Stryktipset, vecka 24, 16 juni 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 24, 16 juni 2018

10 miljoner i jackpot på stryktipset och en riktigt intressant kupong att grotta ned sig i! Två VM-matcher inleder kupongen medan en mäktig drabbning avslutar det hela. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Kroatien – Nigeria 1
• Visst är Kroatien befogad favorit även fast Nigeria har en hög högstanivå. Man fnyser ju inte direkt åt Modric/Rakitic på mitten och Mandzukic/Perisic framåt för Kroatien. Nigeria har inte övertygat i matcherna innan VM och får svårt igen.

 

2. Peru – Danmark (1x)2
• Peru har 15 raka landskamper utan förlust – det kan man inte direkt snacka bort. Danmark har Christian Eriksen i fin form och han kan bli tungan på vågen i den här matchen. Utgångstvåa, men garderingar ska med.

 

3. Gefle – Öster (x)2
• Tungt för Gelfe som har åtta raka matcher utan vinst. Öster är inget magiskt gäng, men trivs ganska bra på resande fot och det är mycket möjligt att Gefles svit förlängs. Hemmalagets kanske viktigaste spelare Jonas Lantto är tveksam till spel. Testar tvåan om Lantto saknas.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Landskrona – Brage 1(x)
• Bois är svårslaget hemma i Landskrona (bara hemmatorsk mot tabellettan Falkenberg, medan även Brage gör det bäst hemma i Dalarna. Jag känner mig ganska trygg med 1x.

 

5. Värnamo – IK Frej (1x)2
• Fem raka torsk och åtta raka matcher utan vinst för tabelljumbon Värnamo. Mycket viktig match mot bottenkonkurrenten Frej som dock är bra mycket bättre än vad tabellen visar och har spelat upp sig ordentligt på slutet. Mittbacksproblem i Värnamo som får en tuff match igen.

 

6. Örgryte – Norrby 1(x) M
• Visst, “bara” 1 2 2 på de fem senaste för Öis, men det har också varit mot riktigt bra motstånd. Hemma är man starkt och visst får Norrby svårt. Men derbyt kan ha slitit på Öis och ett lyxkryss får det bli.

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Mjällby – Oskarshamn 1
• Toppmöte i division 1 södra när tabellettan tar emot tvåan. Mjällby är väldigt starkt hemma på Strandvallen och ska definitivt vara favorit.

 

8. Oddevold – Ängelholm 1(x2)
• Oddevold obesegrat hemma men har tre spelare avstängda till den här matchen mot vanligtvis bortasvagt ÄFF som nu har större möjligheter att skrälla. Finns värde i både kryss och tvåa.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Skövde – Eskilsminne 1(x)
• Skövdes hemmaspel stämmer inte alls just nu – bara en seger på de fem senaste hemmamatcherna, då man även mött tacksamt motstånd. Vänder det nu? Kanske, men Eskilsminne får absolut inte underskattas.

 

10. Åtvdaberg – Torns IF (x)2
• Imponerande av nykomlingen Torns att hänga med så bra toppen. Inte lika häftigt att uppleva Åtvidabergs kräftgång i botten.

 

11. Forward – Nyköping 1
• Fördel forward som har bäst målsnitt hemma av alla lag. Cupmatch i veckan för Nyköping som kan vara lite slitet. Ettan känns ganska stark.

 

12. Syrianska – Karlslund 1
• Inget snack här. Syrianska har kommit igång och med sitt namnkunniga gäng så ska man definitivt vinna mot Karlslund. Procenten börjar dock balla ur och jag kanske pillar med en skrällgardering till slut.

 

13. Piteå – Rosengård (1x)2
• Kul att damallsvenskan är med på kupongen! Den här matchen spelas i Kiruna klockan 22 under midnattssolen mellan tabellettan Piteå och tvåan Rosengård. Häftigt! Rosengård är fem poäng efter Piteå och måste verkligen skärpa till sig här.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.