i lägre divisioner på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

10. Island – Schweiz 1(x2)
• Jag får ingen direkt känsla. Island var nära att ta poäng mot Frankrike samtidigt som Schweiz torskade mot Österrike i sin öppningsmatch. Känns lite märkligt att Schweiz är favorit. Alla tecken för mig.

 

11. Djurgården – Östersund 1(x)
• Rotation att vänta i ÖFK efter bragden mot Galatasaray i Europa League-kvalet. Men man roterade ju även i hemmamatchen mot Dif och kunde vinna ändå. Hemmapoäng känns trolig men det är svårt att någonsin räkna bort ÖFK nuförtiden.

 

12. IFK Göteborg – Örebro SK 1
• Tränarbyte i IFK. Räcker det för att få igång laget? Nja, men kanske ändå. ÖSK är högst bräckligt på resande fot och vetefan om man kan straffa Blåvitt två gånger om. Dock är trollgubben Omoh tillbaka i laget efter avstängning. 1x borde vara nog för den som vill gardera.

 

13. Kalmar FF – AFC Eskilstuna 1 (2)
• Pressen är stor på KFF efter en tung period. Nu försöker man satsa sig ur fördärvet genom värvningarna av Fejzullahu och Jonathan Ring. Sedan tidigare är brassen Romario Marques Rodrigues klar. Samtliga får spela mot AFC, vilket såklart är ett stort plus.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.