Stryktipset, vecka 21, 26 maj 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 26 maj 2018

13 miljoner i jackpott, löning och många favoriter som kan falla – det borde bädda för hög utdelning. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Real Madrid – Liverpool 1(x2)
• Real är ganska stor favorit när man ser till oddsen, men visst har Pool kapacitet att störa. En sak som är säkert är att det kommer att bli en underbar match. NÄSTAN lika underbar som BP-ÖSK. 😉

 

2. AIK – Norrköping 1(x)
• Fyra raka segrar av Norrköping som hakar på Bajen och just AIK i toppen. Viktiga poäng på spel förstås. Hårt schema för de allsvenska lagen så det ska bli intressant att se hur lagen ställer upp. Gnaget har fortfarande inte torskat den här säsongen och brukar trivas ganska bra mot Norrköping. 1x borde räcka långt.

 

3. Östersund – Häcken 1
• ÖFK klarade sig fint utan Ghoddos i förra matchen när man slog Sirius med 5-2. Skador stör hos Häcken som samtidigt har Faltsetas och Friberg avstängda. Ettan känns stark just nu. Häcken har problem på resande fot.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

4. Brage – Örgryte 2
• Fem kryss + en torsk på de sex senaste för nykomlingen Brage. Nu får man verkligen bekänna färg när serieettan Öis kommer på besök. Tvåan känns stark och procenten på tvåan funkar för mig.

 

5. Forward – Akropolis (x)2
• Två lag som överraskat positivt den här säsongen, men där Forward kanske är det laget som spelat mest över sin förmåga. Filar bort ettan tillslut.

 

6. Nyköping – Syrianska FC (1x)2
• Två ojämna gäng som blandar och ger, men där Syrianska känns som det bättre laget i grunden. Dock svårt att utelämna något tecken i den här matchen. Många mål?

 

Kolla in bombutbudet!

 

7. Oskarshamn – Utsikten 1(x2)
• Och apropå många mål så är Oskarshamn det lag som gjort flest mål i division 1 södra med 18 mål på sju matcher. Mycket möjligt att det rasslar till även i den här matchen. Utsikten trivs bättre hemma men man har fått en riktigt fin start under Stefan Rehn, och procenten på singelettan lockar inte mig. Utsikten slog seriesuveränen Mjällby i förra omgången. Kul skrällgardering.

 

8. Tvååker – Ängelholm 1(x) M
• Nykomlingen Tvååker imponerar och har inte släppt in mål på tre raka matcher. ÄFF hade stora problem på bortaplan förra säsongen och har öppnat på liknande sätt i år.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Brommapojkarna – Örebro SK (1x)2
• Mårtensson och Gerzic (lagkapten) avstängda för ÖSK. Detsamma gäller BP:s mittback Ludvig Öhman Silwerfeldt. Visst kan gästerna ta detta ändå, men det är långtifrån självklart. BP tar sina poäng hemma på Grimsta och inte omöjligt att man tar tredje raka segern där. ÖSK har blivit för stor favorit.

 

10. GIF Sundsvall – IFK Göteborg 1(x)
• Giffarna tycker jag är ett roligt spelande lag och trots två raka förluster så är det ingen större fara med formen – uddamålsförluster mot ÖFK och Peking är inget att snacka om. Jag såg Elfsborg-Blåvitt i senaste bortamatchen och det var nog säsongens bottennapp. Göteborg spelar verkligen inte bra + att man dras med skavanker. Gästerna behöver ett uppehåll. Men först förlorar man mot Sundsvall. Eller?

 

11. Kalmar FF – Hammarby 1(x)
• Nu är frågan om Bajen kan ladda om efter förlusten mot AIK senast. Kanske, men man har nio raka matcher borta mot KFF utan seger och Kalmar har bara släppt in ett hemmamål på hela säsongen.

 

12. Malmö FF – Dalkurd 1
• På den här svettiga kupongen har jag inte råd att gardera den här matchen. Och det skulle jag nog inte göra ändå. Det är mycket troligt att MFF går in i VM-uppehållet med ytterligare en seger.

 

13. Sirius – Djurgården 2
• Det lag som kanske längtar mest efter uppehållet måste ändå vara Sirius. Skadorna har avlöst varandra under våren och förlusterna lika så. Kommer Djurgården upp i normal nivå så blir det ytterligare en torsk för Uppsalalaget som dock vann båda mötena med Dif förra säsongen.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

 

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.