Stryktipset, vecka 28, 14 juli 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 14 juli 2018

Massa miljoner i jackpott på stryktipset den här veckan och en hel del skrälldrag på kupongen. Upplagt för fin utdelning? Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brommapojkarna – Sirius 1(x2)
• Inget supersexigt möte som inleder kupongen den här veckan. Och framförallt är det ingen supersexig procent på BP som segrare. Visst, Sirius övertygar inte alls, men på bortaplan har man faktiskt bara mött bra motstånd. Visst kan man störa BP som torskade med 0-3 borta mot Dalkurd i omstarten. Roligt skrälldrag redan i match 1!

 

2. Dalkurd – Trelleborg 1
• Smakstart för Dalkurd på höstsäsongen då tre viktiga poäng bärgades mot BP. Och visst har man bra chans till ytterligare en seger när TFF kommer på besök. Trelleborg gjorde det ganska bra på resande fot precis innan uppehållet men får det svårt mot ett nytänt hemmalag.

 

3. Malmö FF – Östersund 1
• MFF försöker få ordning på grejerna efter en misslyckad vårsäsong. Visst var 4-0 borta mot Sirius bra men inte riktigt någon värdemätare. I tisdags bortaslog man även Drita i Kosovo med 3-0. ÖFK tog en stärkande seger i omstarten när man slog Bajen borta. Och får man allt att klaffa även nu så kan man definitivt störa Malmö också. Dock sparar jag garderingarna till matcher längre ner på kupongen. 🙂 Carlos Strandberg avstängd för Malmö – Ronald Mukiibi för gästerna.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. IFK Göteborg – Örebro SK 1(x)
• Avbräck för Blåvitt när båda innermittarna Diskerud och Erlingmark är avstängda. Det finns dock spelsugna ersättare som vill visa framfötterna. Affane exempelvis. Mittbacken Hines-Ike osäker till spel för ÖSK då han klev ut skadad i förlustmatchen mot Elfsborg. Mitt kära Örebro brukar ha det riktigt jobbigt borta mot IFK och jag tror det blir max en pinne.

 

5. Karlskrona – Husqvarna 1(x)
• Karlskrona är riktigt svårslaget hemma och jag väljer bort tvåan tidigt. Husqvarna har fem torsk och två vinster på bortaplan den här säsongen (vinsterna mot bottengäng) och får svårt till mer än en poäng. Karlskrona är kryssgladast i hela serien (3 7 5).

 

6. Ljungskile – Mjällby 2
• Mjällby ligger tvåa i serien men det är otroligt tätt där uppe så det går inte att slappna av en sekund. Man mötte LSK även förra omgången då det blev en 1-0-seger efter ett sent avgörande. Jag tror det blir en tät historia även nu. Kryssgardering för den som har råd.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Tvååker – Oskarshamn 1(x2)
• Klurig match mellan två topplag. Tvååker har bara förlorat hemma mot Mjällby, men förutom Maif så har man inte mött några direkt topplag hemma. Oskarshamn har gjort mål i samtliga bortamatcher den här säsongen och det lag som efter Mjällby har gjort flest bortamål totalt. Öppet.

 

8. Karlslund – Rynninge 1(x2)
• Visserligen fem raka seriematcher utan torsk för Kif men också fyra kryss, senast hemma mot tabelljumbon Skellefteå. Även Rynninge är svårslaget just nu så ganska svårt att sia om hur det ska gå i det här Örebroderbyt. Avstängningar stör i båda lägren. Det brukar bli täta matcher lagen emellan och ett kryss skulle ju inte överraska direkt.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Västerås – Syrianska 1
• Lagen har faktiskt redan mötts i juli. I svenska cupen så tog Syrianska emot Västerås och föll med hela 0-7! Jag räknar inte med samma utklassning nu, men vinst borde det bli för VSK som är grymt starkt hemma. Mathias Ranégie osäker till start för Syrianska då han ryktas vara på väg bort. Robin Blommé och Douglas Karlberg avstängda i hemmalaget. Jag får dock lite skrällgurgel i magen…hm…

 

10. Assyriska – Forward 1(x)
• Assyriskas nye tränare fick ingen lätt uppgift i sin första match när man ställdes mot Carlstad United, på bortaplan dessutom. Torsk då, men bra chans till revansch nu när ett vanligtvis bortasvagt Forward kommer på besök.

 

11. Ängelholm – Eskilsminne (1x)2
• Fem raka torsk för Ängelholm, vilket inte ser speciellt bra ut. Men fyra av dessa förluster har varit på bortaplan – hemma är man väldigt mycket bättre och det behöver inte vara helt kört i derbyt mot Eskilsminne. Lurigare än vad procenten pekar på tycker jag.

 

Är du en sån där modern människa och har Twitter? Då kan du följa mig här.

 

12. Kalmar FF – Djurgården 1(x)
• Kadewere skadad – Jonas Olsson och Mrbati avstängda. Joseph Ceesay har återkallats från lån hos Frej och oklart om Erik Johansson hinner komma med i elvan. Inga optimala förutsättningar för Djurgården som kan få stora problem med Kalmar som inte förlorat hemma den här säsongen. Räcker 1x?

 

13. Norrköping – Häcken 1(x) M
• Häcken spelade borta i Europa League i torsdags och borde vara lite slitet. Man har bara en bortaseger på hela säsongen (TFF) och får troligtvis problem borta mot Norrköping som bara har en hemmaförlust på hela säsongen (också TFF), men har inte heller mött något topplag hemma på Östgötaporten.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.