Stryktipset, vecka 22, 3 juni 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 3 juni 2023

Svettig kupong den här veckan! Men här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester City – Manchester United 1
• FA-cupfinal på Wembley och en höjdarmatch att vänta! Inte så svårt att motivera lagen i den här matchen. Lite skadekänningar i båda lägren, men hyfsat intakta elvor. Definitivt fördel Manchester C.

 

2. IFK Norrköping – Brommapojkarna 1(x2)
• Två tunga torsk i benen för IFK som tappat ledning till förlust både mot Elfsborg och senast Kalmar. Nu väntar ett BP som faktiskt har tre raka bortasegrar. Det kan absolut bli seger igen – Norrköping övertygar inte på mig och streckas alldeles för hårt.

 

3. RB Leipzig – Eintracht Frankfurt 1(x2)
• Cupfinal som spelas på netrual plan i Berlin. Det brukar bli tajta matcher när dessa lag möts och det kan det även bli den här gången.

 

4. Brest – Rennes 2
• Sista omgången och det är Rennes som sitter på all motivation i den här matchen. Gästerna ligger femma och i en tät toppstrid är det bara seger som gäller nu för att man inte ska riskera missa en cupplats. Just nu finns det fint värde i tvåan.

 

5. Monaco – Toulouse 1(x2)
• Lite svårt att lita på Monaco till 75% när man bara har en seger på de sex senaste matcherna. Samtidigt så har gästerna sex raka tävlingsmatcher utan förlust borta. Så nej NEJ, det blir ingen spiketta här.

 

6. Albacete Balompie – Levante 1(x)
• Playoffsemifinal och all press på Levante. Det lär bli en målsnål historia, men jag tror att hemmafördelen väger tungt här. Levante avgör hemma sen?

 

7. SD Eibar – Alavés X
• Två ruggigt starka hemmalag – Eibar torskade bara två hemmamatcher i grundspelet och Alavés bara en. Det här mötet slutade mållöst i ligaspelet och ett liknande resultat nu skulle inte förvåna mig.

 

8. Parma – Cagliari 1(x)
• Playoffsemifinal i Italien där Cagliari har 3-2 att gå på från första mötet på Sardinien. Man har det tuffare på resande fot, men med tanke på att krysset räcker för avancemang så ska det med. Parma streckas alldeles för hårt.

 

9. Hammarby TFF – Stockholm Internazionale (x)2 M
• Efter sex raka segrar har nu HTFF två raka torsk och tre raka utan seger. Det känns stabilare hos gästerna och jag tycker att favoritskapet på hemmalaget är alldeles för högt. Jag går emot favoriten.

 

10. Vasalund – Motala 1 (2)
• På de tio omgångar så har inget av dessa lag spelat en oavgjord match. De två mötena förra säsongen lagen emellan slutade i totalt tio mål! Jag hoppas och tror på en hel del baljor även i den här matchen. Given gaffel!

 

11. Ariana FC – Ahlafors IF 1 (2)
• Nykomlingsmöte i division 1 södra och det känns svårbedömt och öppet. Två gäng som blandar och ger. Ahlafors har tre raka segrar och är verkligen på gång medan Ariana krossade Oskarshamn senast med 4-0 och kan vara på g efter fyra raka torsk.

 

12. Åtvidaberg – Norrby 2
• Det ser inget vidare ut för ÅFF. Man har tre raka torsk och noll mål framåt på dessa. Nu möter man Norrby som har hög potential och som mycket väl kan åka hem med tre pinnar.

 

13. Barcelona – Wolfsburg 1(x2)
• Damernas CL-final som spelas i Eindhoven. Visst ska Barcelona vara favorit, men till ca 75%!? Hell no! Wolfsburg räds inte motståndet och kan mycket väl ta det här. Hursomhelst så tycker jag att det finns fint värde i både kryss och tvåa.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.