Stryktipset, vecka 23, 10 juni 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 10 juni 2023

En ordentligt mixad kupong men alltifrån Champions League-final till division 2. Kul! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Manchester C – Inter 1(x)
• Vilken match som inleder kupongen! Champions League-final som spelas i Istanbul.  Inget snack om att det är City som är favoriter till segern. Men final är final! Neutral plan och allt kan ändå hända. Jag tar med en kryssgardering.

 

2. Varberg – Halmstad 1(x2)
• Prestigemöte på västkusten och det brukar bli tajta möten. Avstängningar stör i båda lägren. Al-Ammari hos och trion Tranberg, Karlsson och Sainte i hemmalaget som fortfarande står utan seger den här säsongen.

 

3. Dalkurd – Hammarby TFF 1
• Toppmöte i division 1 norra där serieledande Dalkurd tar emot fyran HTFF. Men någon vidare form är det inte för gästerna som har tre raka torsk nu och ser uddlösa ut framåt. Jag tror att man får problem på Studenternas. Dock är procenten på ettan lite väl urballad, kan bli gardering till slut.

 

4. Nordic United – Motala 1 (2)
• Nordic har vunnit sju av de åtta senaste matcherna och klättrat upp till en tredjeplats. Hemma i Södertälje så agerar man dock aningen svajigt och även fast man är favorit till segern så vill jag gärna ha med en skrällgardering. Många mål?

 

5. Örebro Syrianska – FC Stockholm Internazionale 2
• Hemmaspelet funkar inte för Syrianska och jag tror man får problem. Man har också en cupmatch från i onsdags i benen medan Internazionale är utvilat, och dessutom i god form med två raka segrar. Blir det en tredje?

 

6. Lund – Ljungskile 1(x)
• Tabelltrean Lund mot trean från slutet LSK. Hemmalaget ska vara favorit, men även fast formen är god så kör man sällan över motståndet och kanske kan Ljungskile gneta till sig en pinne…

 

7. Norrby – Tvååker 1(x2)
• Svendsén avstängd för Norrby som även har gedigen skadelista. Man har agerar aningen ojämnt den här säsongen och jag tror att Tvååker kan få med sig poäng hem  från Borås.

 

8. Oddevold – Olympic 1(x) M
• Det borde vara klasskillnad när serietvåan tar emot Olympic som slirar i botten. Men att spika ett lag i division 1 till nära 80% känns helt fel, så det följer med en gardering.

 

9. Räppe – Kristianstad 1(x2)
• Mittenmöte i division 2 södra götaland. Avstängningar stör i båda lägren och det känns väldigt ovisst det här. Räppe gör det bra hemma och Kristianstad bra borta. Helst alla tecken.

 

10. FC Gute – Viggbyholm 1
• Två lag som går bra just nu. Gigantiskt avbräck för gästerna som har bästa målskytten Samuel Östlund avtängd – har gjort 7 av lagets totalt 15 mål den här säsongen.

 

11. Farsta – Mjölby 1 (2)
• Tre raka segrar för Mjölby som borde ha bra chans till poäng igen när man besöker Farsta. Hemmalaget agerar väldigt ojämnt – på de åtta senaste matcherna så har man två storsegrar (mot bottengäng) och sex förluster.

 

12. Hafnarfjördur – Breidablik 1(x2)
• Toppmöte i isländska ligan. Lagen möttes faktiskt i cupen i måndags och då vann gästerna på hemmaplan med 3-1. Breidabliks offensiv är vass och hemmastarka Hafnafjördur får passa sig.

 

13. KR Reykjavík – Vestmannaeyjar 1
• Hammalaget har kommit igång lite, och kanske är man på väg uppåt i tabellen. Bra chans till tre pinnar igen när ett väldigt bortasvagt gäng kommer på besök. Vestmannaeyjar har förlorat fyra raka matcher borta mot Reykjavík och jag tror att det bli en femte.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.