Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2023

Det är alltså söndag som gäller den här veckan pga att det är sista omgången av Premier League. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brentford – Manchester C (x)2 M
• City har vunnit ligan men vill bibehålla momentum inför FA-cup-final och CL-final. Det lär dock roteras. Brentford saknar Toney men har absolut chans att störa hemma.

 

2. Manchester U – Fulham 1
• Fulham kommer att sluta tia medan United måste vinna för att säkra tredjeplatsen. Och visst ska man klara av det hemma på Old Trafford där man är starkt.

 

3. Southampton – Liverpool 2
• Southampton slutar sist och Liverpool blir femma. Två besvikelser den här säsongen. Jag lämnar tvåan ensam just nu men jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig helt.

 

4. Aston Villa – Brighton 1
• Brighton är klar sexa medan Villa slåss för att behålla sjundeplatsen för Tottenham och Brentford. Motivationsetta!

 

5. Everton – Bournemouth 1
• Mycket på spel för Everton som måste vinna för att vara säkra på att lira i Premier League nästa säsong. Både Leicester och Leeds jagar där bakom.

 

6. Leicester – West Ham 1(x2)
• Så det är seger som gäller för hemmalaget om man ska ha någon möjlighet att komma ikapp Everton. Men jag tror det kan bli problem mot West Ham som går riktigt bra just nu och som dessutom ska lira final i Europa Conference League inom kort.

 

7. Leeds – Tottenham 1 (2)
• Båda lagen går för segern här. Leeds måste vinna för att ha en teoretisk chans på överlevnad medan Tottenham måste vinna om man ska kunna ha en chans att komma ikapp Villa i toppen.

 

8. Chelsea – Newcastle (1x)2
• Det blir Champions League för Newcastle nästa säsong – bara fem förluster på hela säsongen och jag tror inte det blir fler efter den här matchen mot ett Chelsea som är en av de största besvikelserna.

 

9. Arsenal – Wolverhampton 1(x2)
• En av säsongens stora snackisar är hur Arsenal slarvat bort titeln och nu slutar tvåa. Två raka torsk nu och frågan är om man kan samla ihop sig inför den här sista matchen. Helst alla tecken!

 

10. Crystal P – Nottingham 1(x)
• Efter en fin avslutning så har Nottingham mirakulöst räddat kontraktet! Det har ju Palace också gjort en fin vårsäsong. 1x borde räcka långt.

 

11. Juventus – Milan 1(x)
• Med två omgångar kvar är det väldiga viktiga poäng på spel när sjuan Juventus tar emot fyran Milan. Trots den usla placeringen är Juve ligans bästa hemmalaget och jag tror på poäng.

 

12. Atletico Madrid – Sociedad 1(x)
• Toppmatch mellan trean och fyran. Hemmafördelen är stark, men naturligtvis är det inte en omöjlig uppgift för Sociedad. För hög prolle på singelettan och jag garderar.

 

13. Elfsborg – MFF 1(x2)
• Toppmöte i allsvenskan! Tvåan Elfsborg mot serieledande MFF och det ska bli intressant att se hur detta slutar. Elfsborg har vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna mot Malmö och visst har man kapacitet och självförtroende att vinna igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.