Stryktipset, vecka 27, 8 juli 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 27, 8 juli 2017

Många skrällmöjligheter på veckans kupong så gardera järnet! Jag testar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Hammarby – Örebro SK 1(x2)
• Jag som inflyttad örebroare på Södermalm har ju inget annat val än att gå och kika på den här nervpärsen. Familjen har jag tvingat med mig också – jag ska försöka att inte skrika könsord eller skalla någon. Gerzic avstängd för gästerna medan Johan Persson och Magyar har lämnat Bajen. Öppet.

 

2. Häcken – Malmö FF 1(x)
• Det är ju inte jättemycket som talar för tvåan här faktiskt. Flera mittbackar på skadelistan (dessutom Nielsen avstängd). Även kapten och anfallsstjärnan Rosenberg skadad. Och utöver det har man även CL-kval i veckan. Jag tror inte att man är speciellt missnöjd med en pinne mot Häcken. 1x just nu, men helgardering för den som fegar.

 

3. Sirius – Eskilstuna 1(x) M
• Det finns definitivt skrällpotential hos AFC som får tillbaka Piermayr och Turay till den här matchen. Sirius ska vara favorit, men inte så stor som till över 70%.

 

4. Carlstad – Enskede 1
• Tabelljumbon Enskede läcker bakåt, men lyckades ändå ta en viktig trepoängare borta mot Arameisk-Syrianska förra veckan. Då fick man Palacios utvisad och han är avstängd nu. Även Carlstad tog en fin bortaseger i förra omgången när man besegrade Sollentuna. Utgångsettan är given, men är inte procenten liiiite hög?

5. Vasalund – Assyriska 1
• Tunga avbräck för Assyriska som har försvararna Harry Osborne och David Durmaz avstängda. Det kommer inte att göra saker lättare mot ett vanligtvis hemmastarkt Vasalund. Max 1x, men just nu lämnas ettan ensam.

 

6. Västerås SK – Nyköping 1 (2) M
• Lång skadelista för VSK och många lyfter ett varningens finger för Nyköping här. Och jag är väl beredd att hålla med. Eventuellt. 🙂 Nyköping ligger trea från slutet men har gått ganska bra på slutet, med bara en torsk på de fem senaste – dock har motståndet varit väldigt blekt. Tar väl med en rövare då.

 

Snart börjar jag skriva spelförslag VARJE DAG!

 

7. Karlskrona – Assyriska BK 1
• Nykomlingsmöte i division 1 södra. Assyriska fortfarande utan bortapoäng, men det känns som om man har skrapat ihop till en pinne snart. Det kommer dock vara besvärligt mot Karlskrona som spelar offensiv och trevlig fotboll. Just nu räcker inte garderingarna till, men har du råd så släng med en gardering.

 

8. Skövde AIK – Kristianstad 1(x)
• Gästerna har tunga avstängningar i Oliver Ekroth och Andreas Grahm. Skövde är svårslaget hemma och mycket tyder på poäng igen.

 

9. Utsikten – Rosengård 1
• Rosengård är redan rejält avhängda i botten och allt annat än hemmaseger här vore en riktig kupongrensare.

 

Leta spel i lägre divisioner på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

10. Ålesund – Molde 1(x) M
• Derby och viktig match i toppskiktet av serien. Thomas Olivier Amang och Etzaz Hussain avstängda för Molde som bara har en seger på de sju senaste bortamatcherna.

 

11. Norrköping – Elfsborg 1(x2)
• Elfsborg trivs bra mot Peking och här ska garderingarna fram. Norrköping matchas hårt nu och spelet var inte fantastiskt direkt i 2-4-förlusten mot ÖSK. Näe, helgardering blir det för mig!

 

12. Kalmar – AIK (x)2
• KFF har det riktigt jobbigt och 1-4 mot Djurgården i förra omgången gjorde ju inte saker lättare direkt. Det brukar bli tajta matcher lagen emellan och jag känner mig trygg med x2.

 

13. Östersund – Jönköping 1(x2)
• ÖFK utan Ghoddos och med historiskt EL-kval mot självaste Galatasaray på torsdag. Det är riktigt stort! Hur är det med fokuset egentligen? Med de omständigheterna + J-Södra får tillbaka några lirare gör att jag tar med en festlig helgardering som avslutning!

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.