Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2022

Stryket är tillbaka och ingen är gladare än jag! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Djurgården – Värnamo 1
• Djurgården känns riktigt stabilt just nu och visst borde Värnamo få ordentligt med problem på Tele2. Gästernas bortastatistik 1 1 5 skrämmer inte, men visst börjar procenten på ettan att balla och har man råd kan ett lyxkryss vara aktuellt.

 

2. Östersund – Öster 2
• Total kris i ÖFK som har sex futtiga poäng på 13 omgångar. Öster har bara en bortatorsk på hela säsongen och just nu finns det värde i singeltvåan. Tre avstängningar för hemmalaget.

 

3. Danmark – Spanien (1) 2 M
• Nu ska det avgöras vilket lag som slutar tvåa bakom Tyskland i gruppen. Det är ganska enkelt – vinner Danmark så går man vidare. Vid oavgjort eller Spanienseger så går spanjorskorna vidare. Där väntar England.

 

Välkomstbonus på 500 kr hos Coolbet – kolla in det här

 

4. Finland – Tyskland (x)2
• Gruppsegern är klar för tyskorna men även fast man roterar lite här så vill man nog behålla momentum och borde klara av ett redan utslaget Finland. MEN. Jag köper inte procenten med tanke på förutsättningarna och ska försöka få med ett kryss.

 

5. Jerv – Sandefjord 1(x2)
• Uppehållet verkar ha gjort Jerv gott som nu har tagit fyra poäng på de tre senaste matcherna. Man gjorde det riktigt bra mot Rosenborg senast trots 2-3-torsk. Sandefjord har inte vunnit på hemmaplan, men på bortaplan går det desto bättre där man är tredje bäst i serien.

 

6. Ham-Kam – Bodö/Glimt 1(x)
• Ham-Kam gör det riktigt bra och har bara två förluster på hela säsongen. Visst kryssar man en jävla massa, men ändå. Bodö/Glimt har en tung CL-retur i benen där man var nära att tappa 3-0-övertag från hemmamötet mot Klaksvík (torsk borta med 1-3). Jag tror på hemmapoäng.

 

7. HJK – VPS 1(x2)
• Även HJK har lirat CL-kval och det krävdes straffar för att man skulle ta sig vidare mot RFS från Lettland. VPS är bästa bortalag i hela serien och med tanke på att det kan vara slitet hos hemmalaget så känns spikettan långt ifrån intressant.

 

Brett spelutbud på NordicBet – kolla in det här

 

8. Mariehamn – HIFK 1
• Ruggigt bra insatser på senare tid av Mariehamn som tagit sju poäng på de tre senaste matcherna, dessutom mot riktigt tufft motstånd: VPS, Honka och HJK. Man borde ha fina chanser till tre poäng mot jumbon HIFK.

 

9. AIK – Kalmar 1(x)
• AIK imponerar inte nämnvärt och även fast Guidetti är redo för spel så kan det bli struligt mot Kalmar som trivs på Friends där man vunnit två av de tre senaste gångerna man gästat. Men med Bahoui åter, Guidetti på plan och smockfullt Friends så är det förstås fördel Gnaget. 1x räcker?

 

10. Hammarby – Elfsborg 1(x2)
• Två lag som värvat friskt och det ska bli intressant att se startelvorna här! Fartfylld match lär det blir hursomhelst och Elfsborg räds varken motståndet eller Tele2. Bajen agerar ojämnt och jag vill helst få med alla tecken här.

 

Unibet dubblar din insättning upp till 1000 kr – kolla in det här

 

11. Göteborg – Mjällby (x)2
• Berg avstängd för hemmalaget och det betyder förstås massor. Samtidigt är anfallaren Vilhelmsson såld till Darmstadt och värvningen Suleiman Abdullahi verkar inte redo för spel. Mjällby följde upp 1-0-segern borta mot AIK med att stundtals dominera stort mot Häcken, men föll tillslut med 1-2. Jag tror på bortapoäng i Göteborg.

 

12. Sirius – Degerfors 1
• Saidi har gått till Hammarby och det blir förstås ett mycket kännbart tapp för nästjumbon Degerfors. Sirius brukar vara riktigt svårslaget hemma på Studenternas. Man föll visserligen senast mot Blåvitt, men man skapade massor och möjligt att utdelningen kommer nu när ett av seriens ihåligaste försvar gästar.

 

13. Västerås – Landskrona 1(x2)
• Med två raka torsk och bara två segrar på de åtta senaste matcherna så tänker jag definitivt INTE lita på Västerås här. Framförallt inte när man möter ett Landskrona som har tio raka matcher utan förlust (5 5 0).

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.