Stryktipset, vecka 29, 21 juli 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 21 juli 2018

Dödsvarmt ute och en het stryktipskupong att handskas med – tur att det finns kall öl att svalka sig med! 🙂 Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Kalmar – Sundsvall 1(x2)
• Nja, jag gillar inte riktigt procenten här. KFF såg inte bra ut hemma mot Djurgården senast medan Giffarna föll orättvist hemma mot AIK. Visst trivs Sundsvall bättre hemma än borta men har absolut chans att störa nu när Kalmar kanske är lite konfunderat. Viktor Elm avstängd för hemmalaget.

 

2. Örebro SK – Malmö FF 2
• Visst, Rosenberg och Eric Larsson avstängda för MFF, men detsamma gäller mittfältsgeneralen/lagkapten Nordin Gerzic i ÖSK. Örebro har inte övertygat efter uppehållet och får svårt igen. Antonsson kan vara spelklar och Strandberg är åter efter avstängning. Det är även i den här matchen som dagens singelspelspel hamnar – läs det här.

 

3. Östersund – Trelleborg 1(x) M
• Nära 80% på ÖFK funkar inte alls för mig. TFF har skrällt tidigare och visst kan man kämpa till sig en pinne mot Östersund med lite flax. Trelleborg har gjort mål i alla bortamatcher utom en den här säsongen…

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Karlslund – Västerås (1) 2
• Västerås är aningens skadedrabbat och högst mänskligt på bortaplan (5 0 3). Samtidigt borde Karlslund vara stärkt efter att ha vänt och vunnit i derbyt mot Rynninge senast.

 

5. Sandviken – Rynninge 1(x2)
• Känns som en öppen historia mellan två lag som kan mycket men som också kan falla ihop när man minst anar det. Jag skulle bli förvånad om det inte görs en hel del mål.

 

6. Forward – Skellefteå 1(x)
• Tabelljumbon Skellefteå har fortfarande inte bortaseger den här säsongen och den borde inte komma nu heller. Dock förlorade Forward borta mot Skellefteå med hela 1-4. Ettan till över 60% är på tok för högt för mig med tanke på att Forward känns lite skakigt ändå.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Eskilsminne – Skövde (1x)2
• Succégänget Eskilsminne är möjligtvis nere på jorden igen efter två raka torsk mot bleka lagen Grebbestad och Ängelholm. Skövde har bara förlorat en av de sex senaste bortamatcherna, och det var mot tabellettan Torns.

 

8. Lunds BK – Kristianstad 1
• Ganska sjukt att Lund ligger sjua men gjort överlägset flest hemmamål OCH släppt in flest hemmamål. Mycket möjligt att det blir målfest igen förstås, men Kristianstad har problem med målskyttet och fördel Lund.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Mjällby – Ängelholm 1
• Sju raka bortaförluster förr ÄFF talar sitt tydliga språk – det är hemma man tar sina flesta poäng och jag tror inte att tabelltvåan ger bort någon poäng här.

 

10. Oskarshamn – Ljungskile 1(x)
• Känner mig ganska trygg med 1x. Oskarshamn brukar vara svårslaget hemma samtidigt som LSK inte direkt sprudlar på bortaplan. Oskarshamn vann hemmamötet förra säsongen med 4-0.

 

11. AIK – Brommapojkarna 1
• Jag var på Friends och kikade på AIK-Shamrock i Europa League. Det var inget övertygande avancemang direkt och Gnaget börjar att samla ihop till en käftsmäll. Dock tror jag inte att den kommer från BP som går riktigt tungt just nu och som brukar ha problem med AIK. Sebastian Larsson redo för spel?

 

12. Djurgården – Häcken 1(x)
• Häcken har kapacitet att störa alla lag men har inte fått till det på bortaplan den här säsongen. Vilade bl a Paulinho i veckans EL-match. Jeremejeff tillbaka i Häcken och Bärkroth har anslutit till Djurgården. Hemmafördelen väger tungt men ingen säker etta för mig.

 

13. Sirius – IFK Göteborg (1x)2
• Mycket viktig seger för tabelljumbon Sirius senast när man bortaslog bottenkonkurrenten BP med 1-0. Tre poäng mot IFK är inte heller någon omöjlighet om man får allt att klaffa. Diskerud har lämnat Blåvitt som visserligen slog ÖSK senast men då spelade man med en man mer i över en timme. Öppet.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.