Stryktipset, vecka 23, 11 juni 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 11 juni 2022

Massa miljoner i jackpott den här veckan så nu gäller det att hitta lite skrällar! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. England – Italien 1(x2)
• Matchen spelas på Molineux, England, men med endast ca 3000 i publiken. England straffas för fansens beteende i EM-finalen mot Italien. Visst ökar det gästernas möjlighet till att störa.

 

2. Ungern – Tyskland 2
• Tung skalp av Ungern senast när man slog England med 1-0. Kan man även ställa till det mot den tyska maskinen? Nja, jag tycker att tvåan är stark.

 

3. Nederländerna – Polen 1
• Två starka segrar för Nederländerna som krossat Belgien hemma med 4-1 och avgjorde på övertid borta mot Wales senast. Polen blev förnedrad med 1-6 borta mot Belgien senast (1-1 i paus) och borde få ännu en svettig afton.

 

4. Wales – Belgien (x)2
• På hemmaplan kan man aldrig räkna bort Wales som svävar på rosa moln efter att ha kvalat sig till VM-slutspelet. Svinhög kapacitet hos Belgien förstås, men jag tror inte att man kör över motståndet här.

 

5. Irland – Skottland 1(x)
• Prestigemöte och det känns riktigt ovisst. Det lär bli tajt och målsnålt, men jag tror ändå att hemmafördelen talar för poäng för irländarna.

 

6. Rumänien – Finland 1(x2)
• Rumänien har inte kommit upp i kapacitet – två raka torsk och man har skapat väldigt lite framåt. Dock har båda torskarna kommit på resande fot och hemma är man starkare. Jag tror dock inte att man går säkert mot Finland och alla tecken är att föredra.

 

7. Montenegro – Bosnia & Hercegovina (x)2
• Prestigemöte och även fast Bosnien är bättre på pappret så tycker jag inte att det betyder så mycket. Montenegro hemma går aldrig att räkna bort och jag tror definitivt att man kan rubba gästerna.

 

8. Färöarna – Litauen 1
• Färöarna torskade hemma mot Luxemburg senast med 0-1 och man fick två(!) man utvisade. Om man bara kan hålla hela elvan på planen den här gången så har man bra chans till poäng mot ett svagt Litauen som inte kryssat borta i en tävlingsmatch sedan 2017 mot Malta.

 

9. Luxemburg – Turkiet (x)2 M
• Två lag som öppnat Nations League med två raka segrar. 10-0 i målskillnad för Turkiet som kört över Färöarna och Litauen. Visst ska man bra chans även mot Luxemburg, men hemmalaget får inte räknas bort. Singeltvåan lockar inte mig och jag tar gärna med garderingar.

 

10. Girona – Tenerife 1(x2)
• Första matchen av två i denna playoff-final där vinnaren lirar i La Liga nästa säsong. Mycket nerver förstås när det är så mycket på spel och det känns inte hundra att spika hemmalaget. Små marginaler och allt kan hända. Tenerife bortaslog Girona i ligan så sent som för en månad sen…

 

11. IF Karlstad – Sandviken (1x)2
• Karlstad både öser in mål och läcker som ett såll på hemmaplan – 14-11 i målskillnad på bara fem hemmamatcher vittnar om det. Det lär inte bli brist på målchanser nu när skickliga serieledaren Sandviken gästar.

 

12. Falkenberg – Tvååker 1
• Båda lagen ligger på 17 poäng i mitten av tabellen men FFF har bäst form av samtliga lag de fem senaste omgångarna och jag tror man har goda chanser till tre poäng igen.

 

13. Ljungskile – Ängelholm 1(x)
• Toppmöte mellan trean Ljungskile och femman Ängelholm. Fin kapacitet hos båda lagen och jag tror att det kan bli en trevlig match. LSK är svårslaget men sprudlar inte offensivt och kan få problem mot Oremo och gänget i ÄFF. Räcker 1x?

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.