Stryktipset, vecka 25, 23 juni 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 25, 23 juni 2019

Hoppas ni haft en fin midsommar! Här kommer veckans stryktipsförslag där det alltså är söndag som gäller för spelstopp. Kul spretig kupong! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brommapojkarna – Örgryte (1x)2
• Två raka kryss är ett fall framåt för BP som börjar puttra igång lite. Öis däremot stormkokar för tillfället med tre raka segrar, senast i derbyt mot Gais. Borta är man dock ojämnt och jag litar inte helt på att man grejar ytterligare en trea. Alexander Nilsson avstängd för hemmalaget. Många mål?

 

2. Halmstad – Frej 1
• HBK har verkligen inte varit bra den här säsongen, men på slutet har det sett bättre ut och på Örjans vall är man starkt – 2 1 0 på tre senaste hemmamatcherna och noll insläppta mål. Svag form hos gästande Frej som bara har en seger på de sex senaste matcherna.

 

3. Nyköping – Carlstad (x)2
• Vråltungt för Nyköping som har fem raka torsk, tio utan seger och läcker som ett såll. Nu har man även försvararen Jakob Bergman avstängd. Hemma är man bättre men borde ändå få det tufft mot ett fullt dugligt Carlstad.

 

4. Sandviken – Karlstad (x)2
• Ett annat Karlstadlag på banan här. Karlstad BK har bara förlorat en bortamatch på hela säsongen och det mot tabellettan Akropolis. Tunga avstängningar på Mård och Lindgren i Sandviken.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Vasalund – Sylvia 1(x)
• Två lag som ligger på samma poäng och som både gör många mål – och släpper in ännu fler mål. Så det skulle förvåna mig om det blir ett målrikt möte det här. Fördel Vasalund som är starkt hemma och bara förlorat en match där (senast hemma mot tabellettan Akropolis). Sylvia har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

 

6. Colombia – Paraguay 1
• Det blir tufft för Paraguay att rå på ett stjärnspäckat Colombia. Paraguay har bara vunnit en av de tio senaste landskamperna och den sviten lär förlängas här.

 

7. Qatar – Argentina (x)2
• Jag har lite svårt att lita på Argentina just och Qatar är det inte bara att köra över. Stor press på Argentina som inlett trevande och ett roligt och skönt lyxkryss att ta med.

 

8. Algeriet – Kenya 1(x) M
• Afrikanska mästerskapen i Egypten drar igång! Sjukt kul att se sådana här matcher på kupongen. Algeriet är mer namnkunnigt än Kenya men vetefan om det ska skilja SÅ mycket som procenten pekar på nu. Hmm, jag ska nog försöka med ett kryss också.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Marocko – Namibia 1
• Lite samma känsla här som i föregående match – visst ska Marocko vara stor favorit, men jag tror det kan bli tajtare än vad procenten pekar på nu. Kanske följer med ett kryss även här tillslut.

 

10. Senegal – Tanzania 1
• Senegal ses ofta som favoritkandidat att ta hem hela turneringen, men visst blir det svårt. Mot Tanzania borde man dock ha bra chans till tre viktiga poäng.

 

11. Elfenbenskusten – Sydafrika 1(x2)
• Sydafrika är svårslaget och Elfenbenskusten håller inte samma kvalitet som tidigare år, även fat man har intressanta lirare även nu. Svårbedömt.

 

12. Gais – Degerfors 1(x2)
• Det brukar bli täta matcher när lagen mötts och det skulle inte förvåna mig om det blev något liknande här. Degerfors tog en riktig fin och viktig 3-2-seger hemma mot Västerås senast och kan vara på gång igen efter sin svacka. Tung derbytorsk för Gais mot Örgryte i förra omgången. Helst alla tecken!

 

13. Öster – Varberg (1x)2
• Nja, vet inte om det är läge att lita på Varberg i den här omgången. Man åkte på säsongens första förlust senast, borta mot J-Södra, och mycket möjligt att Öster kan göra det jobbigt för serieledarna.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.