Stryktipset, vecka 28, 11 juli 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 11 juli 2020

Stryktipset är här och med 12 miljoner i jackpott – vilken vecka! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Burnley 1
• Burnley är inte kattskit direkt och visst har man större chanser än vanligt när man gästar ett folktomt Anfield. Men hemmaspelarna har inte tagit foten av gasen, det visade man i 3-1-segern mot Brighton senast, och ska förstås vara stor favorit.

 

2. Brighton – Manchester C 2
• Tungt för Brighton senast som låg under med 0-2 mot Liverpool efter bara åtta minuter. Naturligtvis blir det svårt igen nu när City kommer på besök. Gästerna krossade Newcastle i senaste omgången med hela 5-0. På bortaplan är man mer mänskligt (hela sju förluster) så kanske kan Brighton överraska om man får in en fullträff.

 

3. Sheffield U – Chelsea (1x)2
• Det är svårt att inte imponeras av Sheffield United som visat upp stabilt spel på sistone. Framförallt hemma är man starkt och slagit både Spurs och senast Wolves. Inte alls någon kassaskåpsäker seger för Chelsea, vars defensiv är långt ifrån stabil.

 

4. Blackburn – West Bromwich (x)2 M
• Efter lite grus i maskineriet har nu WBA tre raka segrar och stärkt sin position i toppen – man ligger tvåa med fem poäng ned till jagande lag. Man har förlorat överlägset minst antal matcher i serien (6) och jag tror inte att man torskar nu heller.

 

5. Hull – Millwall 2
• Millwall är ett av många lag som slåss om en playoff-plats, men det ser väldigt svårt ut. Först måste man hursomhelst ta tre pinnar mot krisgänget Hull. Millwall trivs ganska bra på resande fot och om man fortfarande tror på en kvalplats så ska man kunna slå Hull. Många mål?

 

6. Middlesbrough – Bristol C 1(x2)
• Två lag som nyligen bytt huvudtränare. Efter nio raka utan seger så vann Bristol senast (dock mot trista Hull). Warnock har tränat Boro i fyra matcher och fått med sig två segrar och två torsk. Jag tycker att hemmalaget har streckats för hårt och jag tar snabbt med alla tecken.

 

  
Några av sidorna där jag brukar spela – klicka för aktuella erbjudanden.

 

7. Preston – Nottingham 1(x2)
• Nottingham ligger femma och Preston åtta. Otroligt viktiga poäng på spel i kampen om kvalplatserna alltså. Sju poäng skiljer lagen åt. De berömda nerverna brukar späka för Nottingham när det drar ihop sig, men än så länge känns det hyfsat stabilt. Bäste målskytten Lolley är ett frågetecken inför den här matchen. Mot Preston brukar man ha det svårt och kan få åka hem utan poäng. Jag kryssar från vänster men helst helgardering.

 

8. QPR – Sheffield W 1 (2)
• Två lag som ligger tryggt i mitten av tabellen och får svårt att både nå kval eller riskera nedflyttning. Båda gängen har tveksam form och har inte levererat efter uppehållet. Det brukar kunna bli underhållande matcher lagen emellan och kanske kan de ske igen när båda gängen borde kunna spela avslappnat. Jag testar att fila bort krysset.

 

9. Wolverhampton – Everton 1(x)
• Vargarna från Wolverhampton är jagade i toppen. Man ligger sexa och på Europaplats men efter två raka torsk så är man hett villebråd. Nu gäller det att kamma sig om det ska bli något spel i Europa. Mot mittengänget Everton borde man ha bra poängchans.

 

10. Aston Villa – Crystal Palace 1
• Okej, fyra raka torsk för Palace är inte direkt imponerande, men det har varit mot mördande motstånd och senaste höll man emot bra i 2-3-förlusten mot Chelsea. Nu ska man försöka få med sig något mot Villa som slåss för överlevnad, men har bara fyra poäng upp till säker mark. MÅSTEVINST för hemmalaget. Jag testar ettan.

 

11. Tottenham – Arsenal (x)2
• Tungt Londonderby utan publik. Skumt! Tottenham ser ganska tröttkört ut samtidigt som Arsenal har fått upp ångan efter uppehållet har gått förbi Spurs i tabellen. Det brukar bli jämna matcher mellan ärkerivalerna och säkert även nu.

 

12. Bournemouth – Leicester (1x)2
• 0-0 hemma mot Tottenham var ett fall framåt för Bournemouth även fast man hade chanser att ta alla tre poängen. Med fyra matcher kvar har man tre poäng upp till säker mark. Även Leicester är högmotiverat, men i andra änden av tabellen. Leicester har sex raka ligamatcher borta utan seger. Jag gillar prollen på hemmalaget.

 

13. Swansea – Leeds (x)2
• Nu är Premier League nära för Leeds som leder serien med sex poäng ned till kvalplatserna. Även Swansea är högmotiverat då man ligger på en sjunde plats och jagar en kvalplats. Swansea brukar vara svårslaget hemma i Wales, men jag tror på bortapoäng.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.