Stryktipset, vecka 23, 10 juni 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 10 juni 2017

Åtta millar i jackpot och en riktigt utmanande kupong – var hittar du veckans skrällar? Jag testar R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering för 288 kr. Lycka till! /BB

1. Skottland – England (x)2
• Definitivt ingen spiktvåa för mig. Ett riktigt rivalmöte där hemmalaget kommer att köra Braveheart-tema i 90 minuter. Stolthet och hjärta som gäller, och det borde kunna resultera i ett oavgjort resultat.

 

2. Azerbadjan – Nordirland (1x)2
• Jag går ju inte upp i brygga av det här mötet direkt. Nordirland har dock gått starkt i kvalet, även fast det framförallt är hemma som man levererar. Procenten på tvåan kan bli lite väl hög och jag väljer att gardera.

 

3. Norge – Tjeckien 2
• Näe jag tar fanemig och spikar tjeckerna här! Ja ja, jag vet, Lagerbäck-effekten yada yada yada, men faktum kvarstår: NORGE SUGER LUSEKOFTA. Alltsomoftast ivarjefall och jag pallar inte slösa garderingar på fjordgänget en gång till. Gästerna har mer att spela för och är i grunden bättre. Procenten på singeltvåan lockar.

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

4. Kazakstan – Danmark (x)2 M
• Inte en snöbolls chans i helvetet att jag spikar Danmark till den procenten. Klart tvåan ska med, men det är inte lätt att kila över till Kazakstan, köra någon slags dansk tika-taka och få med sig tre pinnar hur lätt som helst. Fråga bara Rumänien och Polen som fick åka med blott en pinne var. Tiki-tack och gonatt!

 

5. Polen – Rumänien 1
• Det har ju inte direkt sprudlat om Polen även fast man leder gruppen överlägset (4 1 0). Man slog Rumänien borta med 3-0 och har såklart bra chans igen. Om jag hinner få till min ryggrad innan spelstopp så kanske jag myser med en kryssgardering.

 

6. Degerfors – Gefle 1(x)
• Från klassisk öststatsdrabbning på Nationalstadion i Warszawa till klassisk bruksortbrunkfotboll (ja det är ett ord…nu är det ivarjefall det.) på Stora Valla. Tränarbytet kan snart få effekt för Gefle som dock har det blytungt i botten. Att lagkaptenen Lantto är avstängd gör ju inte saker lättare direkt.

 

7. IK Frej – Falkenberg 2
• FFF börjar klättra i tabellen efter en rad fina resultat. Man ska givetvis vara favorit mot Frej, men konstgräs och överlevnadsinstinkt kan räcka långt för hemmalaget. Lämnar tvåan ensam just nu, men gardera om du har råd.

 

8. Norrby – Syrianska 1(x2)
• Nja, jag tycker inte att singelettan känns så sexig. Syrianska har haft tuffa bortamatcher på slutet men ändå gjort det bra. Kaosartat i klubben, men det kan ju också få sammansvetsande effekt.

 

Leta spel i lägre divisioner på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

9. Varberg – Trelleborg 1(x)
• Frustrerat Varberg som har tre raka torsk – motståndet har dock varit riktigt bra så det är inte mycket att snacka om. Ett vanligtvis bortasvagt TFF kan vara en bra chans att komma på banan igen.

 

10. Arameisk-Syrianska – Sollentuna 1
• Då var vi nere i division 1 och grötar runt. Sollentuna får inte underskattas, då man verkar kunna störa topplagen. Arameisk-Syrianska är riktigt starkt hemma och ska streckas först, men kanske ska det med både en eller två garderingar?

 

11. Qviding – Husqvarna 1(x2)
• Gästerna har kryssat i fyra av de fem senaste matcherna och visst kan det här också sluta oavgjort. Viktiga poäng på spel i botten och det känns som om det kan gå åt vilket håll som helst.

 

12. Skövde – Oddevold 1 (2)
• Lurigare match än vad procenten visar tycker jag. Snart kan det mycket väl lossna för Oddevold och jag är inne på att ta med en rolig gardering.

 

13. Utsikten – Landskrona 1(x2)
• Toppmöte i division 1 Södra. Tabellettan Landskrona är obesegrat efter åtta omgångar men nu kommer det en riktig värdemätare när man ställs mot serietrean Utsikten som inte tappat poäng hemma den här säsongen.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.