Stryktipset, vecka 23, 8 juni 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 8 juni 2019

Härlig blandning på veckans stryktipskupong! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Turkiet – Frankrike 2
• Toppmöte i grupp H mellan två gäng som vunnit två av två spelade matcher och är storfavoriter att ta sig vidare från gruppen. Regerande världsmästaren Frankrike ska förstås vara stor favorit, men kanske kanske kan hemmafördelen ge Turkiet en pinne. Jag lämnar tvåan ensam än så länge.

 

2. Grekland – Italien (x)2
• Ett revanchsuget Italien känns svårslaget i dagsläget, men har också inlett kvalet med två hemmamatcher mot Finland och Lichtenstein. Tuffare motstånd nu. Jag kan tänka mig att grekerna kan grisa sig till 0-0 eller liknande. Streckar från höger.

 

3. Finland – Bosnien Hercegovina (1x)2
• Jag vill inte räkna bort finnarna helt här. Bosnien saknar viktige Miralem Pjanic (avstängd) och Sead Kolasinac (skadad). Visst ska gästerna ha bra chans ändå och har blivit lite för liten favorit enligt min mening.

 

4. Vitryssland – Tyskland 2
• Int så mycket att snacka om här. Det är bara grav underskattning, jordbävning eller magsjuka med extra allt som kan sätta stopp för tyskarna.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Azerbajdzjan – Ungern (1x)2
• Ok Ungern ska kanske vara liten favorit här, men Azerbajdzjan ska inte underskattas – hemma i Baku är man svårspelet och något självklar tvåa är det inte för mig. Ungern är högst mänskligt på resande fot.

 

6. Estland – Nordirland (x)2
• Nordirland har inlett kvalet med två hemmamatcher och två segrar, var av en mot just Estland (2-0). Bra chans till seger igen förstås, men procenten på raka tvåan börjar bli lite väl hög.

 

7. Skottland – Cypern 1(x) M
• Nja, nära 80% på Skottland, det är väl ändå lite väl? Cypern är inget Barcelona direkt, men inte heller det absoluta bottenskrapet. Man har visat tidigare att man inte bara är att köra över och kanske kan man kriga till sig ett kryss med lite flax.

 

8. Brommapojkarna – Mjällby (1x)2
Tungt tungt för tabelljumbon BP som spelat in en futtig poäng på de sex senaste matcherna. Kan man skärpa till sig mot tabelltvåan Mjällby som har SJU raka segrar? Jo men kanske ändå…

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Västerås – Frej 1(x)
• Västerås har kryssat i fyra av de fem senaste matcherna – tre har slutat 0-0. Hemma är Västerås svårslaget och jag tror att man grejar minst en pinne mot ett lurigt Frej.

 

10. Ljungskile – Landskrona 1(x)
• Efter en trög start på säsongen så har LSK börjat trampa igång (tre segrar och ett kryss på de fyra senaste). Landskrona har fyra raka utan seger och två raka torsk – får svårt igen.

 

11. Gefle – Sollentuna 1(x2)
• Hemmalaget streckas alldeles för stort här! Vetefan om man ens ska vara favorit mot ett formstarkt Sollentuna. Jag kritar snabbt ner alla tecken!

 

12. Karlslund – Linköping City 2
• Tunga avbräck för Kif som har målisen Jakob Kindberg, lagkaptenen Anton Olsson och defensivt viktige Simon Gefvert avstängda. Det borde kosta mot Linköping och jag drar till med en singeltvåa.

 

13. Norge D – Nigeria D 1
• Kul att fotbolls-VM får plats på kupongen! Lite tumultartat i Norge efter massa skriverier innan mästerskapet. Superstjärnan Ada Hegerberg ställer ju inte upp. Visst borde norskorna har bra chans till seger ändå mot ett defensivt svagt Nigeria.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.