Stryktipset, vecka 21, 29 maj 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 29 maj 2021

Äntligen helg! Och äntligen stryket! Spretig men rolig kupong den här veckan – här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea 1(x2)
• Oj oj oj vilken match som inleder kupongen! Champions League-final i Porto mellan två engelska giganter. Chelsea visade i FA-cup-finalen att man kan rå på City, och kanske kan man störa igen. Helst alla tecken.

 

2. Sverige – Finland 1
• Vänskapsmatch inför EM. Tunga skador hos finnarna som dock kommer göra allt för att störa Sverige förstås. Det lär ju inte bli någon samba här direkt. Jag streckar från vänster, men en kryssgardering kanske följer med tillslut.

 

3. Brentford – Swansea 1(x2)
• Ännu en viktig match på kupongen! Kvalfinal på Wembley med en Premier League-biljett i potten. Brentford föll i denna matchen förra säsongen, då mot Fulham. Revansch nu? Ja kanske, men det känns otroligt öppet och jag vill helst få med alla tecken.

 

4. Norrby – Gais 1
• Efter en fin säsongsinledning har nu Gais tre raka torsk. Och visst kan det bli jobbigt igen, nu mot Norrby som hittat formen med fyra raka segrar. Finns väl inga självklara tecken i Superettan, men här lämnar jag ettan ensam.

 

5. Assyriska FF – Hudiksvalls FF 1 (2)
• Nykomlingsmöte i Norrettan och viktiga poäng på spel. Båda gängen har öppnat spretigt och svårt att få grepp om lagen. Assyriska har blivit för stor favorit för att spika tycker jag.

 

6. Umeå – Sandviken 2
• Succéstart för Sandviken som med 6 2 0 på åtta matcher toppar tabellen. Umeå ligger femma, sex poäng efter så ingen dålig start där heller! Mycket hög kvalitet hos gästerna och jag testar tvåan.

 

7. Assyriska IK – IFK Malmö 1(x2)
• Efter segern i premiären så har Assyriska sju raka utan vinst och 16 insläppta mål på de sex senaste matcherna. Nykomlingen IFK Malmö har stått upp bra i säsongsinledningen med bara två torsk på åtta matcher. Dock trivs man bäst hemma och har faktiskt inte gjort mål på resande fot än. Öppet.

 

8. Torns IF – Trollhättan 2
• Premiärtorsk mot Lindome för Trollhättan men efter det har det sett bra ut med tre kryss och fyra vinster. Torn har det jobbigt mot topplagen och jag tror att tredjeplacerade Trollhättan blir för svårt.

 

9. Oskarshamn – Skövde 1(x) M
• Fördel serieledande Oskarshamn mot Skövde, men man streckas stenhårt av tipparna och det tänker jag inte gå med på. Över 70% i division 1 är lite för magstarkt. 🙂 Minst kryssgardering följer med på min kupong.

 

10. Lindome – Österlen 1(x)
• Bara en seger på åtta spelade matcher för Österlen som antagligen kommer att få en svettig säsong. Lindome har gjort det bra hemma än så länge, men precis som Oskarshamn så tycker jag att man har blivit för stor favorit.

 

11. Hammarby – Häcken (x)2
• Två lag som inte går något vidare i allsvenskan men som nu möts i svenska cupen-final på Tele2. 1-1 slutade det här mötet för bara ett par veckor sedan och visst har Häcken kapacitet att greja detta. Ska ens Bajen vara favorit? Hm…

 

12. Vasalund – Öster (x)2
• Två gäng med liknande starter i Superettan. Visst är det Öster som sitter på högst högstanivå och borde ha bra chans till poäng. Viktiga Ceesay avstängd för hemmalag – Keene avstängd för gästerna.

 

13. Blackpool – Lincoln 1(x2)
• Ännu en playoff-final på Wembley i kampen om en plats till Championship nästa säsong. Blackpool är stora favoriter men räkna inte bort Lincoln som fällde Sunderland i semifinalen. Fina procent på X2.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.