Stryktipset, vecka 22, 1 juni 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 22, 1 juni 2019

Champions League-final OCH Örebro på kupongen – det blir inte bättre än så! 🙂 Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Liverpool 2
• Herrejävlar vilken match som inleder kupongen. Champions League-final som spelas i Madrid. Harry Kane är troligtvis tillbaka i Tottenham, men frågan är om han är 100% spelduglig. Fördel Liverpool.

 

2. IFK Göteborg – Örebro SK 1(x) M
• När man inte tror att det kan bli bättre lag på kupongen så glider världens bästa Örebro SK in i match nr 2! 😉 Mitt kära ÖSK ställs dock inför en svettig uppgift när man möter ett formstarkt Blåvitt på bortaplan. Visst ska Göteborg vara favorit men nära 80%? I helvete heller!

 

3. Sirius – Djurgården 2
• Sirius vann visserligen borta mot Örebro senast, men det gör typ alla så vetefan hur man ska värdera den segern. Djurgården är klasserna bättre och Sirius vanligtvis bräckliga defensiv får svårt att stå emot.

 

4. Falkenberg – Kalmar (x)2
• Två lag som lirar helt ok men som inte får med sig speciellt många poäng. KFF ser dock bra mycket vassare ut och borde ha bra chans till poäng. Offensiven har dock låst sig en del för smålänningarna och krysset får följa med. Målsnålt?

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Östersund – Sundsvall 1(x2)
• Känner du doften av renskav, hemkört och lingondricka? Inte så konstigt – det är dags för Norrlandsderby! Men det stinker även ångest om den här matchen då båda lagen har dålig form och sjunker i tabellen. Öppet.

 

6. Degerfors – Frej 1(x)
• Jag har lite svårt att förstå den höga prollen på Degerfors här. Man har tre raka utan seger och två raka torsk, och möter ett Frej som bara har en förlust på de sju senaste matcherna. Utgångsetta men gardering måste med.

 

7. Halmstad – Västerås 1(x)
• Viktig seger för HBK senast hemma mot Degerfors och bra chans till ytterligare tre poäng när Västerås kommer på besök. Men ca 70% på ettan funkar inte för mig. Gästerna har hög kapacitet och tar fler poäng borta än hemma.

 

8. Mjällby – Jönköping 1(x2)
• Mjällby ligger visserligen tvåa men man har haft ganska tacksamt schema och kan få problem när ett starkt J-Södra kommer på besök. Men Mjällby har fortfarande inte tappat poäng hemma på Strandvallen så det går ju inte att välja bort ettan heller.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Norrby – Dalkurd 1(x2)
• Efter skämmiga 1-7-torsken hemma mot J-Södra så har Norrby spikat igen – på de sex senaste matcherna så har man bara släppt in ett mål, och det var senast i 3-1-segern mot Västerås. Dalkurd har dock två raka segrar och kan vara lite på gång.

 

10. AFC Eskilstuna – Norrköping 2
• Väntad torsk för AFC i cupfinalen borta mot Häcken. Nu blir det jobbigt igen. Norrköping har inte imponerat i allsvenskan men börjar hitta form och ska ha riktigt bra chans till tre viktiga poäng.

 

11. AIK – Hammarby 1(x)
• Känner du lukten av avgaser, 50-kronorskaffe och usla kebabrullar? Yes, nu äre  Stockholmsderby! Lite skadebekymmer i Bajens backlinje som dessutom har Odilon avstängd. Hammarby imponerar inte på resande fot och borde vara ganska nöjt med en pinne på Friends.

 

12. Elfsborg – Häcken (1x)2
• Tunga avstängningar i Häcken där både Yasin och Friberg saknas. Frick avstängd för hemmalaget. Visst har Häcken chans ändå trots avbräcken, men blir ju inte lättare mot Elfsborg som fortfarande inte förlorat hemma den här säsongen. Helst alla tecken!

 

13. Helsingborg – Malmö FF 2
• Känner du lukten av äggakaka, svartsoppa och spettekaka? Jajjemen, det är dags för hett Skånederby! Och botten mot toppen när nykomlingen Hif ska ta emot och stå emot serieledande MFF. Men tabellplaceringar betyder ju inte asmycket i sådana här fall. Det kommer att vara massivt tryck på Olympia och visst ska väl hemmalaget ha viss chans på poäng även fast det blir tufft.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.