Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2022

Herrejävlar vilken svettig kupong – men här tillslut mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Madrid 1(x2)
• Inte vilken pissig match som helst som inleder kupong, utan Champions League-final som spelas på Stade de France. Liverpool är just nu ganska stor favorit, men vetefan om man kan räkna bort Real i år. Benzama och grabbarna utför mirakel efter mirakel.

 

2. Häcken – Sirius 1(x) M
• Ok, trolig etta är det ju, men jag kan OMÖJLIGT spika Häcken till nära 80% mot ett högst dugligt Sirius som har sju poäng på de tre senaste matcherna och dessutom gör det bra borta mot Häcken vanligtvis.

 

3. AFC Eskilstuna – Östersund 1
• Visserligen tre raka torsk för AFC, men man har också mött bra gäng och nu blir det lättare emot när krislaget ÖFK gästar. Bra chans för hemmalaget till en trepoängare.

 

4. Mansfield – Port Vale 1(x2)
• Playoff-final på Wembley och nu ska det avgöras vilket av lagen som tar sig till League One. Och det känns, föga överraskande, HELT öppet.

 

5. Ham-Kam – Odds BK 1(x)
• Fem raka kryss för nykomlingen Ham-Kam som har 1 6 1 på åtta spelade matcher. Spännande att se hur det går mot Odd som inte kryssar i någon av lagets nio spelade matcher (3 0 6).

 

6. Strömsgodset – Viking 2
• Tidigt toppmöte mellan fyran Strömsgodset och andraplacerade Viking. Båda lagen har fin form, men visst är det Viking som är det bättre laget. Man har vunnit här de två senaste säsongerna och jag chansar på att det blir en tredje.

 

7. Haka – Lahti 1
• En poäng på de fem senaste ligamatcherna för Haka medan Lahti skrapat ihop fyra. Nej, inget sprudlande möte direkt, men jag tror att hemmafördelen kan fälla avgörandet. Just nu finns det värde i singelettan och på en tuff kupong testas den.

 

8. Inter Åbo – Ilves 1(x)
• Precis som i matchen innan så kan hemmafördelen spela en roll här. Ilves är fortsatt utan vinst på resande fot och övertygar inte. Samtidigt så streckas ettan alldeles för hårt och minst en kryssgardering följer med på min kupong.

 

9. Huddersfield – Nottingham (x)2
• Oj oj oj, nu ska det avgöras vilka av de här två lagen som gör Fulham och Bournemouth sällskap till Premier League. Otroligt mycket på spel i denna match som spelas på Wembley (söndag). Två lag i riktigt fin form som både brukar trivas på resande fot, ivarjefall den här säsongen. Jag streckar från höger, men helst alla tecken.

 

10. Degerfors – Malmö FF (x)2
• Cupguld för MFF efter maratonmöte med Hammarby. Visst kan det slita på en redan hårt skadedrabbad trupp. Inget snack om att gästerna ska vara favorit till segern förstås. men om Degerfors ska skrälla så är det kanske nu.

 

11. Helsingborg – AIK 2
• Lennartsson kickad som tränare för Helsingborg. Tuff omstart när ett starkt AIK gästar Olympia. AIK har kanske inte imponerat poängmässigt på bortaplan men man har också mött riktigt bra gäng.

 

12. Norrköping – Elfsborg 1(x2)
• Öppet och trevligt möte att vänta mellan två gäng som tagit färre poäng än förväntat än så länge. Norrköping har gått bra hemma men också mest mött mediokert motstånd. Svårare emot nu. Helst alla tecken.

 

13. Värnamo – Hammarby (1x)2
• Värnamo tar ingen skit på Finnsvedsvallen och stått upp bra i samtliga matcher där. Hammarby kommer från en svidande cup-torsk mot MFF och en olycka kommer ju sällan ensam. Ska ska det finnas skrällmöjlighet här!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.