Stryktipset, vecka 24, 15 juni 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 24, 15 juni 2019

Barnen är lagda, ölen är uppdrucken…och stryktipsförslaget är klart! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brage – Trelleborg 1(x2)
• Cirka 60% på ettan funkar inte för mig. Brage är på väg ned i form samtidigt som TFF har väldigt hög kapacitet och stora möjligheter att störa. Kan gå hursomhelst.

 

2. Frej – Dalkurd 2
• Fin form hos Dalkurd med 3 1 0 på de fyra senaste. Man borde ha bra chans mot Frej som går lite trögt. Hemma i Täby är man dock svårslaget och jag ger dem visst poängchans. Kim Skoglund avstängd hos Frej.

 

3. Varberg – Norrby 1(x)
• Varberg toppar Superettan och har fortfarande inte tappat poäng hemma. Men segern mot Gais senast blev dyrköpt och nu har man Lindner, Modig och Robin Book avstängda. Tabelltrean Norrby kör man inte bara över hursomhelst och minst krysset följer med på min kupong.

 

4. Öster – Brommapojkarna 1
• Ångestmatch i Växjö mellan nästjumbon Öster och jumbon BP. Men fördel hemmalaget ändå som sett lite vassare ut – visserligen har man inte vunnit hemma än men har också mött ganska bra motstånd (de två torskarna har kommit mot tabelltvåan Mjällby och trean Norrby). Säsongens första hemmaseger för Öster! Väl?

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Degerfors – Västerås 1(x2)
• Två lag på samma poäng men det är Västerås som har den vassaste formen. Mycket skador hos hemmalaget och även fast 0-0 borta mot Trelleborg senast var ett fall framåt så litar jag inte på att man grejar detta. Helst alla tecken!

 

6. Gefle – Sandviken 1(x)
• Gästrikederby i division 1 norra! Inte så att man skälver av det här mötet direkt, men viktiga poäng på spel. Visst har Sandviken möjlighet att störa men en vinst på de åtta senaste ligamatcherna imponerar ju inte direkt. Gefle har hittat lite form på slutet och jag tror på hemmapoäng ändå.

 

7. Trollhättan – Eskilsminne 1(x) M
• Trollhättan öser på. Sju segrar och ett kryss på de åtta senaste matcherna och formen är minst sagt god! Men 80% på en etta i divison 1 södra är ju inget jag går upp i brygga av direkt. Eskilsminne må ligga näst sist, men har kryssat borta mot Ljungskile och förlorade med uddamålet i senaste bortamatchen mot tabellettan Skövde.

 

8. Torns IF – Ljungskile 2
• Två lag med fin form. Ljungskile ska dock vara klasserna bättre än Torn som dock gjort det riktigt bra hemma på slutet. Jesper Westermark har gjort LSK:s sju senaste mål och mycket möjligt att han nätar igen. Jag testar tvåan.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Tvååker – Oskarshamn 1(x)
• Tvååker har inte vunnit hemma den här säsongen. Oskarshamn har inte vunnit borta. Upplagt för kryss? 🙂 Mycket möjligt men något säkert kryss blir det inte från min sida. Tvååker har ändå vunnit tre av de fyra senaste matcherna så bortaformen är det inget fel på – nu gäller det att ta med det spelet till Övrevi.

 

10. Åtvidaberg – Oddevold 1(x2)
• Tre raka segrar för ÅFF men formen känns ändå inte helt stabil och nära 75% på ettan känns lååångt ifrån lockande. Oddevold är inget sexigt gäng direkt men motståndet har varit ganska tufft på slutet och här har man chans att störa. Ivarjefall större chans än vad procenten pekar på nu…

 

11. Haugesund – Brann (x)2
• Haugesund är svårslaget hemma och på fem spelade hemmamatcher är det bara tabellettan Molde som lyckats vinna på Haugesund Stadion. Brann är dock inget dåligt gäng och ska gälla som favorit här. Jag utgår från tvåan men det känns bäst om kryssgarderingen får följa med.

 

12. Venezuela – Peru (1x)2
• Brasilien borde vinna gruppen men sen är det kanske de här två gängen som ska göra upp om andraplatsen. Det är alltså Copa América jag snackar om. Alltid klurigt när det är premiäromgång men Peru är bättre i grunden och jag streckar från höger.

 

13. Argentina – Colombia 1
• Vilken höjdarmatch som avslutar kupongen! De flesta storstjärnorna ska vara med i båda gängen och de borde kunna bli riktigt underhållande. Argentina har gått till final de två senaste åren och har förstås möjlighet igen. På en tuff kupong så singlas ettan!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.