Stryktipset, vecka 29, 18 juli 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 18 juli 2020

Oj oj oj, nu är det riktigt spännande i både Premier League och Championship. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Manchester C 2
• Ett publiklöst Wembley är det som gäller här eftersom det är en FA-cupsemifinal. Ingen hemmafördel för Arsenal alltså. Jag tycker att procenten på tvåan lockar. City vilade flera stjärnor i senaste matchen mot Bournemouth för att satsa på denna drabbning. Medan Arsenal inte kunde spara på krutet i 2-1-segern mot Liverpool.

 

2. Norwich – Burnley 2
• Burnley visar upp stabilitet och har bara förlorat en av de 14 senaste ligamatcherna. Visst borde man ha bra möjlighet att förlänga den sviten mot redan nedflyttningsklara Norwich som har NIO raka förluster. Jag kryssar från höger.

 

3. Fulham – Sheffield W 1(x) M
• Fulhams chans att nå en direktplats till Premier League är minimala och man får högst troligast fokusera på kvalspel. Men formen är god och man vill förstås fortsätta vinna för bra moral inför kvalet. Sheffield ligger på trygg plats i mitten av tabellen. Procenten på ettan är hög och jag tycker det kan vara värd en gardering. Momentum som morot för Fulham känns inte astryggt.

 

4. Hull – Luton 2
• Hm, svårt att svälja favoritskapet på Hull efter den sjuka 0-8-förlusten borta mot Wigan senast. Samtidigt har bottenrivalen Luton bara förlorat en av de tio senaste ligamatcherna. Jag gillar inte procenten alls här och tar en rövare. En riktig sexpoängsmatch!

 

5. Middlesbrough – Cardiff (1x)2
• Neil Warnock har lyft Boro sedan han tog över och nu har man fem poäng ned till nedflyttning med två matcher kvar. Nu ställs man mot Warnocks tidigare gäng Cardiff som ligger på sjätte plats och är högmotiverat. Boro har inte varit bra hemma den här säsongen samtidigt som Cardiff gör det bra på resande fot. Utgångstvåa!

 

6. Preston – Birmingham 1(x)
• Väldigt små chanser för Preston att nå kval, men OM man nu ska ha någon chans så är det två segrar på de två återstående matcherna som gäller. 15 raka tävlingsmatcher för Birmingham utan seger, och man borde få svårt även här.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Swansea – Bristol C 1(x2)
• Båda lagen har chans på playoff men framförallt Swansea som bara har tre poäng upp. Bristol har jobbiga fem poäng till Cardiff på sjätte plats. Swansea brukar ha problem med Bristol och jag är inte övertygad om ettan här. Procenten på garderingarna lockar.

 

8. QPR – Millwall (x)2
• Snacka om motiverat Millwall. Man ligger på sjunde plats med bara två poäng upp till en eftertraktad playoff-plats. Man gör det bra på resande fot just nu och man borde ha bra chans mot ett omotiverat och formlöst QPR.

 

9. Blackburn – Reading 1(x2)
• Svårbedömt möte mellan två lag i mitten av tabellen utan någonting att spela för. Det känns som om detta kan sluta hursomhelst. Över 50% på ettan känns lite märkligt med tanke på förutsättningarna.

 

10. Manchester U – Chelsea 1(x)
• Den andra FA-cupsemifinalen som också alltså spelas på ett ekande tomt Wembley. Fin form för United som har 19 raka matcher utan torsk. Chelsea har dock några dagars extra vila. Svår match att sia om eftersom det säkert kommer att roteras en hel del.

 

11. Bournemouth – Southampton 1 (2)
• Om Bournemouth ska någon som helst chans på överlevnad i Premier League så är det vinst både här och i sista matchen borta mot Everton som gäller. Inte omöjligt, men väldigt svårt förstås, samtidigt som andra resultat måste gå lagets väg. Southampton är svårslaget just nu och verkar inte bry sig om att man inte har asmycket att spela för.

 

12. Tottenham – Leicester 1
• Leicester tog en viktig seger senast mot Sheffield och är nu klart för Europaspel. Dock inte klart om det blir Europa League eller Champions League. Jobbig säsong för Spurs som dock fortfarande har en Europa League-plats att spela för.

 

13. Derby – Leeds (1x)2
• Leeds är klart för Premier League! Derby har en matematisk chans till playoff men det är nästintill omöjligt i praktiken. Mot finrummet Slamp-Leeds!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.