Stryktipset, vecka 23, 12 juni 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 12 juni 2021

EM är igång och EM är dessutom på stryktipskupongen – underbart! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Danmark – Finland 1
• Ettan streckas hårt här och kanske kan Finland ändå överraska i den första mästerskapsmatchen någonsin. Nja, formen är inte direkt skyhög hos gästerna även fast motivationen är det. Det enda som kan hindra danskarna från seger är nog underskattning…och Pukki.

 

2. Belgien – Ryssland 1(x)
• Belgien står som hemmalag men matchen spelas i själva verket i Ryssland. Mycket större möjligheter för ryssarna att störa då förstås. De Bruyne ser ut att vara spelredo och vetefan om Eden Hazard är duglig för 90 minuter heller.

 

3. Gefle – Täby 1
• Fem raka torsk för Täby som är nästjumbo. Man har släppt in flest mål av samtliga lag i serien och borde få problem igen när ett formtoppat Gefle tar emot. Höga procent så här långt nere i seriesystemet känns ju inte jättesexigt så kanske följer lyxkrysset med tillslut.

 

4. Hudiksvall – Dalkurd (1x)2
• Upp och ner för Hudiksvall som torskade matcher 1-3, vann matcherna 4-6 och förlorade 7-9. Dags för en vinnande trend nu? Ja men kanske. Dalkurd agerar också ojämnt och jag ser inte laget som given vinnare.

 

5. Karlstad – Sollentuna 1
• Två lag som visserligen ligger nära varandra i tabellen, men där det är Karlstad som definitivt har det starkare laget på papper. Sollentuna har gjort det bra mot svagt motstånd på senare tid men nu blir det svårare.

 

6. Örebro Syrianska – Umeå (x)2
• Umeå är ett av seriens bästa lag. Man åkte ur Superettan förra säsongen och har visat att man ska ta sig tillbaka. Fyra raka segrar nu och man borde ha bra chans igen. Syrianska är inte dåligt, men nu är motståndet riktigt tufft.

 

7. Assyriska – Lindome 1(x2)
• Inget sexigt möte i division 1 södra. Assyriska har nio raka utan seger och Lindome har sex raka utan seger. Näe, får ingen känsla här och alla tecken känns rimligt.

 

8. Oskarshamn – Lund 1
• Bara en förlust på hela säsongen för serieledande Oskarshamn så inte så konstigt att man är storfavorit mot Lund. Det brukar i stort sett alltid bli många mål när lagen möts och det kan nog bli chansrikt även den här gången.

 

9. Torn – Skövde (x)2
• Torns IF rasar i tabellen efter fyra raka torsk med 15 insläppta mål – nu ligger man på kvalplats. Skövde hade tre raka torsk innan vinsten i förra omgången. Men förlusterna var samtliga mot lag i toppen. Nu blir det lättare och bortapoäng känns troligt.

 

10. Åtvidaberg – Vänersborg 1(x)
• Bara en förlust på de åtta senaste för ÅFF, men hela fem av dessa matcher har slutat oavgjort. Nykomlingen Vänersborg gör det helt okej men får nöja sig med max en pinne här.

 

11. England – Kroatien 1(x) M
• Ständigt upphåsande England. Hur lång tid tar det enligt drömmen dör den här gången? 🙂 Något som talar för laget i gruppspelet är dock att man spelar alla matcher hemma i London. Kroatien är lite på dekis men det finns ändå gott om kvalitet. Maguire skadad för England.

 

12. Österrike – Nordmakedonien 1(x2)
• Denna match spelas i Ungern och jag tycker att Österrike blivit för stor favorit. Man känns långt ifrån stabilt just nu och känslan är att Nordmakedonien inte tänker be om ursäkt, utan kommer att köra på i sitt första mästerskap. Fint skrälläge!

 

13. Nederländerna – Ukraina 1(x2)
• Nederländerna kommer att spela alla sina gruppmatcher i Amsterdam. Dock är Ukraina riktigt lurigt samtidigt som Nederländerna har en tendens att bryta ihop varje gång det vankas mästerskap. Finns bra skrällchans här också och helgardering känns fin!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.