Stryktipset, vecka 26, 29 juni 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26, 29 juni 2019

Släpp allt du gör, bre dig en kaviarmacka och häll upp ett glas mjölk. Det är dags att mysa till det nu! Gå och kissa också för säkerhets skull. Så, klar? Härligt, då kommer stryktipsförslaget här! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Östersund – IFK Göteborg 1(x2)
• Barney och Nygren har lämnat Blåvitt och det ska bli intressant att se hur Göteborg ska prestera under höstsäsongen. Tekie och Morrison har försvunnit från ÖFK som ska försöka få ordning på formen efter en misslyckad vår. Öppet och helst alla tecken!

 

2. Falkenberg – Elfsborg (x)2
• Boråsarna har förtvivlat svårt på naturgräs och kan få problem även mot nästjumbon Falkenberg. Att både Henriksson och Ishizaki är avstängda hjälper ju inte bortalaget direkt som jag definitivt inte kommer att spika.

 

3. Gif Sundsvall – AFC Eskilstuna 1(x2)
• Jahopp, vem ska göra målen för Giffarna nu då? Hallenius har lämnat, skadorna hopar sig och dessutom två avstängda till den här matchen. Också tung skada hos AFC när Nalic missar. Målsnålt och jävligt? Högst troligt. Visst ska Sundsvall vara favorit, men det kan bli ängsligt hos hemmalaget om inte bollarna trillar in.

 

4. Gefle – Forward 1(x) M
• Gefle streckas hårt på gamla meriter skulle jag tro, för formen är piss och man slåss kring nedflyttningsstrecket, precis som dagens motståndare. Men Forward har faktiskt vunnit tre av de fyra senaste matcherna och kan vara lite på gång. Dock är bortaformen sådär och man får nöja sig med max en pinne.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Linköping City – Akropolis (x)2
• Tungviktsmöte när tabelltrean Linköping tar emot Akropolis. Anfallaren Wellinton avstängd för hemmalaget som absolut har möjlighet att störa, men inte blir det lätt. Akropolis har fortfarande inte torskat den här säsongen och gör det nog inte nu heller. Men ingen spiktvåa!

 

6. Karlstad BK – Rynninge 1
• Selmani/Edvardsen är en stark anfallsduo i KBK och de kommer att göra det jobbigt för ett läckande Rynninge som släppt in sjuka 12 mål på de tre senaste matcherna. Hög prolle på ettan men på en tuff kupong så lämnas den ensam.

 

7. Sandviken – Umeå FC 1(x2)
• Viktiga Olof Mård och Rasmus Lindgren är tillbaka i hemmalaget efter avstängning, och jag tror inte att detta blir en lätt match för tabelltvåan Umeå. UFC torskade borta mot Sollentuna i förra omgången och följde upp det med en tung förlust i Svenska Cupen mot division 2-gänget Luleå. Jag streckar från vänster!

 

8. Sollentuna – Vasalund 1
• Stockholmsderby där Sollentunas dagsform känns bättre än gästernas. I Vasalund saknas även Ochieng och Ouma som lirar Afrikanska mästerskapen för Kenya. Sollentuna hemmaslog som sagt Umeå senast och visat att man har en hög högstanivå.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Landskrona – Utsikten (x)2
• Efter en fin start på säsongen så har det gått käpprätt åt fel håll på senare tid för Bois. 0 1 4 på de fem senaste. Utsikten ligger på en fin fjärdeplats men bara två poäng upp till toppen i en jämn serie.  Avstängningar stör i båda lägren. Jag utgår ifrån tvåan.

 

10. Eskilsminne – Tvååker 1(x2)
• Båda lagen bröt sviter i förra omgången – Eskilsminne hade inte vunnit på fem matcher innan man tog en viktig trepoängare mot Landskrona senast. Tvååker däremot hade inte förlorat på fem raka matchen innan man hemmaföll mot serieledande Trollhättan. Skumma gäng och jag trycker att procenten på kryss och tvåa är för lågt satta.

 


Ofta bra odds på Coolbet – kolla in det här.

 

11. FC Trollhättan – Lunds BK 1
• Inget snack här, även fast man gått på sådana här minor tidigare. Tabellettan mot tabelljumbon och det ska skilja massor i kapacitet. Men visst, större skrällar har ju verkligen skett. Dock lämnas ettan ensam nu.

 

12. Torns IF – Oskarshamn 1(x)
• Duktige William Kvist har gjort sin sista match för Oskarshamn då han lämnat för spel i Mjällby. Gästerna vet fortfarande inte hur det är att vinna på bortaplan den här säsongen och frågan är om kan ändra på det mot Torns IF.

 

13. Åtvidaberg – Kristianstad 1
• Mittfältarna Arsenijevic och Kardum är avstängda för gästarna som ändå har viss chans att störa. ÅFF åkte på en riktig smäll senast i 0-4-torsken borta mot Skövde och kan vara lite skakat fortfarande. Lämnar ettan ensam just nu men kanske garderar tillslut.

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.