Stryktipset, vecka 26, 1 juli 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 26, 1 juli 2017

Sju millar i jackpot den här veckan och en hel del intressanta matcher! Var hittar du skrällarna? R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Lycka till! /BB

1. GIF Sundsvall – Sirius 1(x2)
• Thor avstängd för Sirius som förlorat stjärnan Kingsley Sarfo till MFF. Skadelistan har dock minskat för gästerna som absolut inte är chanslöst mot Giffarna som hade en riktigt jobbig vårsäsong.

 

2. Halmstad – Elfsborg (x)2
• Visst ska Ellos som är stärkta av Samuel Holmén vara favorit, men naturgräset gynnar HBK som slåss för överlevnad. Ingen spiktvåa för mig! Pekalski avstängd för hemmalaget.

 

3. Malmö FF – AFC Eskilstuna 1
• Piermayr och Buya Turay avstängda för gästerna som naturligtvis kommer att få en svettig afton i Skåne. Ettan lämnas ensam.

 

Leta spel i lägre divisioner på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. Arameisk-Syrianska – Enskede 1
• Inget snack här. Ettan känns väldigt stark och bottengänget Enskede kan bli en munsbit för hemmastarka Arameisk-Sryianska. Det är väl egentligen bara grov underskattning som ska kunna förhindra en hemmaseger.

 

5. Sollentuna – Carlstad 1(x) M
• Även fast Sollentuna inte briljerar lika mycket som man gjorde i början av säsongen så känns man ändå ganska stabilt och jag skulle bli förvånad om man klappade ihop mot seriens sämsta bortalag.

 

6. Assyriska BK – Skövde 1(x2)
• Det är tätt i bottenskiktet av division 1 södra och båda dessa lagen är definitivt inblandade. Viktiga poäng på spel alltså! Assyriska har varit svårslaget hemma, men an övertygar inte på mig. Skövde må vara i nedre halvan och grötar men man har faktiskt bara förlorat en av de sex senaste matcherna – och det var borta mot seriesuveränen Landskrona. Garderingar är på sin plats!

 

7. Husqvarna – Karlskrona 1
• Husqvarna är hett just nu och öser in mål. Nu stärks man även av att kapten Karlefjärd är tillbaka efter avstängning. Nykomlingen Karlskrona gillar att spela offensivt, och det kan kosta mot ett duktigt hemmalag. Många mål? Sådana singelspel ska jag spana in. Har jag sagt att jag ska börja skriva singelspelstips varje dag på Tippat.se? Det ska jag, men mer om det en annan gång.

 

8. Kristianstad – Utsikten 1(x2)
• Utsikten tog en dyrbar seger mot Assyriska senast då både Niklas Olsson och Jesper Jonasson Westermark såg rött och är avstängda nu. Inget lag kör över Kristianstad på hemmaplan och jag litar inte på att tabelltrean Utsikten fixar detta.

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

9. Lilleström – Strömsgodset 1(x) M
• Ettan känns intressant. Malfarlige Erling Knudtzon är tillbaka efter avstängning för Lilleström medan gästerna saknar ett par avstängda lirare. Strömsgodset trivs inte borta (0 3 4) och får svårt igen. Max 1x?

 

10. Sogndal – Ålesund (x)2
• Fördel Ålesund som lirat nio raka tävlingsmatcher på bortaplan utan att förlora. Sogndal imponerar inte värst mycket på mig och jag tänker välja bort ettan.

 

11. AIK – Östersund 1(x) M
• Jahopp, och hur många garderingar ska man pilla med här då? AIK har lirat på Färöarna i EL-kval i torsdag och kan vara lite påverkade av det förstås. 0-0 i det mötet förresten. Östersund är riktigt bra när allt klaffar.

 

12. Jönköping – IFK Göteborg (x)2
• Smylie avstängd för J-Södra och Sebastian Eriksson lika så för gästerna. Blåvitt har såklart mer att bjuda på än vad man visat under vårsäsongen. Stämningen verkar inte direkt vara på topp i föreningen, men en seger här kanske kan stärka. Lätt blir det inte!

 

13. Örebro SK – Norrköping 2
• Kalle Holmberg hattrick? Det är upplagt för det då han lämnade Örebro för Peking. ÖSK testar viktiga kuggar sent och det ska mycket till för att man ska rå på ett för dagen starkt Norrköping.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.