Stryktipset, vecka 24, 19 juni 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 24, 19 juni 2021

Jackpott på stryket den här veckan! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1. Lycka till! /BB

1. Portugal – Tyskland (x)2
• Jobbigt läge för Tyskland som torskade i premiären mot Frankrike med 0-1. Nu gäller det att greja minst en pinne mot Portugal. Matchen spelas alltså i München – sjukt förvirrande det där att laget med hemmaplan står som bortalag. 🙂

 

2. Spanien – Polen 1
• Herrejävlar vad spanjorerna låg på när Sverige mirakulöst grejade 0-0. Jag har svårt att se hur man ska bli nollade igen. Viktige Krychowiak avstängd för Polen vilket inte gör saken lättare.

 

3. Jönköping – GAIS 1(x) M
• Formkurvan talar helt och hållet för J-Södra. På de fem senaste omgångarna av Superettan är det Jönköping som toppar tabellen och GAIS som ligger sist. I totalen ligger dock hemmalaget sexa och gästerna 8. Jönköping är fortfarande obesegrat hemma efter två matcher och jag tror det håller i sig.

 

4. Vasalund – Landskrona (1x)2
• Möte mellan två nykomlingar där Bois har imponerat stort och toppar tabellen. Även Vasalund gör det helt okej och har spelat bättre på sistone än i början av säsongen. Det må skilja många placeringar men jag tycker ändå att det känns öppet.

 

5. Sylvia – Haninge 1(x2)
• Sylvia har visserligen tre raka hemmatorsk – men det har också varit på de kanske tre vassaste gängen i Superettan just nu (BP, Umeå och Gefle). Haninge må vara en lättare motståndare men samtidigt brukar Sylvia ha riktigt svårt mot just Haninge.

 

6. Dalkurd – Karlstad (1x)2
• Viktig toppmatch och det känns öppet. Dalkurds får stort förtroende av tipparna, men jag är inte övertygad. Karlstad har en riktigt hög högstanivå samtidigt som Dalkurds form inte är den bästa just nu.

 

7. Sollentuna – Hudiksvall 1
• Nykomlingen Hudiksvall är sämst av alla på bortaplan. Sollentuna har visserligen bara 1 2 1 hemma, men då har man också mött bland annat BP och Gefle. Formen är stigande och jag tror att man fixar tre pinnar.

 

8. Sandviken – Gefle 1(x2)
• Rivalmöte och jag tror det kan bli en underhållande match. Gefle är formstarkt men har också bara ställts mot bottengäng på senare tid. Nu blir det en riktig värdemätare borta mot Sandviken som är obesegrat hemma.

 

9. Assyriska IK – Linköping 1 (2)
• Ja herregud det här kan ju bli en hur galen match som helst mellan två lag som är långt ifrån stabila, varken framåt eller bakåt. Kris i Linköping efter två futtiga poäng på elva matcher. Assyriska vann senaste ligamatchen men innan dess hade man nio raka utan seger.

 

10. Tvååker – Skövde 1
• Tabelltrean Tvååker är riktigt stabilt med nio raka utan torsk. Hemma är man fortsatt obesegrat och visst borde man ha bra chans till poäng igen när bortasvaga Skövde gästar. Ettan känns stark.

 

11. Utsikten – Åtvidaberg 1
• ÅFF är visserligen obesegrat på bortaplan (1 4 0) men också bara mött lag på nedre halvan. Nu blir det ett riktigt test mot ett formstarkt Utsikten som har siktet inställt på topplaceringar.

 

12. Österlen – Trollhättan (x)2
• Serietvåan Trollhättan öser in mål och har snittat över tre mål per match de senaste fem matcherna. Visst ska det finnas goda chanser att näta även borta mot Österlen som dock stretar emot ganska bra på hemmaplan.

 

13. Ytterhogdal – Friska Viljor 1(x)
• Bara tredje omgång av division 2 Norrland så inte så lätt att dra några slutsatser än. Men visst har Ytterhogdal sett starkt ut inledningsvis medan Friska Viljor inte imponerat.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.